Potica – Video Tečaj

49,90  DDV vključen

Nauči se speči popolno potico pod vodstvom drožmojstrice Anite Šumer!

 • Zaupam ti nasvete in trike iz svoje 10-letne drožoprakse.
 • Popeljem te po korakih od začetka do konca priprave potice z drožmi.
 • Naučim te pripraviti voljno testo, ki bo dobro vzhajalo, se lepo valjalo in enostavno zvilo.
 • Kaj dobiš: 17 videoposnetkov, 2 recepta za testo, 6 različnih receptov za nadeve, povzetek okvirnega časa trajanja posameznih korakov

Na zalogi

Videotečaj peke potice z drožmi iz desetletne drožoprakse Anite Šumer

Naj tvoja potica z drožmi postane glavna kraljica praznične mize!

Kaj dobiš z nakupom videotečaja peke potice z drožmi?

 • 17 videoposnetkov, v katerih ti pokažem tudi, kako  pripraviti sladki drožni nastavek, kako testo pravilno vzhajati in kako določiti dolžino in širino potice glede na potičnik,
 • 2 recepta za testo (enega običajnega in enega rastlinskega),
 • 6 različnih receptov za nadeve (tri običajne in tri rastlinske),
 • začetno motivacijo in zagotovljeno veselje, ko spečeš svojo popolno potico z drožmi in jo postaviš na mizo,
 • povzetek okvirnega časa trajanja posameznih korakov.

V 26 minutah videovsebin do popolne drožaste potice. Moj moto: naj bo kratko in sladko ter seveda drožastično!

Predstavitev tečaja

V tem videotečaju ti zaupam nasvete in trike iz svoje 10-letne drožoprakse.

Popeljem te po korakih od začetka do konca priprave potice z drožmi. Z nekaj volje in prakse pa dam roko v droži, da bo tvoja potica prava kraljica med dobrotami praznično obložene mize.

Naučim te pripraviti voljno testo, ki bo dobro vzhajalo, se lepo valjalo in enostavno zvilo.

Z nekaj volje in vaje ti zagotavljam popolno potico z drožmi, ki se bo dišeča in čudovita postavljala na tvoji praznični mizi!

Tečaj zajema:

 • vse moje trike in nasvete iz desetletne prakse peke z drožmi,
 • razlago sladkega drožnega nastavka in kaj to sploh je,
 • 2 recepta za čudovito testo (1 veganskega in 1 običajnega), kako ju pripraviti in pravilno vzhajati,
 • pomoč pri tem, kako določiti dolžino in širino potice glede na potičnik,
 • trike in napotke, ki jih potrebuješ za najbolj učinkovito valjanje testa,
 • skrivnosti, kako na testo najlepše namazati nadev,
 • podroben videoposnetek zvijanja testa,
  nazoren prikaz, kako prestaviti potico v potičnik,
 • ter napotke, kdaj je potica primerna za peko, kako jo pečemo in ohladimo.

Česa se naučiš med tečajem?

Zakaj je pomemben sladki nastavek in kako ga pripraviti.

Kakšen je pravilni red sestavin za peko obogatenega testa.

Vse o značilnostih testa, kako naj vzhaja, kako ga razvaljati in zviti ter preložiti v potičnik.

Dobiš dva recepta (običajnega in rastlinskega) ter ideje in navodila za kar 6 različnih nadevov (3 običajne in 3 rastlinske/veganske). Z različnimi nadevi je potica vsakič lahko malce drugačna. Enkrat bolj drzna, drugič bolj domača, taka, ki bo vse jedce popeljala v pristno preteklost z navdihom sedanjosti.

Nič več suhe, razpokane potice, ki se ji je razlezel nadev, ki bi se posedla ali ki bi ji odstopila skorjica! Tvoji praznični mizi bo zavladala popolna potica. S svojim stasom in glasom bo navdušila vse družinske člane in prijatelje!

Komu je tečaj namenjen?

Tečaj je namenjen tebi, ki želiš svojo peko z drožmi dvigniti na še malce višji nivo in se dokazati v peki potice.

Namenjen je tudi ljubiteljem tradicije in tistim, ki radi dodate sodobno noto že uveljavljenim receptom.

Primerno tudi za vegane, saj s tabo delim tudi recept na rastlinski osnovi – tako za testo, kot za nadeve.

Z različnimi nadevi je potica vsakič lahko malce drugačna. Enkrat bolj drzna, drugič bolj domača, taka, ki nas bo popeljala v pristno preteklost.

Za vse, ki želite pripraviti voljno testo, ki bo dobro vzhajalo, se lepo valjalo in enostavno zvilo.

Volja, motivacija, nekaj spletnih učnih uric, in zagotavljam ti popolno potico z drožmi, ki se bo postavljala na tvoji praznični mizi!

MOJA DARILA TEBI:

Pogosto zastavljena vprašanja

Potico z drožmi odlikujejo vse lastnosti krušnih izdelkov z drožmi: je obstojnejša, lažje prebavljiva, ponaša pa se s tipično puhastim testom, ki ga tekom daljšega vzhajanja ustvarijo droži. Posebna rustikalna aroma, ki jo dajejo droži, tako potici z drožmi ne uide.

Sladki nastavek je napredna oblika droži, ki smo ji dodali sladkor in zmanjšali količino vode. Kvasovke se morajo najprej navaditi na sladkor, da lahko delujejo polno v testu, kjer je veliko sladkorja, maščobe, jajc in mleka.

Najznačilnejši nadev slovenske tradicionalne potice je orehov nadev, a možnosti za nadeve so neomejene. Naštejemo lahko preko 100 različnih nadevov, pa vendar so najbolj pogosti nadevi: orehov, orehov z rozinami, rozinov, pehtranov ali pehtranov nadev s skuto.

V videotečaju dobiš 3 običajne nadeve: orehovega, makovega, pehtranovega in 3 rastlinske/veganske nadeve: orehovega, makovega, pehtranovega.

Potičnik je okrogel globok pekač z luknjo na sredini, ki da potici značilno obliko, zato lahko rečem, da je skoraj nujen. Seveda pa potici podobno dobroto lahko spečemo tudi v navadnem globljem pekaču – vendar to ne bo tradicionalna slovenska potica.

A brez skrbi, s tabo delim tudi nasvet, kaj storiti, če potičnika nimaš.  In tudi ti lahko postaviš na mizo naravnost drožastično potico.

Ogled videovsebin je navoljo zgolj kupcem, ki so si registrirali veljavni uporabniški račun in poravnali kupnino tečaja.

Z nakupom tečaja dobi kupec z enkratnim plačilom neomejen dostop do namenskega dela spletne trgovine, kje so kupcu na voljo vsebin tečaja v pretočni obliki in posledično niso na voljo za shranjevanje oz. prenos.

Za ogled videovsebin kupec potrebuje brskalnik, ki podpira vtičnike za prenos in predvajanje pretočnih videovsebin formata MP4 ter vso preostalo običajno strojno in programsko opremo, ki omogoča ogled videa oziroma predvajanje zvoka. Z nakupom tečaja dobi kupec tudi dostop do vseh bodočih posodobitev tečaja. V tem trenutku posodobitve tečaja niso predvidene.


Družba si pridržuje vse avtorske pravice v povezavi z vsebinami kupljenega tečaja. Vsebine tečaja so kupcem na voljo za njihove nekomercialne namene. Kupci vsebin tečaja ne smejo deliti oziroma predvajati brez izrecnega soglasja prodajalca. Kupec vsebin prav tako ne sme izrabljati za kakršnekoli druge komercialne namene, ki niso združljivi z naravo in namenom tečaja.

Vsebine tečaja so izobraževalne narave in so usmerjene k posameznikovi krepitvi lastnih kompetenc, na katere družba nima neposrednega vpliva. Prodajalec posledično ne prevzema odgovornosti napram kupcu oz. katerikoli tretji osebi glede kakršnegakoli poslovnega ali drugačnega uspeha.

Z nakupom tečaja pridobi kupec pravico, da od nakupa odstopi v 30 dneh, pri čemer mu bo družba vrnila plačano kupnino, kot je natančneje opredeljeno v Splošnih pogjih poslovanja (link na: 
https://www.drozomanija.si/splosni-pogoji-poslovanja