Tudi če potice še v življenju niste pekli (ne s kvasom in ne z drožmi).
Vegani pa dobite poseben recept za NAJBOLJŠO vegansko potico s kar tremi različnimi veganskimi nadevi!Prijazen drožopomnik: s prijavo nikar ne čakajte predolgo, ker se vrata v delavnico lahko zaprejo tudi prej. Število udeležencev je namreč omejeno na 40, saj se želim posvetiti vsakemu posebej.
Spletni tečaj bo potekal v živo prek spleta (s pomočjo aplikacije Zoom na telefonu ali računalniku – v udobju vašega doma), a brez drožskrbi: dobite tudi posnetke, ki vam ostanejo in jih boste lahko pogledali kadarkoli kasneje.
- Začnemo v petek, 19. marca 2021, zaključimo pa v nedeljo, 21. marca 2021.
- Naše virtualno droženje bo potekalo v živo prek spletne aplikacije ZOOM, ki si jo brezplačno naložite na svoj računalnik, tablico ali telefon. Brez skrbi: vse napotke, kako to naredite, boste prejeli na svoj e-naslov.
- Srečali se bomo 5-krat, pred vsakim srečanjem pa vam bom poslala natančna navodila, da bo šlo vse brez težav.
- Če se katerega od srečanj morda ne boste mogli udeležiti v živo, bodo na voljo tudi videoposnetki, ki ostanejo vaši in jih lahko pogledate kadarkoli.
Garantiram vam, da lahko spečete slastno potico – tudi če tega še v življenju niste počeli.
Dam roko v droži!
Zakaj to vem?
Ker so tečaj stestirali drožomani in drožomanke, ki so komaj januarja prvič pričeli peči z drožmi.
Da si boste lažje predstavljali, kako vse skupaj izgleda, pa si oglejte spodnji video …
- Kako enostavno pripravite sladki drožni nastavek (kaj to sploh je, ga res potrebujemo, kje je primeren, kje ne …),
- kako najlažje zamesimo testo, ga vzhajamo in primerno razvaljamo,
- kakšen naj bo nadev, da bo ravno prav mazav (in kaj narediti, če je preredek/pregost),
- kako zaviti vašo potico, da ne bo imela lukenj in bo prelepa tudi na pogled (vsi vam bodo zavidali:)),
- kako določimo dolžino razvaljanega testa glede na potičnik in glede na to, koliko zavojev želimo (zaupam vam tudi majhen trik, kako dobiti potico z veliko zavoji),
- kdaj je potica dovolj vzhajana, kako jo spečemo in kako ustrezno ohladimo.
Z vami bom delila vse svoje znanje iz večletnih izkušenj pri pripravi drožpotice.
Udeležba na ekskluzivnem virtualnem drožpotičnem tečaju stane samo 69 € (DDV že vključen).
Z nakupom tečaja dobite:
- čudovito in slastno drožasto potičko, ki jo zdrožite sami ob moji virtualni pomoči v svoji lastni kuhinji in s svojimi pripomočki,
- podporo in spodbudo med trajanjem tečaja (poskrbim, da boste tudi vi zdrožili čudovito slastno drožasto potičko, saj vas spremljam in svetujem med samim tečajem. Vi pokukate v mojo kuhinjo, jaz pa v vašo),
- 2 recepta za testo (navadno in vegansko - tako se najde za vsakogar nekaj; in naj vam zaupam, da mi je bila na koncu veganska potička še bolj všeč kot navadna ;), poskusite
- 2 recepta za nadev (navadni orehov in veganski orehov, poleg tega pa vas čakata še 2 oz. 4 dodatni recepti za nadeve)
- neomejen dostop do posnetkov v zaprti FB-skupini (lahko si jih ponovno ogledate kadar koli in kjer koli želite, ostanejo vaši za vedno),
- znanje in izkušnje ter trike in napotke iz 9 let drožoprakse (da vam ne bo treba ponavljati mojih napak in boste hitreje napredovali),
- navdihujoče vzdušje v zaprti FB skupini (učimo se tudi drug od drugega in učenje v skupini je lažje in hitrejše).
- 20 % popusta za nakup izjemno kvalitetnega potičnika slovenske izdelave (kodo za popust prejmete po prijavi in plačilu).
Za udeležence tečaja sem zdrožila kar 6 drožastičnih darilc …
Kaj vse potrebujem za udeležbo na tečaju?
Računalnik, tablico ali telefon, internet, kuhalno ploščo, dobro voljo in nekaj poguma. 🙂
Tudi ostale sestavine imate skoraj zagotovo večino že doma ...
Potica
Sestavine:
Za običajno drožpotico, sestavine za testo:
- 1 kg bele pšenične moke (tip 500 ali pa NATUR Pur sparova univerzalna ekološka moka tip 480),
- sol in vodo,
- rjavi ali navadni sladkor,
- jajca velikost M,
- mleko,
- rum,
- vanilijev sladkor ali vanilijevo pasto ali mleto vanilijo (po želji za nadev)
- cimet (po želji za nadev),
- svežo ali posušeno naribano lupinico ekološke limone,
- maslo.
Veganska različica:
- 1 kg bele pšenične moke (tip 500 ali pa NATUR Pur sparova univerzalna ekološka moka tip 480),
- sol in vodo,
- rjavi ali navadni sladkor,
- kurkuma,
- ovseni napitek,
- rum,
- vanilijev sladkor ali vanilijevo pasto ali mleto vanilijo (po želji za nadev),
- cimet (po želji za nadev),
- svežo ali posušeno naribano lupinico ekološke limone,
- sončnično olje,
- kokosova maščoba (za namastitev pekača).
Pripomočki:
- potičnik premera 22 cm ali pa podolgovati višji model ali pa jo boste dali kar na pladenj od pečice,
- alufolijo,
- papir za peko,
- posodo s pokrovom, ki tesni (ali pa kapo za tuširanje, ali pa plastično folijo, da ovijete),
- kuhalnico ali žlico ali spatulo,
- čajno žličko,
- tehtnico,
- krpo,
- vrč,
- pečico (brez nje ne bo šlo 🙂
Za orehov nadev, sestavine:
- 300-400 g mletih orehov,
- mleko ali ovseni napitek,
- rum,
- sol,
- navadni ali rjavi sladkor,
- vanilja/cimet po želji.
Kaj če se mi ne uspe vključiti v vse Zoom termine v živo?
Nič hudega. Točno v ta namen bomo ustvarili zaprto Facebook skupino izključno za člane tega tečaja.
Tudi tja bom v živo prenašala dogajanje v realnem času, če se morda kdo ne bi mogel pridrožiti na zoomu.
In tako vas bodo v skupini počakali tudi posnetki. : )
Kaj se bo dogajalo v zaprti Facebook skupini?
Pestro bo. : )
Dobili boste vso podporo in odgovore na vprašanja, ki se vam bodo v času trajanja tečaja porajala.
Po vsakem končanem zoom srečanju boste do naslednjega srečanja lahko pokazali tudi fotke vašega drožustvarjanja.
In z veseljem jih bom pokomentirala!
Še nekaj me zanima ...
Seveda, kar vprašajte. 🙂
Prosim, pišite na info@drozomanija.si in odgovorila vam bom v roku 12 ur.