9.11 Skutna tortica z drožmi

Dragi člani in drage članice Kluba Drožomanija,

se tudi vi med vikendom radi posladkate? Z vami delim recept za odlično kremasto osnovo, nadgradite pa jo lahko popolnoma po svojem okusu. Tokrat bo na meniju drožasti cheesecake ali skutna tortica.

Pa zadrožimo!

POTREBUJEMO (za pekač mer 23 cm x 15 cm x 5 cm):

  • 500 g rikote
  • 2 jajci
  • 100 g puhastih droži
  • ščep soli
  • 20 g medu
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 15 g vaniljevega ekstrakta

Vse sestavine zmešamo v eni posodi. V pekač damo peki papir, tu ga res toplo priporočam.

Maso ulijemo v v pekač in jo pogladimo. Malce poknemo oziroma potolčemo pekač ob pult, da ni mehurčkov. Tako bo naša tortica dobila svojo značilno strukturo.

PEKA:

Na 180 stopinj v predhodno ogreti pečici pečemo 45 minut.

V tem času lahko narežemo sveže sadje ali pa pripravimo omakico za preliv. Izvrstno se obnese vsako zmrznjeno jagodičevje, ki ga pokuhamo, in nato spasiramo. Po želji že na začetku dodajte sladkor, da se raztopi. Količino prilagodite lastnemu okusu.

Ko se res dobro ohladi, tortico prevrnemo iz pekača, razrežemo in serviramo s sadjem in omakico po želji.

Se že veselim fotografij vaših skutnih tortic, podelite jih v naši zaprti FB-skupini.

Slasten drožotek in naj droži,

vaša Anita

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)