Para poskrbi, da testo med peko še lahko vzhaja. Paro lahko ustvariš na več načinov, pomagaj si s tem, kar imaš doma na voljo, ni treba v trgovino.
Vsi pripomočki, kamor daš testo, morajo biti vroči, vse vedno predhodno ogrej, ko segrevaš pečico.
1) Na dno pečice daš plitev pekač in greješ. Ko daš testo v pečico na navaden, a vroč velik pekač, na dno vliješ 2 dcl vode, v 15 minutah bo to izhlapelo, in ne bo ti treba odpirati pečice ter pekača vzeti iz nje. V nasprotnem primeru odstraniš pekač z odvečno vodo.
2) Pečeš v posodi s pokrovom (litoželezni ali emajlirani; stekla sama ne priporočam). Tudi to posodo segrevaš s pečico vred. Litoželezno vsaj 45 minut, emajlirano krajši čas (dokler se pečica ne ogreje).
Ko daš testo v posodo, pokriješ s pokrovom. Tako pečeš 15 minut s pokrovom.Nato odkriješ in pečeš še toliko časa, da se skorjica lepo zlatorjavo obarva.
3) Na dno pečice daš plitev pekač, segrevaš. Ko daš testo v pečico, vržeš na dno v pekač še par kock ledu.
Pri vseh teh načinih bodi pazljiv/-a, sama sem se velikokrat poparila.
4) Uporabiš pečico z dodatkom pare. Sama sem zelo zadovoljna uporabnica pečice Miele in jo res toplo priporočam, v tem primeru nastavi 3 vpihe pare v prvih 15 minutah, naprava vsrka približno 300 ml vode.
*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.
@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.