Tvoja košarica

Blog

Drožasti mafini

Tile slastni in sočni mafini vam bodo zagotovo polepšali dan, uporabite sadje po želji, slišala pa sem, da se lepo ujemajo tudi s koščki čokolade 😉 Drožni nastavek: 60 g puhastih in mehurčkastih droži iz bele moke 240 g pšenične bele moke 30 g koruzne moke 240 g mleka Zmešamo vse sestavine v gosto zmes […]

Česnove drožpalčke

NAMIG: Pečemo jih približno 15-20 min. Toplo dobrodrožli v Sparovi seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Danes bomo zdrožili slastne in okusne česnove drožpalčke. Primerne so tudi za kakšne piknike ali malico na poti. Za približno 12-16 česnovih drožpalčk bomo potrebovali: 300 g bele pšenične moke 120 g vode ali več po občutku […]

Drožasti krekerji

Slasten in preprost prigrizek, ko se vam zahoče nekaj hrustljavega in slanega. In seveda drožastega! Potrebovali bomo: (za približno 4 običajne nizke pladnje) 100 g ržene moke 200 g univerzalne pšenične moke 40 g oljčnega olja 100 g vode 10 g soli 70 g aktivnih puhastih in mehurčkastih droži V vodi raztopimo droži, sol in […]

Drožtestenine

Toplo dobrodrožli v Sparovi seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Danes bomo zdrožili odlične in slastne drožaste testenine.  Podobno različico najdete tudi v moji knjigi Drožomanija.  Zaradi fermentacije testa bodo testenine lažje prebavljive in okusnejše. Nato pa bomo pripravili še zelo preprosto omako z maslom, mletim poprom in parmezanom. Potrebovali bomo, za 4 […]

Ocvrti bezgovi cvetovi

Spomin iz otroštva, ko je ocvrte bezgove cvetove ali po domače bbezove krape pripravljala moja babica, seveda takrat ni uporabila droži. Jaz pa jih podtaknem povsod, upam, da tudi vi. Za 2 srednje lačni osebi kot posladek bomo potrebovali: 200 g puhastih in mehurčkastih droži iz bele moke (če jih nimamo toliko, jih pripravimo tako: […]

Drožaste žemljice

Toplo dobrodrožli v spletni seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Danes se drožimo kar pri meni doma, in pripravili bomo mehke in slastne drožaste žemljice. Potrebovali bomo: (za približno 6 manjših žemljic po 100 g) 300 g bele pšenične moke 50 g polnovredne pirine/pšenične moke 7 g soli 100 g vode 100 g […]

Ocvrte kruhove rezine ali drožaste šnite

Ko se včasih zgodi, da nam ostane kruh, je tale jed iz mladosti pravi način, kako ga porabiti. To se pri kruhu z drožmi resda ne zgodi pogosto, a takrat je dobro imeti pri roki tale recept. Res je preprost in sama ga pripravljam vedno, ko se mi zahoče kaj slanega ali sladkega za zajtrk. […]

Kruh z drožmi

Toplo dobrodrožli v Sparovi seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Še naprej bomo odkrivali čudovito slasten svet peke z drožmi. Z mano je ponovno moj zvesti spremljevalec Rudl, saj se ga še spomnite, kajne? Upam, da imajo tudi vaše droži že svoje ime. Danes bomo zdrožili kruh, ki bo kar hitro pripravljen, in […]

Čokoladni kolač z mandlji

Toplo dobrodrožli v Sparovi spletni seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer, spet se bomo malce posladkali, tokrat s slastnim čokoladnim kolačem z mandlji. Potrebovali bomo: 400 g puhastih in aktivnih droži (te pripravimo zvečer iz 40 g matičnih droži, 160 g vode in pa 200 g bele pšenične moke, pokrijemo in pustimo, da […]

100 % povračilo

če z nakupom ne boš zadovoljen/-a

100 % varen nakup

PayPal / MasterCard / Visa