75. javljanje v živo, 2. 3. 2022 Copy

Toplo dobrodrožli, tole je naše petinsedemdeseto javljanje, 2. 3. 2022, kjer rešujemo skupne izzive in SE DROŽIMO V ŽIVO.

Uvodni nagovor

(0:50) Vaša vprašanja

Tina: S čim bi po krašenju in peki kruha fiksirala vzorček, narejen z moko, da se ne bi takoj zabrisal?

Tako lepe stvari lahko ustvarim, vendar je veselja konec takoj, ko spečen hleb prestavim v papirnato vrečko ali se ga s čim dotaknem. Robovi ne ostanejo ostri, moka se razmaže ali razpiha.

Kruh krasim tako, kot je bilo prikazano na zoom srečanju, se pravi, testo omočim z mokro roko, nato posujem šablono in zarežem ob robovih z britvico.

Ali se daj kaj narediti za boljšo obstojnost? Je možno, da moke posujem preveč? Ali je pomembno, kako vrsto moke vzamem za krašenje?

Hvala že vnaprej za kakšen nasvet.

(11:58) SLADKI DROŽNI NASTAVEK

kratek pregled in obnovitev osnov za sladki drožni nastavek

Aktualno

(16:42) Celodnevna delavnica v živo, 26. 3. 2022, Soržev mlin pri Celju

Od jutri dalje so mogoče prijave.

(21:09) Brezglutenske droži – raziskovanje brezglutenske drožaste peke

(24:34) Nagradna igra: 

3 x vstopnica za 5-DNEVNI GIBALNI IZZIV ZA ŽENSKE – vsak dan 15 minut vaj za glavo in telo. Potekal bo med 13. in 20. marcem 2022. Na spletu.

Kako sodeluješ: v odgovor na email ali komentar, da želiš sodelovati v nagradni igri. Dobrodošel tudi komentar ali te je v drožintervjuju kaj nagovorilo. 

Do kdaj: do nedelje 6. 3. 2022

Žreb: naslednjo sredo ob 18. uri 

(26:45) Drožpeka preteklega tedna: Času primerno so prevladovali drožkrofi.

[ droži – obstojnost posipa na kruhu – stabilizacija šablone – zavijanje kruha – embalaža za kruh – sladki drožni nastavek – celodnevna delavnica – brezglutenske droži – nagradna igra – Tanja Želj ]

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Podarjam ti ekskluzivno *brezplačno* knjižico s preprostimi navodili …

KAKO ENOSTAVNO PRIPRAVIŠ SVOJE PRVE DROŽI?

(Plus za gušt ti pošljem še dodaten recept za nekaj sladkega in fino sfermentiranega)

Pripravi svoje prve droži [popup]

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)