Toplo dobrodrožli, tole je naše petinsedemdeseto javljanje, 2. 3. 2022, kjer rešujemo skupne izzive in SE DROŽIMO V ŽIVO.
Uvodni nagovor
(0:50) Vaša vprašanja
Tina: S čim bi po krašenju in peki kruha fiksirala vzorček, narejen z moko, da se ne bi takoj zabrisal?
Tako lepe stvari lahko ustvarim, vendar je veselja konec takoj, ko spečen hleb prestavim v papirnato vrečko ali se ga s čim dotaknem. Robovi ne ostanejo ostri, moka se razmaže ali razpiha.
Kruh krasim tako, kot je bilo prikazano na zoom srečanju, se pravi, testo omočim z mokro roko, nato posujem šablono in zarežem ob robovih z britvico.
Ali se daj kaj narediti za boljšo obstojnost? Je možno, da moke posujem preveč? Ali je pomembno, kako vrsto moke vzamem za krašenje?
Hvala že vnaprej za kakšen nasvet.
(11:58) SLADKI DROŽNI NASTAVEK
kratek pregled in obnovitev osnov za sladki drožni nastavek
Aktualno
(16:42) Celodnevna delavnica v živo, 26. 3. 2022, Soržev mlin pri Celju
Od jutri dalje so mogoče prijave.
(21:09) Brezglutenske droži – raziskovanje brezglutenske drožaste peke
(24:34) Nagradna igra:
3 x vstopnica za 5-DNEVNI GIBALNI IZZIV ZA ŽENSKE – vsak dan 15 minut vaj za glavo in telo. Potekal bo med 13. in 20. marcem 2022. Na spletu.
Kako sodeluješ: v odgovor na email ali komentar, da želiš sodelovati v nagradni igri. Dobrodošel tudi komentar ali te je v drožintervjuju kaj nagovorilo.
Do kdaj: do nedelje 6. 3. 2022
Žreb: naslednjo sredo ob 18. uri
(26:45) Drožpeka preteklega tedna: Času primerno so prevladovali drožkrofi.
[ droži – obstojnost posipa na kruhu – stabilizacija šablone – zavijanje kruha – embalaža za kruh – sladki drožni nastavek – celodnevna delavnica – brezglutenske droži – nagradna igra – Tanja Želj ]