14.16 Slasten čoko-mandljev drožasti kolač

Toplo dobrodrožli v Sparovi spletni seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer, spet se bomo malce posladkali, tokrat s slastnim čokoladnim kolačem z mandlji.

Potrebovali bomo:

400 g puhastih in aktivnih droži (te pripravimo zvečer iz 40 g matičnih droži, 160 g vode in pa 200 g bele pšenične moke, pokrijemo in pustimo, da se podvojijo)

100 g masla

100 g temne čokolade

2 jajci

90 g sladkorja

1 ščepec soli

1 žlička tekoče vanilije

pol žličke sode bikarbone

 100 g nalistanih mandljev

V maslu stopite čokolado, rahlo ohladite. Posebej stepite jajci s sladkorjem, soljo, tekočo vaniljo. Nato prilijte stopljeno čokolado z maslom. Z metlico lepo premešajte. Potem dodajte še droži ter dobro premešajte. Na koncu vmešajte še sodo ter nalistane mandlje.

Pecite 40-50 min v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah, ne odpirajte. Kolač je pečen, ko vanj zataknete zobotrebec in je ta čist. Nekoliko ohladite in postrezite.

Slasten drožotek!

Lep drožasti pozdrav in naj droži,

vaša Anita

Še več informacij in receptov najdete v moji 1. knjigi Drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/knjiga-drozomanija/)

ter v njenem nadaljevanju Slana in sladka drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/slana-in-sladka-drozomanija-nadaljevanje-svetovne-knjizne-uspesnice-drozomanija/)

*Vsebina je pripravljena v sodelovanju s podjetjem SPAR Slovenija.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)