⬤ 100-% naravno, iz zaupanja vrednih sestavin
⬤ Božansko unikaten okus in kakovost testa
⬤ Skrivni triki in napotki iz 12-letne drožprakse
⬤ Prihranek pri sestavinah (skoraj nič ne bo šlo v nič)
⬤ Jasni in nazorni visokokakovostni studijski posnetki
Prima subdita piscibus valles pugnabant. Nullo vindice nullo. Ensis nec ventos. Terris premuntur ab eodem deerat
Po mojem receptu so pripravili brezglutenske droži. Iz njih sedaj ustvarjajo raznolike drožbrote, ki navdušujejo brbončice ob vsakem grižljaju.
Se odločaš za drugačen in bolj zdrav življenjski slog ali dieto, ki iz prehrane črta gluten.
Si želiš pridobiti izčrpen komplet znanj o brezglutenskih drožeh (četudi še nimaš izkušenj z njimi).
Si želiš izpiliti pripravo večno popolnih brezglutenskih droži (recept je zaradi posebnosti brezglutenskih mok drugačen od priprave navadnih droži, ki vsebujejo gluten).
Obožuješ 100-% brezglutenske pekovske izdelke iz zaupanja vrednih sestavin, ki jih lahko pripraviš hitro in v udobju domače kuhinje (in se zavedaš, da je priprava droži prvi korak, ki ga moraš obvladati).
S peko z drožmi sem pričela leta 2012 – iz čiste ljubezni.
Takrat so mojemu možu odstranili žolčnik in ni mogel več jesti kruha, pripravljenega s kvasom.
Napihovalo ga je in imel je še kup drugih prebavnih težav – od občutkov težkega želodca do napenjanja in slabega počutja.
Začela sem iskati možnosti, kako je še mogoče peči kruh.
Raziskovala sem na spletu in poskusila različne načine.
Potem pa sem se spomnila, da je moja babica, pri kateri sem bila večkrat na počitnicah, kruh pekla malo drugače.
Pri vsaki peki si je prihranila malce testa, ga posušila in shranila za naslednjič.
Seveda, babica je pekla z drožmi!
Poskusila sem še sama in jo posnemala.
In tu se je zapletlo …
Moje prve droži so umrle.
Nisem znala skrbeti zanje in nisem vedela, kako naj jih hranim.
Odločena, da mi bo vendarle uspelo, sem pripravila mešanico za druge.
Tokrat sem se lotila bolj strateško.
Šla sem do mlinarja in kupila na kamnih zmleto svežo moko.
Sfiltrirala sem vodo in pripravila svoje druge droži …
… ki so preživele – kar je bil uspeh že sam po sebi!
Predstavljaj si moje navdušenje!
Čeprav je bil moj prvi kruh kisel in zbit kot kamen …
… in palačinke, videti kot kruh, polne velikih lukenj …
… mi je zaigralo srce, ko sem ugledala iskrice v očeh Saša, ko je končno spet užival v svežem domačem kruhu in ne zgolj trpel ob njegovih dišečih omamah.
Kruh, ki ni bil zgolj užiten, ampak hranljivejši in lažje prebavljiv zanj.
Ampak – kasneje, ko sem postopek obvladala – tudi božansko puhast, hrustljav, slasten in bolj zdrav!
Ogromno pozornosti in energije sem namenila prav odkrivanju perfektnega postopka za pripravo večno popolnih droži.
Kako to, ko pa gre pri drožeh le za zmes moke in vode, kajne?
Morda se res vse skupaj sliši zelo preprosto.
Pa vendar se tukaj zaplete …
Zmes moke in vode fermentira le, če sta skupaj v pravem razmerju in ob pravih pogojih (kot je temperatura).
Pa tudi vseeno ni, katero moko uporabiš.
Priznam – v želji, da poiščem perfektno mešanico, sem veliko preveč komplicirala.
Predolgo časa so droži kraljevale v najinem domu.
Jaz pa sem postala njihov suženj.
Vstajala sem ob nemogočih urah.
In odhajala v posteljo precej prepozno. 🥱
Vse zgolj zaradi skrbi zanje.
Kar 10 let testiranj in neštetih napak je za mano.
Vsega sem se naučila sama.
Ko sem začenjala, bi si želela, da bi imela nekoga, ki bi mi vse preverjene postopke predstavil na dlani.
S tem pa bi se izognila vsem neuspelim poskusom in slabi volji.
A moj trud se je na koncu bogato obrestoval!
To me je pripeljalo do točke, ko je potrebnih zgolj
maksimalno 8 minut ročnega dela …
… da pripravim okusno pico, kruh ali pogačo.
V tem tečaju se z mano sicer še NE podaš na pot peke brezglutenskega kruha ali drugih drožbot (z izjemo priljubljenega recepta, ki ga prejmeš kot darilo 😋).
Pridobiš pa izčrpen komplet znanj o brezglutenskih drožeh – edini, ki ga kadarkoli potrebuješ.
Ko enkrat obvladaš postopek, s tem postaviš izvrstne temelje, da začneš v svoji kuhinji ustvarjati 100-% brezglutenske drožbrote. Ekspresno in poenostavljeno. 🥳
Po moji edinstveni recepturi priprave brezglutenskih droži sedaj okusne in bolj zdrave pekovske izdelke pečejo vse od Indije do Jamajke.
Odvodila sem namreč že več kot 150 tečajev v živo v več kot 14 državah sveta.
In sedaj želim ekspresnega in poenostavljenega droženja naučiti tudi tebe.
Kaj pa če že imaš izkušnje s pripravo droži pa se ti je vse skupaj sfižilo?
Zelo dobro vem, kako je, ko se počutiš jezno in zafrustrirano (pa še malček nesposobno povrh vsega), ker je bilo treba zavreči drage sestavine.
In ko si v želji, da za vikend zadiši po svežem kruhu, pa so tvoje droži na vsem lepem končale nadvse klavrno.
Zato naj te pomirim in spodbudim, da poskusiš ponovno – tokrat pod mojim vodstvom!
Obljubim, da ti bom predala vse skrivne trike in napotke ter bogate izkušnje iz 12-letne drožprakse, da bodo tvoje droži zagotovo uspele!
Obenem pa se izogneš mojim napakam in napreduješ s svetlobno hitrostjo.
Morda pa si povsem na začetku in se sprašuješ, kaj sploh so droži?
Čisto preprosto – droži so naravno vzhajalno sredstvo oziroma zmes iz moke in vode, ki na toploti sčasoma začne fermentirati ali po domače – vreti.
Malo za šalo, malo zares – rada pravim, da je kvas nadomestek droži.
In ne droži nadomestek kvasa.
Droži lahko uporabljamo kjerkoli, kjer bi drugače uporabljali kvas.
Jaz jih denimo uporabljam tudi za pripravo piškotov, za krhko testo, za vlečeno testo …
Povsod, kjer je moka, poskušam podtakniti droži.
Si že predstavljaš, kakšne mojstrovine lahko ustvariš v svoji kuhinji?
1.
Kako se sploh lotiti priprave brezglutenskih droži (korak za korakom, v 5 dneh z manj kot 5 minutami tvojega vložka na dan)
2.
Skrivne trike in napotke iz 12-letne drožprakse, da bodo tvoje droži zagotovo uspele (izogneš se mojim napakam in napreduješ ekspresno)
3.
Konkretna navodila, kako skrbeti zanje (da bodo vedno v dobri formi za tvoje drožbrote)
4.
Koliko jih uporabiti pri peki brezglutenskih drožbrot (da bo uspeh zagotovljen)
5.
Slaven SOS-korak, ki ti bo pomagal zlahka premostiti vse izzive, če se slučajno kje zatakne (ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu)
6.
Zakaj je pomembno, da svoje droži poimenuješ! (in ne, ne gre za to, za kar misliš, da gre …)
7.
Kakšne pripomočke potrebuješ (zagotovo imaš že vse v domači kuhinji)
8.
Katere so posebnosti brezglutenskih mok (katera najhitreje zaštarta in kako jih uporabiti pri peki brezglutenskih dobrot)
9.
Ob kakšnih pogojih bodo droži uspevale (kakšna je prava temperatura in kakšno vodo moraš uporabiti)
10.
Koliko droži si moraš pustiti v kozarcu za naprej, preden jih nahraniš (droži lahko namreč uporabljaš znova in znova)
Ta ponudba je po tako dostopni ceni na voljo omejen čas, ker želim droži približati čim širšemu krogu ljudi. Preveri, če povezava do košarice še deluje in kar pogumno zaključi nakup.
Enkratno plačilo – Prihrani 68%
Darilo #1.
Skrivnosti mojstra Paula LeBeaua o koristih mletja moke in uporabi mlina
V ekskluzivnem intervjuju izveš vse o mletju, ki je še posebej pomembno za brezglutenska žita.
Odkriješ:
➤ Skrivnosti mletja moke (in kakšne koristi prinaša).
➤ Kako uporabljati domači mlin.
➤ Katere sestavine lahko melješ (in katerih ni pametno mleti).
➤ Kako mleti različna zrna na pravilen način.
➤ Zakaj zrna pred mletjem pražiti.
➤ Kakšna razmerja uporabiti pri peki z moko.
Paul LeBeau, #Mockmill Man!, spodbuja vse, da iz zrn izstisnejo največ
Darilo #2.
Brezglutenski protokol Chrisa Staffertona za bolnike s celiakijo
Ta ekskluziven intervju te bo še posebej pritegnil, saj se oba dobro zavedava, da je zdravo črevesje = zdrav um in telo.
Odkriješ:
➤ Zakaj običajen trgovinski brezglutenski kruh ni najboljša izbira zate.
➤ Kaj upoštevati, če imaš postavljeno diagnozo celiakije.
➤ Kaj v resnici sploh pomeni 100 % brez glutena.
➤ Kako zagotoviti čist in varen prostor (da ne prihaja do navzkrižnih kontaminacij).
Chris Stafferton, #BreadArchitect, tudi sam celiakaš, in avtor kuharske knjižne uspešnice
Darilo #3.
PDF-vodič do tvojih prvih popolnih brezglutenskih droži
Če imaš raje pisno obliko, da si natisneš navodila in jih imaš vedno ob sebi.
Darilo #4.
Odgovori na najpogostejše izzive
Seznam najpogostejših vprašanj in odgovorov mojih učencev o drožeh in kako zanje skrbeti. Zagotovo nimaš vprašanja, na katerega ti ta tečaj ne bi postregel z odgovorom.
Da vidiš, kako so droži vsestransko uporabne …
To je ena izmed najbolj priljubljenih drožbrot (POZOR! Ko jih enkrat preizkusiš, ni več poti nazaj :)).
Darilo #5.
Recept za slastne brezglutenske drožalinke
Odkriješ: Kakšne sestavine in pripomočke potrebuješ. Posebnosti brezglutenske moke in katera najhitreje zaštarta. Kakšni naj bosta voda in temperatura prostora.
Korak za korakom, tako da točno veš, kaj narediti v vsakem trenutku. Droži nastajajo pribl. 5 dni, pri celotni pripravi pa potrebuješ manj kot 5 minut na dan. Preprosteje ne gre.
Ko so droži enkrat pripravljene, jih hraniš in uporabljaš pri nadaljnji peki do konca svojih dni. Vedno znova in znova, uspešno in konsistentno, ne glede na to, kaj pripravljaš. Naučiš se namreč, kako skrbeti zanje, da ti nikoli ne bodo umrle (je enostavneje in časovno manj potratno kot zalivanje kaktusov:).
⬤ Sem avtorica najboljše kuharske knjige na svetu Umetnost krašenja kruha, ki je dobila prestižno nagrado Best of the Best, ki velja za oskarja na področju kuharskih knjig (prvo mesto v konkurenci 1558 knjig iz 200 držav) na mednarodnem tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards.
⬤ Sem avtorica 3 kuharskih knjig, prevedenih v 6 jezikov (Drožomanija je mednarodna uspešnica).
⬤ Odvodila sem več kot 150 tečajev v živo po vsem svetu v več kot 14 državah (Velika Britanija, Nizozemska, Portugalska, Rusija, Hrvaška, Indija, Jamajka, Singapur, Tajska itn.).
⬤ Moje droži hrani prva knjižnica droži na svetu, v Belgiji.
⬤ Sem ambasadorka pobude Quest for Sourdough – na misiji, da številne koristi droži pripeljem v vsako družino.
Te zanima, kako se je vse skupaj začelo? Poglej kratek nagrajeni dokumentarec in vstopi v zgodbo pozabljenega starodavnega recepta, kjer srečaš Anito, Saša in Rudla.
V izjemno vrednost izčrpnega kompleta znanja o drožeh – edinega, ki ga kadarkoli potrebuješ – sem tako prepričana, da ti nudim popolno garancijo na zadovoljstvo.
Če ti droži po moji ekspresni in poenostavljeni recepturi ne bi uspelo pripraviti hitro in enostavno, ti v celoti povrnem kupnino, brez vprašanj.
S tabo bom podelila edinstveno recepturo, ki sem jo izpilila do potankosti in vedno znova preizkušeno deluje.
Drugi običajni recepti (za pripravo droži) na trgu od tebe zahtevajo, da uporabiš velike količine moke – že na začetku od 100 g do 150 g ali celo več. Potem pa moraš vsak dan polovico te moke zavreči.
Moj pristop je učinkovitejši.
Poskrbela sem za to, da uporabiš najmanj moke, kolikor je mogoče, obenem pa skoraj ničesar ne zavržeš (skoraj nič ne bo šlo v nič).
Tako še dodatno prihraniš pri dragocenih brezglutenskih sestavinah.
Medtem ko se drugi recepti ne ozirajo na tvoj čas, se sama zavedam, da imamo vsi zasedene urnike. Zato sem hitrost in lahkotnost postavila na vrh prioritetne lestvice.
Svoje prve popolne droži zato pripraviš ekspresno in enostavno (večkrat preverjeno pri sebi in pri mojih učencih), nato pa jih kadarkoli uporabljaš pri nadaljnji peki raznovrstnih drožbrot.
S pravilnim postopkom se lahko z uspelimi drožmi zabavaš več let.
Meni je to uspelo pred tremi leti z Roso (tako sem poimenovala svoje brezglutenske droži, ki so odgovorne za ves kruh ter slane in sladke drožbrote, ki pridejo izpod mojih rok.), s katero še danes ustvarjava pregrešne drožbrote.
Drožastično, kajne?
Brezglutenski kruh, ki je na voljo v trgovini, te bo stal od 5-10 € po “hlebu”.
Napolnjen je s škrobom (prazne kalorije), gumiji in z drugimi aditivi ter nezdravimi sestavinami, kar je zelo neprimerno za tvoje črevesje.
Če imaš izkušnje s trgovinskim kruhom, potem veš, da sploh ni podoben pravemu kruhu (ali sploh kdo mara gumijaste in obenem izsušene nadomestke, ki jih komaj pogoltneš?).
Ko se enkrat naučiš pripraviti svoje lastne droži in skrbeti zanje, lahko svoj kruh (ali druge drožbrote) pripraviš za peko v največ 8 minutah (ja, uporabila sem štoparico).
Tako ti dejansko vzame precej več časa, da greš v trgovino, kot če drožbrote pečeš v udobju domače kuhinje in iz zaupanja vrednih sestavin.
Prihraniš veliko denarja (skoraj nič ne bo šlo v nič) in obenem poskrbiš za svoje zdravje in zdravje celotne družine.
Tukaj so 3 ključni razlogi, zakaj so drožbrote bolj zdrave zate:
A obstaja še nekaj, kar mene osebno čustveno zelo močno veže z drožmi, poleg vseh zgoraj naštetih lastnosti …
Gre za to, da je peka z drožmi v mojem življenju ustvarila velik preobrat in pustila močan pečat v mojem srcu.
Ne, ne gre za “osnovnošolsko” zaljubljenost, ampak sem videla na lastnih očeh, kako se je počutje mojega sedaj že pokojnega moža, ki so mu takrat odstranili žolčnik, povsem obrnilo na bolje.
In vem, da lahko podobno transformacijo drožpeka predstavlja tudi zate.
Poskusila sva namreč VSE, a edino, kar je ohranilo najino ljubezen do pekovskih dobrot, so bile droži.
Naj te pomirim.
Verjetno ti je na uho prišel IZMIŠLJEN MIT – da je priprava droži (ali pa kasneje sama drožpeka) komplicirana in da vzame preveč časa.
Sem na misiji in odločena, da ta mit razblinim enkrat za vselej!
Predala ti bom znanje in izkušnje iz 12-letne drožprakse, da ti ne bo treba ponavljati istih napak, kot sem jih počela sama.
In naučiš se ekspresno in poenostavljeno pripraviti svoje večno popolne droži (pripraviti jih bo potrebno enkrat samkrat, nato pa jih boš lahko uporabljal za vedno).
Na zabaven način, brez stresa in posebnih pripomočkov.
Brez dolgovezenja.
Preprosteje namreč ne gre.
Ko odkriješ male skrivnosti velikih mojstrov brezglutenske drožpeke, zlahka spreminjaš slane in sladke dobrote v zdrave in okusne brezglutenske poslastice, ki se kar stopijo v ustih.
Od hrustljavega kruha, do palačink in najboljših pic – pa naj si bo iz ajde, prosa, riža ali koruze.
Obstaja na stotine drožastih receptov za razne drožbrote, ki vsaj meni vedno prebudijo domišljijo.
V tem konkretnem tečaju odkriješ, kako pripraviš večno popolne droži, ki so predpogoj, da v svoji kuhinji začneš ustvarjati raznolike drožbrote, poleg tega pa bom s teboj za gušt podelila recept za priljubljene drožalinke. 😋
“Z Anito sem se povezal prek Instagrama, saj je bil njen navdušen pristop do droži očiten skozi njene besede in slike. Po pogovoru je bilo jasno, da ima ogromno znanja o delu z drožmi, strast do poučevanja in močno željo po še več znanja. Navdušen sem bil, da sem tekom let videl njene umetniške izdelke, ko gre za okrašen kruh, in recepte, in se veselim prihodnosti! Hvala, ker si stalna inspiracija.”
Matthew James Duffy – Profesor peke in izkušen kuhar, Instagramer in bloger pri SourdoughDuffy, Kanada
“Aniti sem začela slediti na Instagramu že pred mnogimi leti, ko sem začela svoje potovanje z drožmi. Obožujem njen značaj in strast do droži. Anita je vedno tako navdihujoča in spodbudna, ustvarjala je neskončne čudovite kreacije kruha in delila koristne informacije za vse domače
Peke.”
Elaine Boddy – Ustanoviteljica foodbod Sourdough, avtorica knjig “Whole Grain Sourdough at Home” in “The Sourdough Whisperer”, Združeno kraljestvo
Zame je Anita ena tistih pionirk, ki so umetnost krašenja kruha pripeljali na naslednjo raven. Skrb za “Rudla”, njenih droži, v knjižnici kislega testa, mi je v velik ponos. Njeni napori in predanost, da svet postane lepši s pomočjo peke, kažejo, kako strastna je do droži in dobrih kruhov. Imeti Anito v ekipi ambasadorjev pobude Quest for Sourdough je privilegij. Upam, da vas njeno delo navdihne kot je navdihujoče zame!”
Karl De Smedt – The Sourdough Librarian, kurator edine in prve Knjižnice droži na svetu, Belgija
Njeni nasveti so vedno praktični in koristni tako za začetnike
kot izkušene peke. Poučevanje ima v krvi, kar daje vsakomur občutek, da lahko
osvoji tako umetnost kot znanost droži.
Hannah Dela Cruz – Avtorica kuharic in ustanoviteljica makeitdough.com
“Z Anito sem se povezal prek Instagrama, saj je bil njen navdušen pristop do droži očiten skozi njene besede in slike. Po pogovoru je bilo jasno, da ima ogromno znanja o delu z drožmi, strast do poučevanja in močno željo po še več znanja. Navdušen sem bil, da sem tekom let videl njene umetniške izdelke, ko gre za okrašen kruh, in recepte, in se veselim prihodnosti! Hvala, ker si stalna inspiracija.”
Matthew James Duffy – Profesor peke in izkušen kuhar, Instagramer in bloger pri SourdoughDuffy, Kanada
Verjamem, da vsakdo lahko peče boljše pekovske izdelke z glutenom ali brez njega.
In verjamem, da je pomembno, da se vrnemo nazaj k naravi – z uporabo preprostih naravnih sestavin brez aditivov: moke, vode in soli.
Ko sem začenjala, bi si želela, da bi imela nekoga, ki bi mi preverjen postopek za pripravo večno popolnih droži predstavil na dlani. S tem pa bi se izognila vsem neuspelim poskusom in slabi volji.
In točno to pridobiš s tem tečajem.
Droži te bodo naučile, kako uživati v vsakem trenutku, kako se sprostiti, trenirati potrpežljivost in vztrajnost.
Obenem pa narediš izjemno pomembno uslugu svojemu zdravju.
Kaj še čakaš?
Pridroži se mi že danes in za začetek pripravi svoje večno popolne droži.
Kasneje boš iz njih lahko začel pripravljati okusnejše in bolj zdrave slane in slastne drožbrote, polne hranljivih sestavin.
Zase in za celo družino.
*Informacije na tej strani so predstavljene v dobri veri in temeljijo na našem najboljšem znanju, vendar Drožomanija – Sourdoughmania, d.o.o., ne prevzema nobene odgovornosti/jamstev glede popolnosti ali natančnosti teh informacij. Upoštevajte, da se te informacije posredujejo pod pogojem, da osebe, ki jih prejemajo, sprejmejo lastne odločitve in pravne/regulativne presoje pred njihovo uporabo. Ta material ne sme biti uporabljen kot nadomestilo za pravno/regulativno/prehransko/zdravstveno svetovanje s strani strokovnjaka, ki je seznanjen s vašo posebno dejansko situacijo.