Kako do nove knjige Anite Šumer?
(… v okviru te drožastične otvoritvene ponudbe)
Pozdravljeni Drožomani in Drožomanke!
naredi vse vikanje!!!!!
Veseli me, da bereš tale zapis.
To mi pove, da svoje zdravje, dobro počutje in peko z drožmi jemlješ resno.
Ker sem tudi sama tak tip človeka, imam občutek, da ti bo tale moja drožastična otvoritvena ponudba izredno všeč.
V čem je štos tega mojega navdušenja, ti povem že čez nekaj vrstic.
Najprej pa bi ti rada priznala nekaj drugega…
Ko sem se leta 2017 odločila, da napišem svojo prvo knjigo o drožih, se nisem zavedala, kakšen plaz bom s tem sprožila v širši javnosti.
Pravzaprav sem z ljudmi, ki jih zdrava peka zanima, zgolj želela delit zanimive ugotovitve in recepte, ki sem jih odkrila.
Ker se mi je zdelo najbolj primerno, sem pač vse skupaj zapakiral v knjigo Drožomanija.
Niti mislila nisem, da bom morala kdaj napisati še drugo knjigo, izdati online tečaj ali pa o drožih govoriti v medijih.
Ravno zato še zdaj ne morem verjeti, kakšen pozitivni odziv je doživel moj knjižnji prvenec.
Ne samo, da ga je prebralo več kot 4523 ljudi, pač so iz vseh strani začela deževati pozitivna mnenja ljudi.
Spodaj sta le dva izmed njih…
SOCIAL PROOF 1 (mnenje Helene F.)
SOCIAL PROOF 2 (mnenje dr. Mance)
Kot da to še ne bi bilo dovolj, pa so me medse še številni domači in tuji meddiji.
Hočeš ali ne, sem morala iti iz svoje kože in se odzvati njihovemu povabilu.
Še danes namreč trdno verjamem, da si VSI zaslužimo jesti boljši kruh.
In ja – pot do tja je “tlakovana” z drožmi.
Vse skupaj je celo privedlo do tega, da je knjiga postala najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 po izboru Gourmand International World Cookbook Awards.
VSTAVI SLIKO KJER JE PRIKAZANA TA NAGRADA (NE VSTAVLJAJ CELE MEDIJSKE SEKCIJE
ZAKAJ TI TO SPLOH RAZLAGAM?
Ne skrbi – tega ne delam, ker bi se želela hvaliti.
Pravzaprav obstajata 2 razloga za moje početje…
Prvi je ta, da ti pokažem, kakšno pekovsko “revolucijo” smo skupaj sprožili tako v Sloveniji in tujini.
Ja – tudi ti spadaš v našo drožastično družino (oziroma “drožino), ker bereš tale tekst : )
Drugi razlog pa je ta, da sem se v zadnjih 3 letih pogovarjala z ogromno ljudmi, hkrati pa nenehno eksperimentirala pri peki in tako doživela marsikatero svežo drožastično odkritje.
PO TREH LETIH POTRPEŽLJIVOSTI IN VZTRAJNOSTI, TI Z VELIKI VESELJEM SPOROČAM…
Uspelo mi je!
Vsa nova odkritja, okusne recepture in razlago sladkega drožnega nastavka, mi je uspelo izliti na papir.
In danes bi rada vse to delila s tabo.
Predstavljam ti svojo drugo knjigo…
Sladka in slana drožomanija.
SLIKA KNJIGE
Da ne bo pomote…
To ni “zgolj še ena knjiga”.
Moja želja je bila, da ustvarim nekaj neverjetnega kar bo tebi, draga drožomanka oziroma dragi drožoman, res v pomoč pri peki z drožmi.
Da mi je to zares uspelo, sem morala vložiti leta svojega truda, a ni mi žal.
Tako kot tudi tebi ne bo, ko boš enkrat držal svoj izvod v rokah : )
TLE DAJ POTEM STICKY (SEM NJEGOV TEXT ŽE POPRAVIL ZNOTRAJ STICKYA – TAKO DA. GA SAMO UMESTI SEM NA PRAVO MESTO)
NADALJEVANJE MOJEGA TEKSTA ZA SL PA SE NADALJUJE V SEKCIJI POD STICKYEM : )
Za moje zveste sledilce in prijatelje…
Če si nekdo, ki me redno spremlja ali pa te je moja prva knjiga Drožomanija “vrgla iz stola”, potem na tej točki verjetno ne potrebuješ več vseh informacij o moji drugi knjigi.V kolikor si jo želiš čimprej imeti pri sebi, klikni na spodnji gumb in si jo naroči v okviru te nore otvoritvene ponudbe…
Če pa si želiš najprej izvedeti, kaj vse te čaka znotraj te nove knjige, kakšna je njena cena in zakaj je tale otvoritvena ponudba tako super, potem pa beri naprej : )
Vem, da sem ti nekaj trenutkov nazaj povedala, kaj je bil razlog, da sem se odločila napisati tole drugo knjigo.
Seveda – da s tabo delim vse najnovejše drožastične nasvete, ki sem jih odkrila v zadnjih letih.
Ampak, to ni bil edini razlog…
Tale druga knjiga je nastala tudi iz enega dosti globljega, osebnega razloga…
Kot verjetno veš, se je moja zgodba z drožmi začela, ko so mojemu partnerju Saši odstranili žolč in enostavno ni več mogel jesti svežega kruha.
Ko nama je končno uspelo najti najino drožastično rešitev, sva jo z veseljem delila z drugimi.
Kar pa morda ne veš, je to, da je v času od izida moje prve knjige, moj ljubi Sašo preminil.
Bila sem pretresena, brez volje in brez ideje, kam dati svoj fokus.
Nato pa sem se spomnila na vse delavnice, ki sva jih s Sašo zdrožila skupaj z neizmerno predanostjo.
Spomnila sem se, kako ponosen je bil na najino zgodbo, ki sva jo ustvarila iz moke, vode, soli ter veliko strasti in ljubezni.
In takrat sem vedela, da je ZDAJ čas, da napišem svojo knjigo in v Sašev spomin še več ljudi navdušim za peko z drožmi.
Moja druga knjiga je tako postala moja terapija…
Vanjo sem izlila vso svojo ljubezen do Saše in verjamem, da boš to začutil tudi ti, dragi bralec oziroma bralka.
Naj ti zato na tem mestu razkrijem, kakšne drožastične bisere je v to drugo knjigo zapisala zmes moje bolečine in neskončne ljubezni do Saše in droži…
BULLETS WHAT’S INCLUDED (BULLETe sem že jaz v njihovi sekciji copywritersko popravil – tako da samo zadevo premakneš sem)
*Oprosti… malo se je zjebalo oblikovanje pri bulletih – upam, da ti ga rata popravit. Meni nasploh cela ta stran šteka, upam, da je pri tebi bolje : )
Zakaj zna biti Sladka in Slana Drožomanija KLJUČNA ravno v današnjem času?
Verjetno se strinjava, da je peka z drožmi zdrav in dosti bolj kvaliteten način peke, ki nam pride vedno prav.
Je pa res, da je ta tematika še posebej relevantna v času tele naše Korona krize.
Zakaj?
Ker – prvič – peka z drožmi od tebe ne zahteva, da moraš vsaka dva dni skočiti v trgovino po kvas (ki ga že tako ali tako zmanjkuje na policah).
In drugič – ker v situacijah, kot je trenutna, pomaga vse, kar pripomore k trdnejšemu zdravju.
Ravno zato sem izredno vesela, da sem svojo knjigo dokončala ravno v tem času.
Verjamem namreč, da ti bo krajšala čas v karanteni, hkrati pa poskrbela za zdravo razvajanje tebe in tvojih bližnjih : )
Kakšna je otvoritvena cena?
Dobro vprašanje.
Dejstvo je, da je tale celotna knjiga (skupaj z več kot 77 recepti za peko z drožmi) prava kulinarična zakladnica, za katero bi lahko ob izdaji seveda računala tudi 200 €.
A ne skrbi – take cene ti ne mislim zaračunati.
Tvojo veselje za droži bi rada raje bogato nagradila.
Knjigo Sladka in slana Drožomanija lahko zato v tej otvoritveni ponudbi še pred izdajo prejmeš že za borih 29,97 €.
Vem – glede na to, kaj vse se v knjigi skriva, je to naravnost smešna cena.
AMPAK!
Ker gre ravno za otvoritveno ponudbo, bi rada zate celotno zadevo še dodatno začinila z BREZPLAČNIMI bonusi…
MATEJA: TLE POTEM VSTAVI SEKCIJE Z BONUSI –> TOREJ PAKET 1 & 2
S TEM NAJDI NAČIN DA CELOTEN PAKET 2 DAŠ NEKAK V REVEAL (OZIROMA DA SE VIDI RECIMO DVE VRSTICI PODJETIJ OSTALO PA JE SKRITO IN SE PRIKAŽE ZGOLJ Z GUMBOM)
KAKO LAHKO IZKORISTIŠ TOLE NORO OTVORITVENO PONUDBO?
Zadeva je sila preprosta.
Nekaj vrstic nižje te čaka prikupen gumb, ki te bo peljal v mojo spletno trgovinico.
Mojo novo knjigo preprosto dodaš v košarico in nato preko tebi prijaznega obrazca zaključiš nakup.
PODPISANO knjigo bom zate nato dala na pošto takoj po izidu, ki bo 22. aprila 2020.
Skupaj s knjigo takrat dobiš tudi vse video posnetke in kupone za popuste pri prej omenjenih trgovinah – seveda je oboje brezplačno zate : )
Naj te samo še opozorim…
Natisnila sem omejeno količino izvodov te nove knjige, kar pomeni, da se zna zgoditi, da se ta otvoritvena ponudba izteče, še preden knjiga izide.
Če spodnji gumb še deluje, pomeni, da še imam nekaj izvodov.
Zato ga klikni in naroči svoj izvod Sladke in slane Drožomanije zdaj…
GUMB
Komaj čakam, da ti pokažem vse, kar se da pričarati z drožmi : )
En lep in drožast dan ti želim,
OKROGLA SLIKCA OD ANITE
Anita Šumer
P.S. Verjamem, da te je zgornje besedilo nad mojo drugo knjigo že dodobra navdušilo, hkrati pa se zavedam, da ti morda nisem odgovorila na vsa tvoja vprašanja.
Ravno zato sem ti spodaj prilepila najbolj pogosta vprašanja (in odgovore), ter še obilico pozitivnih mnenj iz naše skupnosti.
Morda ti pa oni pomagajo sprejeti pravo odločitev : )
VSTAVI FAQ IN SOCIAL PROOF
Ko je začel jesti zgolj kruh, pripravljen z drožmi, in druge drožaste dobrote, so vse njegove težave izginile.
Z možem sva pojedla ves kruh, ki sem ga spekla.
In ja, prvi hlebčki so bili zbiti, nizki in kisli…
Prve droži, ki sem jih pripravila, mi niso uspele…
Nisem znala, niti vedela, na kaj naj bom sploh pozorna…
A z veliko truda mi je končno uspelo!
Danes vem, da sta kakovostna moka in dobra voda najpomembnejša za dobre droži.
Tako sem v drugem poskusu iz ržene moke in postane vode ustvarila Rudla, ki me od takrat dalje razveseljuje.
Kdo je Rudl, se morda sprašuješ?
Rudl so pa moje več kot 7 let stare druge droži.
Prve niso uspele, a sem vztrajala in pripravila druge.
Prve tudi niso imele imena, če pa svoje droži poimenuješ bolje skrbiš zanje.
Tako sva jim s Sašem, ko so končno zaživele, dala ime Rudl.
Prihajam namreč iz Lovrenca na Pohorju, in Rudl je en krepak pohorski ded : )
Najprej sva se sicer šalila, potem pa je ime ostalo.
Več sem pekla, več izkušenj sem pridobila in tako sem decembra 2017 tudi izdala svojo prvo knjigo.
S 304 stranmi je bila Drožomanija najobsežnejša in prva slovenska knjiga o peki z drožmi, ki je navdušila številne drožomanke in drožomane.
Razprodala sem jo namreč v pičlih 3 mesecih po izdaji.
Nisem pa pričakovala, da bo postala svetovna uspešnica in najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 po izboru Gourmand International World Cookbook Awards.
Več sem pekla, več izkušenj sem pridobila in tako sem decembra 2017 tudi izdala svojo prvo knjigo.
S 304 stranmi je bila Drožomanija najobsežnejša in prva slovenska knjiga o peki z drožmi, ki je navdušila številne drožomanke in drožomane.
Razprodala sem jo namreč v pičlih 3 mesecih po izdaji.
Nisem pa pričakovala, da bo postala svetovna uspešnica in najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 po izboru Gourmand International World Cookbook Awards.
Vem, vse skupaj se sliši zelo rožnato oziroma drožnato, kot rada rečem.
Imela sem super popotnico za pisanje nadaljevanja knjige.
Pa vendar ni bilo tako enostavno…
Njena vsebina je dolgo fermentirala v meni.
A nisem odnehala.
Vedno znova sem se spomnila na zgodbo, ki sva jo s Sašem ustvarila iz moke, vode, soli ter veliko strasti in ljubezni.
Ja, vse se je začelo iz ljubezni in vse se nadaljuje zaradi ljubezni!
Zato sem vedno imela pred seboj cilj…
Navdušiti čim več ljudi za peko z drožmi, saj si vsi zaslužimo jesti boljši kruh!
Bila sem prepričana, da mora še več ljudi drožiti z mano.
Vedela sem, da v prvi knjigi nekaj stvari manjka in da lahko dodam še več novih receptov.
Pisanje nove knjige in peka z drožmi sta postali moja terapija.
Zato sem nadaljevala in se nisem predala.
Mnogi ste me spodbujali k pisanju in ste morali na drugo knjigo potrpežljivo čakati.
Pa vendar se je splačalo.
V tem času sem namreč pridobila še več znanja in izkušenj…
Kalila sem se v pekarnah, na številnih delavnicah doma in po svetu ter spoznala veliko pekov, s katerimi smo si izmenjali nasvete in dobre prakse.
Zato komaj čakam, da v svoje roke prejmeš mojonovo knjigo Slana in sladka drožomanija.
… in da navdušenje nad peko z drožmi deliš z mano tudi ti.
Če pa slučajno dvomiš, da bi ta druga knjiga bila prava zate, naj ti samo povem, kaj so dejali nekateri izmed bralcev moje prve knjige…
dr. Manca Košir
“DROŽOMANIJA je čudovita knjiga Anite Šumer o posebni peki kruha brez kvasa. Namesto njega gre v testo košček starega testa: iz roda v rod lahko potuje košček za vzhajanje hlebca kruha.
LEPA, LEPA KNJIGA, milo lepa dediščina. Čudovito DARILO družinam in prijateljem in tujcem, da bodo videli eno najlepših tradicij peke kruha pri nas. HVALA IZ SRCA, draga ANITA, čarobnica!”
Vojka Cijan
Mladinska knjiga
“Kdor čaka, dočaka … prvo, hitro listanje ti že da tisti vau efekt … ko veš, da je to to. Čestitam, Anita Šumer in ekipa, kapo dol pred takim obširnim delom, prekrasne fotografije, postopki, te prav vleče, da si spečeš kruh, pico, sladico. Naj knjiga najde pot do drožoljubcev!”
Helena F.
“Knjiga je fantastična. Potrdila je tisto, kar me je moja babica učila in kar sem vsa ta leta delala. Hvala za spomine in delo. Moji otroci imajo zelo radi tak kruh. Žal niso več doma in je kruh za njih samo takrat, ko pridejo domov. Kruh pečem že 50 let. Anita, le tako naprej. Hvala za vse.”
Peter Zajc
Preprosto in zdravo
“Knjigo sem danes dobil v svoj nabiralnik. Res je krasna, s podrobnimi navodili in super fotkami. Verjamem, da bo pogosto v uporabi. Hvala in vse čestitke ter pohvale ter verjamem, da bo tako zanimanje, da kmalu sledi ponatis oziroma nadaljevanje ter prevod v druge jezike!”
Ok, vse skupaj zveni zelo zanimivo.
Ampak kaj sem pravzaprav zapakirala v svojo drugo knjigo?
Naj ti na tem mestu povem…
Kaj lahko pričakuješ v moji novi knjigi Slana in sladka drožomanija in komu je namenjena?
- Kar 77 svežih in posodobljenih receptov (vsakega izmed njih sem večkrat preizkusila in ga zate izpopolnila do potankosti)
- Seznam VSEH sestavin, ki jih potrebuješ tako za slano, kot za sladko peko (da ti nikoli ne bo treba ugibati, kaj potrebuješ)
- In še mnogo drugih namigov in zamisli (ki bodo poživili tvoje drožastične pustolovščine)
- Malo poznani načini uporabe droži (presenečeni boste, kam vse jih lahko “podtaknete”)
- Zakaj so pekovski odstotki in zaporedje dodajanja sestavin KLJUČNI za uspešno peko z drožmi (če tega ne veš – se ti slabo piše)
- Pomembni nasveti za vzdrževanje zdravih droži (brez tega znanja jih boš težko imel dovolj za “ornk” peko)
- Popolna predstavitev sladkega drožnega nastavka v besedi in sliki (ker je bilo to v prvi knjigi zgolj omenjeno in ker meje veliko ljudi vprašalo po podrobnejši razlagi)
- Prebrisane drožastične zamisli za VSE obroke v dnevu (zajtrk, malico, kosilo, popoldanski posladek, večerjo, polnočni prigrizek in seveda glavne zvezde praznične mize)
- Zanimiva uporaba droži za peko tradicionalnih sladkih drožbrot (kot so pehtranova potica, kvašeni šarkelj in flancati, ter sodobnejše zamisli, kot so marmeladna zloženka, bučna pita ali rožičeve prepletenke)
Da pa ti bo knjiga res v pomoč in priročna, sem v knjigo dodala še prostor za tvoje recepte in beležke.
Resnično verjamem, da si želiš izvedeti še več informacij, kako peko svojih slanih in sladkih drožbrot povzdigniti na višjo raven.
Slana in sladka drožomanija je namreč nadaljevanje prve knjige, zato je namenjena predvsem tistim, ki že uspešno pečejo z drožmi in jim skrb zanje ni več prevelik izziv.
Ja, z drožmi je nekaj dela.
Pa vendar sem mnenja, da sta za peko z drožmi dovolj le pogum in želja, da nas čudoviti svet droži prevzame.
Moja želja namreč je, da si boš tako kot jaz, ponavljala oz. ponavljal:
“Brez droži mi živeti ni!”
In če verjameš v to, da je ta knjiga prava zate, te na tem mestu morda zanima…
Kako lahko ti prideš do te knjige po naravnost smešni ceni?
Poglej…
Ta knjiga, skupaj z več kot 77 recepti za peko z drožmi, bi verjetno lahko bila vredna 200€.
A tokrat ti take cene ne bom zaračunala.
Glede na to, da tole bereš, verjamem, da svoje zdravje in dobro počutje jemlješ zelo resno.
Zato sem se odločila, da si knjigo lahko zagotoviš še pred izdajo za pičlih 29,97€.
Ker pa si ravno na tej strani, bi ti rada odločitev še dodatno olajšala.
Zato ti ob prednaročilu knjige, BREZPLAČNO podarim naslednje super bonuse…
#1 paket BONUSOV
Ob naročilu knjige ti podarim brezplačen dostop do super videopostnetkov, s pomočjo katerih lahko postaneš mojster oziroma mojstrica v peki z drožmi.
- priprava sladkega drožnega nastavka, ki je v prvi knjigi bil samo omenjen
- oblikovanje posebne oblike fougasse
- oblikovanje pogače/focaccie
- oblikovanje čebulne korenine
- oblikovanje kruhkov bagel
- oblikovanje slane babke
- oblikovanje kruha sončnice
- oblikovanje prest
- priprava obogatenega testa
- priprava in zvijanje dvobarvne potice
- oblikovanje pramenov za pletenico in polnjenje ter pletenje pletenice iz 4 pramenov
- oblikovanje prepletenk
#2 paket BONUSOV
Ob naročilu knjige dobiš tudi enkratne ugodnosti pri mojih poslovnih partnerjih, s katerimi bodo tvoje drožbrote še slajše. Mateja, tukaj dej, da se samo 6 podjetij vidi in ostali so na “reveal”… + dodaj tisto novo podjetje, ki ti je rekla
10 % popusta za 2 paketa ali več vodnega kefirja/kombuche in brezplačna poštnina v spletni trgovini
15 % popusta na vse izdelke
15 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini (velja tudi za tiste v akciji)
25 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini
7 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini (mlinčke, košarice, zrnje…)
10 % popusta na vse izdelke (moke, kaše, zrnje…)
10 % popusta na vse izdelke v fizični trgovini
20 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini
10 % popusta na vse nože iz ponudbe
15 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini
10 % popusta na vse lončene izdelke
10 % popusta na vse moke, žita, olja
15 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini
#2 paket BONUSOV
Ob naročilu knjige dobiš tudi enkratne ugodnosti pri mojih poslovnih partnerjih, s katerimi bodo tvoje drožbrote še slajše.
25 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini
20 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini
15 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini (velja tudi za tiste v akciji)
Klikni tu za vse ugodnosti >>
10 % popusta za 2 paketa ali več vodnega kefirja/kombuche in brezplačna poštnina v spletni trgovini
15 % popusta na vse izdelke
7 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini (mlinčke, košarice, zrnje…)
10 % popusta na vse izdelke (moke, kaše, zrnje…)
10 % popusta na vse izdelke v fizični trgovini
10 % popusta na vse nože iz ponudbe
15 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini
10 % popusta na vse lončene izdelke
10 % popusta na vse moke, žita, olja
15 % popusta na vse izdelke v spletni trgovini
Če si želiš dobiti to noro otvoritveno ponudbo, potem si jo lahko že danes zagotoviš s klikom na spodnji gumb.
Klik na gumb te preusmeri na obrazec, preko katerega opraviš nakup knjige po tej posebni ponudbi.
Podpisano knjigo prejmeš takoj ko izide. In sicer 22.4.2020 (točen datum?).
Video vsebine in ostale bonuse pa ti bom poslala kar na tvoj e-poštni naslov.
V primeru, da po kliku na gumb ne najdeš obrazca, pomeni, da je vsa zaloga knjig žal že pošla.
Zato…
Vedi le, da sem natisnila samo določeno število izvodov in se zna zgoditi, da te otvoritvene ponudbe zmanjka še preden knjiga izide.
Se vidiva na naslednji strani.
Anita Šumer
P.S. Glede na to, da ima moja prva knjiga tudi dobrodelno noto – 2€ vsakega prodanega izvoda namreč namenim 6-letni Lizi s cerebralno paralizo za njene terapije – sem se odločila, da bom z dobrodelnostjo nadaljevala tudi pri drugi knjigi.
Tudi tukaj bom od vsake prodane knjige 2€ namenila društvu Humanitarček za Projekt VIDA, ki pomaga starostnikom izboljšati in polepšati življenje.
Zato te vabim, da klikneš na spodnjo povezavo, si rezerviraš mojo novo knjigo, prejmeš obilico bonusov in obenem pripomoreš k dobrodelnosti : )
P. P. S. Priznam, na tem mestu si res iskreno želim, da klikneš na zgornji gumb in naročiš knjigo, ker verjamem, da ti bo peka z drožmi izredno všeč.
Uživanje drožbrot pa ti bo olajšalo prebavo in ti pomagalo ohranjati zdravo ter vitalno telo.
Se pa hkrati zavedam, da morda na tej točki nimaš še vseh odgovorov, zato sem ti spodaj spodaj prilepila najbolj pogosta vprašanja, ki jih dobim.
Najbolj pogosta vprašanja in odgovori
#1 Ta knjiga ni zate, če:
- ne veš, kaj to droži sploh so
- si šele dobro zakorakal oziroma zakorakala v svet peke z drožmi
- ne znaš dobro skrbeti za svoje droži
- če ti peka kruha in krušnih izdelkov predstavlja še velik izziv
Če se najdeš v eni izmed zgoraj omenjenih točk, potem ti priporočam svojo prvo knjigo Drožomanija.
#2 Kdo je Anita Šumer?
Sem univerzitetna diplomirana prevajalka in profesorica angleškega jezika, a to je samo moja formalna izobrazba. Od nekdaj sem rada ustvarjala in se ukvarjala s športom.
Samo sebe sem našla v peki z drožmi.
To je moja meditacija, sprostitev, možnost, da se umetniško izražam in hkrati delim svojo strast in navdušenje do te zdrave in slastne peke z drugimi.
Kruh in druge dobrote z drožmi pripravljam že od leta 2012.
V svetu sem postala znana, ko sem svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu @sourdough_mania, kjer imam po dobrih treh letih več kot 73.000 sledilcev z vsega sveta (1.3.2020).
Peka z drožmi me je popeljala tudi po svetu. Peko z drožmi poučujem doma in pa v tujini, na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, na Hrvaškem, v Angliji in na Nizozemskem.
Ustanovila sem tudi prvo slovensko Facebook skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 12.000 ljubiteljev, drožoljubov.
#3 Ali so v knjigi praktične informacije?
Seveda, v knjigi so vsi postopki razloženi v besedi in sliki, da greš lahko takoj v akcijo!
Klikni tukaj in naroči si knjigo >>
#4 Anita, zakaj Slana in sladka drožomanija?
Dobro vprašanje…
Prvo knjigo sem naslovila le Drožomanija, zato se mi je zdelo prav, da pri drugi knjigi jasno povem, da obstajajo tako slane kot tudi sladke drožbrote.
Klikni tukaj in naroči si knjigo >>
#5 Anita, jaz že izkušeno pečem z drožmi. Ali sploh potrebujem to knjigo?
Najprej, čestitke za uspešno pečenje drožastih dobrot.
To me neizmerno veseli.
Poglej…
Ko sem napisala prvo knjigo, sem vanjo vložila ves moj trud.
A sem kljub temu izpustila nekaj informacij, kot je na primer podrobna razlaga sladkega drožnega nastavka.
Hkrati sem v dobrih dveh letih od izdaje moje prve knjige, veliko potovala in imela delavnice po vsem svetu, kjer sem se marsikaj novega naučila.
Zato v drugo knjigo dodajam 77 NOVIH receptov za peko z drožmi in mnogo drugih uporabnih vsebin.
Tako da…
Če moje prve knjige še nisi prebral oziroma prebrala, ti bo ta knjiga zelo prav prišla.
Če pa si jo že, potem ti bo nova knjiga dala mnogo novih navdihov in raznolikost pri peki drožbrot.
Klikni tukaj in naroči si knjigo >>
#6 Teh 29,97€ se mi zdi malce veliko za knjigo…
Da ti olajšam zadevo…
Pomisli na to, koliko si v preteklosti že zapravila oziroma zapravil za kakšno kuharsko knjigo.
Brez težav ti lahko povem, da moja nova knjiga ni niti najcenejša niti najdražja.
Cenovno je nekje v povprečju kvalitetnih kuharskih knjig.
Kvaliteta knjige je seveda subjektivna odločitev vsakega posameznika.
A sama verjamem, da ti bo tudi moja nova knjiga v izredno pomoč pri peki.
Morda se še spomniš, da je bila moja prva knjiga že večkrat razprodana in je bila v letu 2019 nagrajena kot najboljša kuharska knjiga na svetu za peko kruha.
Klikni tukaj in naroči si knjigo >>
#7 Ali je Slana in sladka drožomanija na voljo tudi kot e-knjiga (Kindle) ali avdio knjiga?
Ne.
Naj ti razložim zakaj…
Kot avdio knjiga, ti kuharska knjiga najbrž ne pride v poštev.
Kot e-knjiga bi morda lahko bila uporabna, pa vendar sem mnenja, da računalnik ali tablica ne sodijo na kuharski pult.
A to je le moje osebno mnenje : )
Klikni tukaj in naroči si knjigo >>
#8 Kakšen je strošek poštnine?
(NE VEM ŠE – Mateja ugotovi)
Poštnina na pošiljko stane 3,1 evra.
Klikni tukaj in naroči si knjigo >>
#9 Kako poteka naročilo knjige?
Korak 1: Sprejmeš odločitev in klikneš na gumb spodaj, ki te bo preusmeril na naslednji korak.
Korak 2: Na tem naslednjem koraku mi zaupaš svoje osebne podatke, kot so ime, priimek in E-mail.
Korak 3: Ko te stvari vpišeš, klikneš na gumb, ki te bo preusmeril na zadnji korak, kjer izbereš način plačila in naslov dostave.
Korak 4: Klikneš gumb “oddaj naročilo” in s tem naročiš svoj izvod
Korak 5a: V roku 5 delovnih dni od oddaje naročila (oziroma plačilu predračuna, v kolikor izbereš to opcijo), ti bo paket dostavil prijazen GLS kurir, ki te bo prej seveda poklical in se dogovoril za čas in datum prevzema. (Mateja preveri)
Korak 5b: V roku 24-tih ur na svoj E-mail naslov prejmeš povezave do vseh bonus video posnetkov in popuste partnerjev, ki jih seveda ob nakupu knjige dobiš povsem *BREZPLAČNO*.
Preprosto.
Se bereva dalje v knjigi,
Anita
P. P. P. S. Pozitivnih odzivov na mojo prvo knjigo je bilo res veliko.
Zato na tem mestu dodajam še nekaj takih, ki so mi res pri srcu…
prof. dr. Janez Bogataj
“Vendar pri tem svojem oziranju v različne preteklosti in pri spoznavanju vsakdanjikov in praznikov različnih družbenih skupin ne poskušajmo biti »muzejski«, torej ne poskušajmo kopirati dediščine, ampak jo predvsem poskušajmo »kapirati«, kar nas bo edino privedlo do številnih novih ustvarjalnih rešitev. Ne bomo delali kruha na »star način«, ampak nam bodo številni stari načini odpirali sodobne ustvarjalne možnosti na prehranskem področju.
Navsezadnje potrjuje pravilnost takega pogleda tudi ta knjiga Anite Šumer, ki uporabo droži razširja od posameznih vrst kruha do pekovskega peciva in pogač. Torej je knjiga izziv našim sodobnim prizadevanjem na področju prehrane, naslonitev na kulturno dediščino s tega področja pa omogoča lokalno in regionalno prepoznavnost in istovetnost tudi v prihodnje.”
Brigita Rajšter
Koroški pokrajinski muzej
“Anita Šumer je opravila pionirsko delo in odprla pot geografski zaščiti koroškega rženega kruha kot vrhunske kulinarične dobrine, ki nam je bila predana, da jo ohranimo za potomce. Želimo si, da se strasti drožomanije navzamejo tudi koroške kmetice, ki še pečejo ržen kruh z lastnimi kvasnimi nastavki, saj so nosilke velike kulinarične tradicije nesnovne kulturne dediščine.
Pot v prihodnost s spoštovanjem tradicije!”
Jana Bergant
Histria Botanica
“Anita je s svojo knjigo resnično povzročila drožomanijo v Sloveniji. To je izjemno! Ker je knjiga dejansko priročnik za peko z drožmi, lahko že z njo začneš sam peči. Vendar pa se tudi izvrstno povezuje z Anitnimi delavnicami peke, kjer doživiš še neverjetno Anitino predanost drožem, njeno iskrivost in strokovnost. Vsekakor te zasvoji!”
Jasna Rode Nikolčič
“Draga Anita! Danes me je presenetila doma tvoja knjiga Drožomanija. Iskrene čestitke za tako lepo, kakovostno in predvsem koristno knjigo! Me je kar potegnila vase in na koncu sem bila še prijetno presenečena, saj je majhen delček mene tudi v knjigi. Hvala ti! Veliko pečem, hčeri vsak teden hlebček, preden odide na študij v Gradec, drugi hčeri sicer bolj poredko, a ko odhaja, je hlebček vedno z njo. Sploh se ne ubadam več, kaj pokloniti na darilo, temveč kakšen hlebček kruha. Iščem lokalne pridelovalce žita, tradicionalne mlinarje…. Zelo lep je ta svet in tisti, ki se ukvarjajo s kruhom od zrnja, moke do hlebčka, so srčni in dobri. Iskrene čestitke za res lepo knjigo in veliko uspeha vnaprej!”
Hermina Dornik
“Tudi jaz grem z Anitino knjigo v posteljo. Jo bom najprej preučila, nato pa zopet akcija. Knjiga je zelo všečna, vsebina pregledna, si je pa treba vzeti čas. Sem vesela, da jo imam. Hvala, Anita, za knjigo in za darilo.”
Pišite mi | Pogoji poslovanja | Piškotki | GDPR | Vračilo blaga | Plačilo in dostava | Fotografije: Primož Lavre | Anita Šumer