5.1 Najpomembnejši drožpoudarki

Še malce hitrih napotkov:

Osnovni princip: podvojene droži, podvojeno testo, podvojena vsebina košarice = peka

Pozabite na uro, spremljajte postopek. Imate res veliko časa.

Droži se naj po hranjenju podvojijo, nato jih lahko uporabimo. Morajo biti res puhaste in mehurčkaste. Dišeče po kefirju ali jogurtu.

Matične droži ali Rudla hranimo vedno z isto moko.

Ene droži so dovolj za vse vrste moke.

En recept ponovite večkrat, nato se lotite naslednjega. Začnite z rženkom, nato ta belim pšeničnikom. 

Upoštevajte, da niso vse moke enake. Začnite z manjšo količino vode, kasneje jo lahko še vedno dodate. 

Zdaj pa vam želim samo še veliko zadovoljstva in veselja ob peki z drožmi. Vaja dela mojstra, več kot boste pekli, bolje vam bo šlo. Želim vam veliko slastnih in dišečih užitkov ob peki z drožmi.

Podelite droži še s svojimi prijatelji in znanci, da tudi njih zagrabi drožomanija. 

Tako bomo vsi jedli boljši kruh! Bodite potrpežljivi in vztrajni, vse se vam bo bogato in dišeče poplačalo

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)