Draga drožina, danes z vami delim tole slastno čokotortico, ki ima dodatno dozo beljakovin 🙂
1. korak:
Večer prej zmešaš in pokriješ:
2. korak:
Naslednje jutro stopiš na nizki temperaturi:
Odstaviš in vmešaš 50 g kokosovega/rjavega sladkorja in pol žličke sode bikarbone. Pri tem paziš, da ni grudic sode v zmesi 😉
3. korak:
Zmešaš in počakaš, da želira:
Končna zmes:
Združiš vse korake v eni posodi, 1+2+3. Dobro premešaš, da ni grudic.
Daš v pekač (moj ima premer 18 cm), obložila sem ga z zmočenim papirjem za peko.
PEKA:
V predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah približno 30-35 minut, dokler zobotrebec ni čist, ko ga zapičiš v tortico.
Hvaležna zate, da se drožimo skupaj.Uživaj in tortico podeli še s kom.
Naj droži in se krasi,
Anita
p.s. maline se krasno priležejo k tej drožbroti, s svojo kislino jo dodatno osvežijo. Pa tudi kakšna stepena smetana se lepo ujema s to kombinacijo.