EKSPRESNO POENOSTAVLJENO DROŽENJE = HITREJE NE GRE
Praktično-prikazna delavnica v živo
8. 10. 2024 od 17.30 do 20.30 v Divači
Picerija Etna
Skupaj drožimo dobri 2 uri, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
EKSPRESNO POENOSTAVLJENO DROŽENJE = HITREJE NE GRE
Praktično-prikazna delavnica v živo
29. 5. 2024 od 17.30 do 20.00 na Primorskem
Vinjole nad Portorožem
Skupaj drožimo dobri 2 uri, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
EKSPRESNO POENOSTAVLJENO DROŽENJE = HITREJE NE GRE
Praktično-prikazna delavnica v živo
8. 10. 2024 od 17.30 do 23.00 v Divači
Picerija Etna
Skupaj drožimo dobri 2 uri, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
Primerno za
peko z glutenom
KAJ VSE JE VKLJUČENO V CENO?
- predpriprava (3 ure),
- 2x droži (1x sveže in 1x pakirane)
- ekološke sestavine (moka, sol)
- kuhalnica,
- brošura z recepti, svinčnik,
- degustacija kruha,
- znanje in izkušnje iz 11-letne drižprakse, da vam ni treba ponavljati istih napak in se lahko hitreje in preprosteje naučite speči zdrav, boljši kruh iz samo 3 sestavin.
Preprosteje namreč ne gre.
PREJMEŠ TUDI DARILO V VREDNOSTI 40 €
- SVEŽE DROŽI RUDL NA DELAVNICI
- 1 KG EKOLOŠKE PŠENIČNE MOKE ŠPILARJEV MLIN
- BROŠURA Z VSEMI RECEPTI ZA KRUH, PICO, POGAČO, PECIVO, DROŽALINKE, RŽENKA
- SVINČNIK
- BRENDIRANA KUHALNICA ZA MEŠANJE
- PAKETEK DROŽI RUDL ZA DOMOV
ČESA SE NAUČIŠ NA DELAVNICI?
V dobrih 3 urah se:
- se spoznaš z drožmi, kaj sploh so, zakaj so tako koristne za naše zdravje,
- izveš, zakaj so tako pripravljeni pekovski izdelki prijaznejši do našega telesa,
- naučiš, kako skrbeti za droži, ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu,
- naučiš postopka priprave kruha od začetka do konca,
- zamesiš osnovno testo za pico/kruh/pogačo ljubačo,
- spoznaš značilnosti različnih vrst moke in kako delati z njimi,
- vidiš in izveš, kdaj je testo primerno vzhajano za nadaljnjo obdelavo, nikoli več premalo vzhajano ali preveč,
- naučiš oblikovanja testa za hlebec ali štruco,
- naučiš pravilno zarezati testo - zakaj in kako,
- naučiš speči kruh, da bo tvoja skorjica hrustljava
- naučiš pravilno shraniti kruh
- spoznaš, kako peko z drožmi vključiti v svoj vsakdan,
- izveš raznorazne trike in napotke iz moje več kot 11-letne prakse,
PO DOLGEM ČASU DELAVNICA NA PRIMORSKEM
Več o lokaciji
Lastnika Igorja sem spoznala pred kakimi 7 leti na delavnici peke z drožmi.
Letos sem bila na obisku in bilo je zelo slastno in okusno. Ko sem šla na morje, sem se na poti ustavila in potešila svojo lakoto.
Picerija Etna v Divači je sodobna restavracija, ki se ponaša z bogato ponudbo jedi, ki združujejo okuse iz kraške regije. Na svoji spletni strani se opisuje kot “dom različnih okusov s Krasa”, kar odraža njihovo zavezanost k lokalnim sestavinam in tradiciji. Njihova kuhinja je velikodušna in vznemirljiva, kar pomeni, da jedi ne le nasitijo, temveč tudi navdušijo s svojo raznolikostjo in pristnostjo. Poleg izvrstnih pic, ki so pečene v krušni peči, ponujajo tudi druge specialitete, kot so testenine, mesne jedi in lokalne sladice, vse pripravljeno s poudarkom na kakovosti in okusih kraškega podeželja.
Več informacij o lokaciji najdeš TUKAJ.
OGLEJ SI FOTOGRAFIJE S PREJŠNJIH DELAVNIC
Sicer z delavnice v Ljubljani, a tudi na Primorskem bomo podobno zadrožili!
KAJ DRUGI PRAVIJO O DELAVNICI?
Petra Jelenić,
najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška
Simona Zdovc,
FUDO, Maribor