logo

Okrasi svoj kruh v moji družbi!

Z edinstveno ponudbo:

Kniga Umetnost Krašenja Kruha in Šabona + DARILO: ZOOM Tečaj

Srečanje v živo! V soboto, 29. 1. 2022, ob 10.00

55 € namesto 75 €

224 strani

220 fotografij

20 prikazov krašenja

dostop do 25 videovsebin

Knjiga UMETNOST KRAŠENJA KRUHA je nastajala najdlje. Imela sem jo v mislih že pri pisanju 1. knjige Drožomanija, ki je izšla že 2017. Čeprav sem ves čas razvijala svoje tehnike krašenja kruha, sem dala prednost drugi knjigi Slana in sladka drožomanija.

V prvih dveh knjigah te naučim peči izvrstne slane in sladke drožaste dobrote.

S tretjo knjigo pa usvojiš različne tehnike krašenja svojih dobrot, naj bodo pripravljene z drožmi ali kvasom.

mojstrica drožopeke in avtorica 2 knjižnih uspešnic

DROŽOMANIJA

Najboljša knjiga o kruhu 2019*

SLADKA IN SLANA DROŽOMANIJA

Najboljša knjiga o kruhu 2021*

*Gourmand World Cookbook Awards – oskarji kulinaričnih knjig

Dober kot kruh, lep kot slika

Krasiti sem začela že leta 2012, kmalu za tem ko sem prvič zadrožila, najprej je prišlo na vrsto zarezovanje, kasneje pa še druge tehnike iz te knjige.

Ustvarjanja čudovitih hlebčkov in štruc kruha se lahko nauči vsak, čeprav morda na prvi pogled izgledajo zahtevne. 

Zato te v knjigi vodim po korakih skozi sliko in besedo ter videoposnetkih. QR-koda v knjigi te namreč pripelje do strani, kjer po registraciji dobiš dostop do vseh videovsebin iz knjige, ki jih je kar 25.

Naj tudi tvoje krušne dobrote dobijo prekrasen in unikaten videz in pritegnejo pozornost tvojih najbližjih, prijateljev in znancev. 

Lepo okrašen kruh in iznajdljivo zavit je tudi prekrasno darilo, na katerem se nikoli ne nabere prah 😉 Garantiram!

Simbol_logo_knjige.png

Kaj vse najdeš v knjigi, ki je edinstvena v Sloveniji in v svetu

20 postopkov

krašenja kruha v besedi in sliki, razvrščenih po težavnosti

5 načinov

zavijanja kruha, primernih za različne tehnike krašenja

Več kot 220

vrhunskih fotografij fotografa Nika Jarha in stilistke Barbare Remec

9+ let izkušenj

ogromno trikov in nasvetov iz več kot 9-letne prakse krašenja kruha

Estetsko in lahkotno

oblikovane strani mednarodno nagrajene oblikovalke Petje Montanez

Oblikovanje

hlebca in štruce ter 2 osnovna recepta (z drožmi ali kvasom)

NasvetI

za peko in hlajenje kruha

30 motivov

za zarezovanje štruce

Poglavje Več navdiha

kjer s tabo delim še druge Instagram račune, ki si sledimo že več let

Skrb

za vzhajalno košarico in kaj uporabiti, če je še nimaš

36 motivov

za zarezovanje hlebca

25 videoposnetkov

krašenja in zavijanja kruha

Simbol_logo_knjige.png

Nauči se 5 tehnik krašenja kruha in kako kombinirati vse tehnike

Šabloniranje

Res najpreprostejši način za krašenje kruha. Zaupam ti, kako si lahko izdelaš svojo šablono ali kaj vse že lahko uporabiš doma. V knjigi najdeš kar 3 vrste šabloniranja po korakih in s tabo delim trike in nasvete, da bodo tvoji motivi ostri in jasni ter obstojni.

SLIKANJE NA TESTO

Naj tvoje testo ali že pečen kruh postane pravo slikarsko platno. Vse, kar potrebuješ za to ustvarjanje, je zapisano v tem poglavju: katera barvila so najboljša, kdaj jih nanašati in s čim.

Posipi

Z raznolikimi posipi lahko hitro in enostavno popestriš videz kruha. V knjigi pa te čakajo tudi zamisli za ustvarjanje motivov raznovrstnih oblik in kaj vse lahko uporabiš zanje, poleg tega pa tudi recept za najboljše drožlepilo, s katerimi se bodo tvoji posipi držali testa kot pribito. Zate sem zbrala kar 6 postopkov, ki so prikazani v besedi in sliki.

ZAREZOVANJE

Tole ostro umetniško igranje je najpogostejši način krašenja kruha. In tudi najobsežnejše poglavje v knjigi. Naučiš še, kdaj je testo pravilno vzhajano, kateri kot zareze je pravi, kako globoka naj bo zareza, kaj narediti, da ti kruha med peko ne bo razneslo in da ostane tvoj motiv nedotaknjen. Opisanih in poslikanih je kar 6 različnih motivov zarezovanja.

LEPOTIČENJE KRUHA

Poglavje, kjer kruh okrasiš z okraski iz testa in še z rožicami. Spoznaš, kako pripraviti posebno testo za izdelavo okraskov, katere rožice so najprimernejše in kako jih posušiš, da ohranijo barve, kdaj in kako jih naneseš. Skupaj tako izdelava košarico in jo napolniva s cvetjem.

KOMBINIRANJE VSEH TEHNIK

Ker je pomemben pravi vrstni red, v tem poglavju obdelava ravno to. Na osnovi portreta z naslovnice in kruha sončnice se naučiš, v katerem vrstnem redu uporabljaš tehnike, ki sva jih prej že dobro izmojstrila.

Spoznaj 5 različnih načinov zavijanja kruha z videoposnetki

Z nakupom knjige dobiš dostop do videovsebin

Da bo tvoja umetnina še bolj zasijala, jo zavij na unikaten način. Zagotovo imaš že skoraj vse doma. 

Načini, ki jih najdeš v knjigi, so preprosti, a v svoji preprostosti srčni in prekrasni. 

In letos namesto drugih daril podari umetelno okrašen kruh, naj bo s kvasom ali z drožmi.

Posebna ponudba: Srečanje v živo!

Omejena količina samo do 24.01.2022

Knjiga in šablona klasja + DARILO: ZOOM Tečaj 29.01.2022
(omejeno število udeležencev)

55 € namesto 75 €

Vrednost ZOOM Tečaja: 20 €

Zoom tečaj bo potekal v soboto, 29. 1. 2022, ob 10.00

 

Povezavo za ZOOM dobiš po e-pošti 2 dni pred izvedbo tečaja z vsemi navodili.

 

Priporočila naših strank

DROŽOMANIJA je čudovita knjiga Anite Šumer o posebni peki kruha brez kvasa. Namesto njega gre v testo košček starega testa: iz roda v rod lahko potuje košček za vzhajanje hlebca kruha. LEPA, LEPA KNJIGA, milo lepa dediščina. Čudovito DARILO družinam in prijateljem in tujcem, da bodo videli eno najlepših tradicij peke kruha pri nas. HVALA IZ SRCA, draga ANITA, čarobnica!
dr. Manca Košir
Ne bomo delali kruha na »star način«, ampak nam bodo številni stari načini odpirali sodobne ustvarjalne možnosti na prehranskem področju.Navsezadnje potrjuje pravilnost takega pogleda tudi ta knjiga Anite Šumer, ki uporabo droži razširja od posameznih vrst kruha do pekovskega peciva in pogač.Torej je knjiga izziv našim sodobnim prizadevanjem na področju prehrane, naslonitev na kulturno dediščino s tega področja pa omogoča lokalno in regionalno prepoznavnost in istovetnost tudi v prihodnje.
prof. dr. janez bogataj
Odkar sem nabavila vašo prvo knjigo, ne kupujemo več kruha, ker ga z veseljem pečem.Kruh z drožmi je nekaj čisto drugega kot industrijski; dober, zdrav in vedno ga prehitro zmanjka.Vse pohvale in čestitke.
Simona
Anitini tečaji so vedno nekaj posebnega.Njena energija in odnos do droži te prav zasvoji, da jih še ti uporabljaš pri peki.S svojimi natančno premišljenimi postopki, količinami in nasveti poskrbi, da ob zaključku tečaja lahko uživamo v izdelku, na katerega smo lahko ponosni.Nisem začetnik, a pri njej vedno dobim kak nov napotek, ki mi koristi pri kasnejšem delu z drožmi.
Dušan

Pogosto zastavljena vprašanja

Je, seveda je. Če obožuješ lepoto, svetlobo in umetnost ter ti je ustvarjanje pri srcu, potem ti je ta knjiga pisana na kožo.

S to knjigo svojo peko dvigneš na novo raven, dam roko v droži.

Ta knjiga je prava zate, ker se zavedaš, da jemo tudi z očmi. Ker veš, da je kruh lahko čudovito darilo, še posebej, ko ga znaš okrasiti. Ker veš, da bo umetnost krašenja kruha v tvoj dom prinesla še več ljubezni in spoštovanja do kruha, ko ga postaviš pred svoje goste. 

To je knjiga, ki jo preprosto želiš imeti doma. 

Prelepa, da ne bi krasila tudi tvoje knjižne police. 

Najhitrejše pri naročilu čakajo dodatna darilca, kot je 200-g pakiranje črnega kakava BAM, ki je odličen za krašenje s šablonami ali slikanje po testu. Potem pa je tukaj še posebna šablona z motivom klasja, ki jo lahko uporabiš znova in znova. In ne samo za kruh, temveč tudi na tortah, slaščicah.

Po registraciji na spletni strani dobiš še dostop do videovsebin s tehnikami iz knjige, darilnih kartic, ki jih natisneš, izpolniš in privežeš na svoj čudovito okrašeni kruh. Tam te čaka tudi poseben okvir, v katerega lahko vstaviš umetnino in jo podeliš na družbenih omrežjih.

Vsem, ki že pečejo kruh. Vsem, ki že pečejo z drožmi. Vsem, ki že pečejo s kvasom. Vsem, ki radi ustvarjajo.

Knjigo lahko pošlješ kot darilo tudi na drug naslov.

Seveda, knjiga ni namenjena samo tistim, ki pečejo z drožmi, ampak vsem, ki radi pečete tudi s pekovskim kvasom in se želite naučiti nekaj novega, drugačnega, inovativnega.

Tako je, vse tehnike iz te knjige lahko uporabiš, tudi če pečeš z brezglutenskimi mokami.

Po prebiranju knjige te bo zagrabilo, da ga bi. Knjigo pa lahko tudi podariš in držiš droži, da dobiš v zameno čudovito okrašen kruh. Knjiga je namreč čudovito in uporabno darilo za prihajajoče praznike.

Seveda lahko, v redni prodaji bodo šablone na voljo od 15. 12. dalje, ko se zaključi predprodaja knjige. Kupiš jih lahko v kompletu po 6 šablon. Teh šablon, ki ti jih podarim ob nakupu v prednaročilu, pa kasneje ne bo več mogoče kupiti. So namreč ekskluzivna ponudba v času pred izidom knjige in moje darilo tebi.

Drožastičnooo, piši mi na info@drozomanija s podatki podjetja in dopiši, koliko knjig si želiš, in pripravili ti bomo posebno ponudbo.

tudi jaz rada podarjam...

zato bom od vsake prodane knjige namenila 2 € Inštitutu Lunina vila. …

prenos-2.png

“Lunina vila, Inštitut za zaščito otrok, so. p., je zasebna, neprofitna organizacija v Sloveniji, katere poslanstvo je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih (zlorabe, zanemarjanje, spolne zlorabe, smrt bližnjega, dolgotrajna bolezen, imigracija …). Lunino vilo vodi prepričanje, da lahko z nudenjem varnega, sočutnega in prijaznega okolja, otrokom, ki so doživeli kakršno koli obliko travme omogoči, da premagajo njene negativne posledice in iz nje zrastejo v zdrave in srečne mladostnike in kasneje odrasle osebe.”

 

O avtorici

Sem mednarodno uveljavljena mojstrica peke z drožmi, avtorica knjižnih uspešnic Drožomanija in njenega nadaljevanja Slana in sladka drožomanija. Moje poslanstvo je širjenje ljubezni in strasti do boljšega kruha in drugih drožbrot po Sloveniji in svetu ter moto ”droži v vsako drožino”. 

Brez droži mi živeti ni, zato si želim, da tudi tebe zagrabi drožomanija! Tako nas bo čim več jedlo boljši kruh! 

Moj Instagram sourdough_mania je pritegnil pozornost številnih tujih medijev ravno zato, ker je bil moj kruh drugačen, lepo okrašen s šablonami, zarezami, poslikavami. Ker je bil dober kot kruh in lep kot slika.

Sodelujem z

spar-logo-black-and-white
miele-logo-black-and-white
Untitled-design-2021-11-07T232804.234-pftuugbjt9bvbr05dtfp3dbbdh9pp1zh5y3awfndfa copy

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)