1. UVOD V TEČAJ IN OSNOVNI RECEPT ZA PROSENI KRUH

Ta postopek, ki ti ga predstavljam tukaj, lahko uporabiš pri pripravi vsake vrste kruha v tečaju. Naj ti služi kot dobra osnova oziroma temelj za nadaljnje raziskovanje.

Recept za 100-% proseni kruh

  • 9 g luščin indijskega trpotca (5 %)
  • 250 g vode (147 % ali več po potrebi)
  • 30 g puhastih bg-droži (17 %lahko več ali manj droži, le naj bodo v dobri formi, glej poglavje o skrbi za droži)
  • 4 g soli (2,3 %)
  • 170 g fino mlete prosene moke (100 %)


DROŽOPOMBA: V primeru celiakije uporabi deklarirano brezglutenske sestavine in pazi, da ne pride do navzkrižne kontaminacije z živili, sestavinami, ki vsebujejo gluten.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je kruh_1-1-1024x1024.jpg
Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)