4. 1. 1. dan

V čistem kozarčku zmešaš 10 g vode, 15 g prosene moke. Naj bo gosto, po potrebi prilagodi tekočino ali moko. Počisti ob straneh kozarčka z ročajem žličke ali z žličko. Zapri in pusti na sobni temperaturi.

1. DROŽNASVET: Količine so samo približne, ravnaj se po strukturi droži, ne oziraj se toliko na gramaturo. Začni z majhno količino moke. Brezglutenska moka je v primerjavi z glutensko dražja, zato uporabljamo manjše količine in droži med postopkom priprave ne zavržemo, razen če splesnijo ali močno neprijetno smrdijo.

2. DROŽOPOMBA: Različne moke pijejo različne količine vode. Struktura riževih droži in prosenih droži bo nežno mivkasta. Riževa moka sicer popije več vode kot npr. prosena. Medtem ko naj bo struktura ajdovih droži podobna srednje trdi pašteti.

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)