Lahko se zgodi, da se voda loči od moke, kadar je preveč vode v drožeh.
Če droži dlje časa ne uporabljaš in so na hladnem, se lahko po površini droži ustvari tanka membrana, tvorba kvasovk in mlečnokislinskih bakterij.
Ima neprijeten okus in vonj, tako, da jo lahko odstraniš in narediš sos-korak.
Pri ajdovi moki se lahko na začetku pojavi roza obarvanje, če to ni plesen, je vse ok, samo nadaljuj s hranjenjem.
DROŽOPOMBA: Roza barva se pri ajdovih drožeh pojavi zaradi oksidacije. Lahko odstraniš vrhnjo plast in jo kompostiraš. Preostanek nahraniš.
*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.
@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.