Navdihujoče drožzgodbe: Metka Ternjak Gomboc, Slovenija
Tokrat je med nami najbolj poznana televizijska vrtičkarka, pa tudi pisateljica, izvajalka delavnic in mojstrica različnih umetnosti, Metka Ternjak Gomboc.
Kdo je Metka, kako bi se predstavila nekomu, ki te še ne pozna?
Kdaj in kako se je tvoja pot življenja v sožitju z naravo začela?
Kako je potekalo sodelovanje s hčerko za snemanje TV serije Vrtičkanje?
Preplet znanja, izkušenj in medsebojne ljubezni.
Povej nam kaj o svoji knjigi Vrtičkanje?
Kako sva se spoznali?
Tudi ti pečeš z drožmi? Katere drožbrote najraje pripraviš?
Članice Kluba Drožomanija so posredovale svoja vprašanja …
Milojka je posredovala vprašanja:
Katere so tvoje najbolj “nore” dobre kombinacije mok pri peki kruha.
Tudi sama stalno kombiniram, iščem nove izzive.
Že dolgo razmišljam o peki malih kruhkov z začimbami. Spekla sem že timijanov, čemažev, rožmarinov, luštrekov, čebulni in drobnjakov kruhec. Super so za jedi na žlico. Katere začimbe odsvetujete za peko? Imam zeliščno spiralo, tako imam
suhih zelišč na zalogo. Kako bi bilo z uporabo bezgovih cvetov, ki bodo kmalu na voljo?
Še eno vprašanje izven drožastega konteksta. Sočim domačo aronijo v kombinaciji s hruškami, jabolki, meliso, meto in bio limono. Kako še ublažiti trpkost soka? V trgovini je bio sok brez trpkega okusa.
Sem hvaležna za vaš TV recept za domačo vegeto, rada sem vas gledala.
Damjana je postavila vprašanje:
Zanima me, zakaj in kako vse uporabljamo hermeliko?
Snežica je posredovala vprašanja:
Pozdravljeni, Anita in Metka. Udeležila sem se že vaše lanskoletne spletne delavnice.
Zanima me izdelava njokov z brezglutensko moko s sladkim krompirjem, čičeriko. Kako jih vi pripravite?
Kaj vse se lahko izdeluje iz sirkove moke?
(podobno je vprašala že Milojka)
Kako se lotiti peke kruha s svežimi zelišči, katere priporočate?