14.24 Drožasti mafini

Tile slastni in sočni mafini vam bodo zagotovo polepšali dan, uporabite sadje po želji, slišala pa sem, da se lepo ujemajo tudi s koščki čokolade 😉

Drožni nastavek:

60 g puhastih in mehurčkastih droži iz bele moke

240 g pšenične bele moke

30 g koruzne moke

240 g mleka

Zmešamo vse sestavine v gosto zmes in pustimo pokrito na sobni temperaturi, da se podvoji.

Glavna masa:

80 g stopljenega masla

90 g sladkorja

2 jajci

1 ščep soli

1 žlička vanilijevega ekstrakta

1/4 žličke sode bikarbone

Dodatek:

200 g izkoščičenih višenj/češenj/borovnic

1 žlica moke

po želji nalistani mandlji

V stopljeno maslo sobne temperature dodamo jajci, sladkor, sol ter vanilijev ekstrakt, penasto umešamo. Nato dodamo še sodo bikarbono in premešamo, da ni grudic. Tej masi primešamo puhasti drožni nastavek, da se vse sestavine lepo povežejo med sabo. Ni nam treba močno mešati, masa bo dokaj redka. Maso predevamo v pekač za mafine, ki smo ga obložili z dvema papirčkoma, tako bodo naši mafini bolje obdržali obliko. Višnje dobro odcedimo, posujemo z moko in nadevamo po vrhu mase v modelčkih. Po želji lahko po vrhu posujemo tudi nalistane mandlje.

Pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinjah približno 30 minut oz. dokler palčka, ki jo potisnemo v mafin, ni povsem čista. Prvih 15-20 minut ne odpiramo pečice. Po peki mafine ohladimo na rešetki.

Pa slasten drožotek!

Lep drožasti pozdrav in naj droži,

vaša Anita

Še več informacij in receptov najdete v moji 1. knjigi Drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/knjiga-drozomanija/) ter v njenem nadaljevanju Slana in sladka drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/slana-in-sladka-drozomanija-nadaljevanje-svetovne-knjizne-uspesnice-drozomanija/)

*Vsebina je pripravljena v sodelovanju s podjetjem SPAR Slovenija.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)