DELAVNICA in PRIKAZ PEKE BREZGLUTENSKEGA KRUHA Z DROŽMI
Prikazna delavnica v živo z Anito Šumer
29. 9. 2024 od 11.00 do 12.30
v Radovljici, Zavod za izobraževanje odraslih Radovljica
Skupaj drožimo približno uro in pol, naučimo pa se vsega o brezglutenskih drožeh in peki kruha z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
Naučiš se skrbeti za droži in speči prvi brezglutenski kruh z drožmi.
Na najpreprostejši način, ki ti vzame le 3-8 minut dejanskega časa.
Celotni postopek priprave kruha ti pokažem in razložim sama.
Ti gledaš in na koncu lahko postaviš tudi vprašanja.
DELAVNICA in PRIKAZ PEKE BREZGLUTENSKEGA KRUHA Z DROŽMI
Prikazna delavnica v živo z Anito Šumer
29. 9. 2024 od 11.00 do 12.30
v Radovljici, Zavod za izobraževanje odraslih Radovljica
Skupaj drožimo približno uro in pol, naučimo pa se vsega o brezglutenskih drožeh in peki kruha z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
Naučiš se skrbeti za droži in speči prvi brezglutenski kruh z drožmi.
Na najpreprostejši način, ki ti vzame le 3-8 minut dejanskega časa.
Celotni postopek priprave kruha ti pokažem in razložim sama.
Ti gledaš in na koncu lahko postaviš tudi vprašanja.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
PREJMEŠ TUDI DARILO V VREDNOSTI 69 €
- PDF-RECEPT ZA BREZGLUTENSKI KRUH
- DOSTOP DO SPLETNEGA TEČAJA PRIPRAVE IN SKRBI ZA DROŽI V VREDNOSTI 59 €,
- UPORABNE NASVETE TUJEGA MOJSTRA PAULA LEBEAUA o koristih mletja moke in uporabi mlina (vsebina v spletnem tečaju),
- UPORABNE NASVETE TUJEGA MOJSTRA BREZGLUTENSKEGA PROTOKOLA CHRISA STAFFERTONA za bolnike s celiakijo, na kaj je treba biti pozoren pri pripravi hrane (vsebina v spletnem tečaju),
- PDF-VODIČ DO TVOJIH PRVIH POPOLNIH BREZGLUTENSKIH DROŽI, ki si ga lahko tudi natisneš,
- RECEPT ZA SLASTNE BREZGLUTENSKE DROŽALINKE, ker vedno paše nekaj sladkega.
ČESA SE NAUČIŠ NA DELAVNICI?
V približno uri in pol se:
- se spoznaš z drožmi, kaj sploh so, zakaj so tako koristne za naše zdravje,
- izveš, zakaj so tako pripravljeni pekovski izdelki prijaznejši do našega telesa,
- naučiš, kako skrbeti za droži, ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu,
- naučiš postopka priprave kruha od začetka do konca,
- spoznaš značilnosti različnih vrst moke in kako delati z njimi,
- vidiš in izveš, kdaj je testo primerno vzhajano za nadaljnjo obdelavo, nikoli več premalo vzhajano ali preveč,
- naučiš oblikovanja testa za hlebec ali štruco,
- naučiš pravilno zarezati testo - zakaj in kako,
- naučiš speči kruh, da bo tvoja skorjica hrustljava
- naučiš pravilno shraniti kruh
- spoznaš, kako peko z drožmi vključiti v svoj vsakdan,
- izveš raznorazne trike in napotke iz moje več kot 11-letne prakse,
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
O NAJVEČJEM BREZGLUTENSKEM DOGODKU GLUTEN-FREE EXPO SLOVENIJA 2024
Idejna avtorica dogodka je Adele Gray v sodelovanju s Slovenskim društvom za celiakijo. Adele je že lani organizirala prvi slovenski festival brezglutenskih okusov in zabave, ki se ga je udeležilo več kot 3000 ljudi. Tudi tokrat bo dogodek mednaroden.
Expo bo potekal v soboto, 28. 9. 2024, in nedeljo, 29 .9. 2024, v Radovljici. Več informacij najdeš na spletni strani Expa: https://glutenfreeexposlo.com/. Slediš pa jim lahko tudi na Facebooku in Instagramu.
Expo se prične v soboto, 28. 9. 2024, s kuharsko delavnico, ki ji sledita sprejem in koncert.
Osrednji dan Expa je nedelja, 29 .9. 2024, ko bo poleg izobraževalnega programa (kjer bo izvedena tudi tale delavnica s prikazom peke brezglutenskega kruha), otroškega programa in animacijskega programa tudi predstavitveno-prodajni del, na katerem bo sodelovalo največje število ponudnikov 100-% varne brezglutenske prehrane iz Slovenije in tujine pri nas doslej.
Se vidiva in brezglutensko zadroživa v Radovljici.