V tem videoposnetku te čaka kratka in sladka razlaga, kaj so droži in zakaj so boljša izbira za peko kruha in ostalih drožastih dobrot.
1. DROŽOPOMBA: Da se gluten deloma razgradi, velja seveda za moke, ki vsebujejo gluten. V primeru brezglutenskih mok pa droži deloma razgradijo škrob. Med samim postopkom peke pa postane ta za telo nedostopen (rezistenten škrob), zato takšni izdelki ne dvignejo nivoja sladkorja tako hitro.
Knjigi Drožomanija in Slana in sladka drožomanija sta namenjeni peki z glutenom, v njih ni brezglutenskih receptov.
2. DROŽOPOMBA: V primeru celiakije uporabi deklarirano brezglutenske sestavine in pazi, da ne pride do navzkrižne kontaminacije z živili, sestavinami, ki vsebujejo gluten.
*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.
@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.