⬤ 100-% naravno, iz zaupanja vrednih sestavin
⬤ Božansko unikaten okus in kakovost testa
⬤ 3 x zoom delavnica v živo, korak za korakom
⬤ 5-tedenska podpora in spodbuda Anite Šumer
⬤ Skrivni triki in napotki iz 12-letne drožprakse
⬤ Druge podporne vsebine za celostni pristop k življenju (9 dodatnih predavanj, delavnic, seminarjev)
⬤ Komplet deklarirano brezglutenskih izdelkov na dom (droži, moka, trpotec)
Prima subdita piscibus valles pugnabant. Nullo vindice nullo. Ensis nec ventos. Terris premuntur ab eodem deerat
Po mojem receptu in postopkih sedaj ustvarjajo raznolike drožbrote, ki navdušujejo brbončice ob vsakem grižljaju.
S peko z drožmi sem pričela leta 2012 – iz čiste ljubezni.
Takrat so mojemu možu odstranili žolčnik in ni mogel več jesti kruha, pripravljenega s kvasom.
Napihovalo ga je in imel je še kup drugih prebavnih težav – od občutkov težkega želodca do napenjanja in slabega počutja.
Začela sem iskati možnosti, kako je še mogoče peči kruh.
Raziskovala sem na spletu in poskusila različne načine.
Potem pa sem se spomnila, da je moja babica, pri kateri sem bila večkrat na počitnicah, kruh pekla malo drugače.
Pri vsaki peki si je prihranila malce testa, ga posušila in shranila za naslednjič.
Seveda, babica je pekla z drožmi!
Poskusila sem še sama in jo posnemala.
In tu se je zapletlo …
Moje prve droži so umrle.
Nisem znala skrbeti zanje in nisem vedela, kako naj jih hranim.
Odločena, da mi bo vendarle uspelo, sem pripravila mešanico za druge.
Tokrat sem se lotila bolj strateško.
Šla sem do mlinarja in kupila na kamnih zmleto svežo moko.
Sfiltrirala sem vodo in pripravila svoje druge droži …
… ki so preživele – kar je bil uspeh že sam po sebi!
Predstavljaj si moje navdušenje!
Čeprav je bil moj prvi kruh kisel in zbit kot kamen …
… in palačinke, videti kot kruh, polne velikih lukenj …
… mi je zaigralo srce, ko sem ugledala iskrice v očeh Saša, ko je končno spet užival v svežem domačem kruhu in ne zgolj trpel ob njegovih dišečih omamah.
Kruh, ki ni bil zgolj užiten, ampak hranljivejši in lažje prebavljiv zanj.
Ampak – kasneje, ko sem postopek obvladala – tudi božansko puhast, hrustljav, slasten in bolj zdrav!
Ogromno pozornosti in energije sem namenila prav odkrivanju perfektnega postopka za pripravo večno popolnih droži.
Kako to, ko pa gre pri drožeh le za zmes moke in vode, kajne?
Morda se res vse skupaj sliši zelo preprosto.
Pa vendar se tukaj zaplete …
Zmes moke in vode fermentira le, če sta skupaj v pravem razmerju in ob pravih pogojih (kot je temperatura).
Pa tudi vseeno ni, katero moko uporabiš.
Priznam – v želji, da poiščem perfektno mešanico, sem veliko preveč komplicirala.
Predolgo časa so droži kraljevale v najinem domu.
Jaz pa sem postala njihov suženj.
Vstajala sem ob nemogočih urah.
In odhajala v posteljo precej prepozno. 🥱
Vse zgolj zaradi skrbi zanje.
Kar 10 let testiranj in neštetih napak je za mano.
Vsega sem se naučila sama.
Ko sem začenjala, bi si želela, da bi imela nekoga, ki bi mi vse preverjene postopke predstavil na dlani.
S tem pa bi se izognila vsem neuspelim poskusom in slabi volji.
A moj trud se je na koncu bogato obrestoval!
To me je pripeljalo do točke, ko je potrebnih zgolj
maksimalno 8 minut ročnega dela …
… da pripravim okusno pico, kruh ali pogačo.
V tej Brezglutenski drožakademiji (BDA) se z mano podaš na pot peke brezglutenskega kruha in drugih drožbrot.
Pridobiš izčrpen komplet znanja o brezglutenskih drožeh in brezglutenski peki – edini, ki ga kadarkoli potrebuješ. Ter mojo popolno podporo in spodbudo celih 5 tednov. Tvoj uspeh je zagarantiran in do vseh vsebin pridobiš doživljenjski dostop.
Ko enkrat obvladaš postopek, s tem postaviš izvrstne temelje, da začneš v svoji kuhinji ustvarjati 100-% brezglutenske drožbrote (med BDA te čakajo kar 3 spletne delavnice v živo za kruh, pico in potico). Vse ekspresno in poenostavljeno za tvoje (po)polno življenje.
Po mojih edinstvenih recepturah za različne brezglutenske drožbrote sedaj okusne in bolj zdrave pekovske izdelke pečejo vse od Indije do Jamajke.
Odvodila sem namreč že več kot 150 tečajev v živo v več kot 14 državah sveta.
In sedaj želim ekspresnega in poenostavljenega droženja naučiti tudi tebe.
Kaj pa če že imaš izkušnje z drožmi in peko brezglutenskega kruha, pa se ti je vse skupaj sfižilo?
Zelo dobro vem, kako je, ko se počutiš jezno in zafrustrirano (pa še malček nesposobno povrh vsega), ker je bilo treba zavreči drage sestavine.
In ko si v želji, da za vikend zadiši po svežem kruhu, pa so tvoje droži na vsem lepem končale nadvse klavrno ali pa je v kruhu zazevala Postonjska jama, je bil zbit, premoker ali pa se je močno drobil.
Zato naj te pomirim in spodbudim, da poskusiš ponovno – tokrat pod mojim vodstvom!
Obljubim, da ti bom predala vse skrivne trike in napotke ter bogate izkušnje iz 12-letne drožprakse, da bodo tvoje brezglutenske drožaste dobrote zagotovo uspele!
Obenem pa se izogneš mojim napakam in napreduješ s svetlobno hitrostjo.
Morda pa si povsem na začetku in se sprašuješ, kaj sploh so droži?
Čisto preprosto – droži so naravno vzhajalno sredstvo oziroma zmes iz moke in vode, ki na toploti sčasoma začne fermentirati ali po domače – vreti.
Malo za šalo, malo zares – rada pravim, da je kvas nadomestek droži.
In ne droži nadomestek kvasa.
Droži lahko uporabljamo kjerkoli, kjer bi drugače uporabljali kvas.
Jaz jih denimo uporabljam tudi za pripravo piškotov, za krhko testo, za vlečeno testo …
Povsod, kjer je moka, poskušam podtakniti droži.
Si že predstavljaš, kakšne mojstrovine lahko ustvariš v svoji kuhinji?
Se odločaš za drugačen in bolj zdrav življenjski slog ali dieto, ki iz prehrane črta gluten.
Si želiš pridobiti izčrpen komplet znanj o brezglutenskih drožeh (četudi še nimaš izkušenj z njimi).
Si želiš izpiliti pripravo večno popolnih brezglutenskih droži (recept je zaradi posebnosti brezglutenskih mok drugačen od priprave navadnih droži, ki vsebujejo gluten).
Obožuješ 100-% brezglutenske pekovske izdelke iz zaupanja vrednih sestavin, ki jih lahko pripraviš hitro in v udobju domače kuhinje (in se zavedaš, da je priprava droži prvi korak, ki ga moraš obvladati).
Lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim spletnim delavnicam V ŽIVO korak za korakom.
Ti je v pomoč postavljati vprašanja, ko se kaj zalomi, in dobiš podporo in odgovor izkušene strokovnjakinje. Da je tvoja pot učenja lažja in hitrejša ter tudi cenejša brez zavrženih dragocenih sestavin.
Ki se zavedaš, da je pomemben celostni pristop k življenju in skrb zase na vseh ravneh.
1.
5-tedensko podporo in spodbudo ter odgovore na vsa tvoja vprašanja in izzive med 18. 11. in 22. 12. 2024 (kadar koli se ti kaj zatakne, sem tukaj zate, da te podprem: neprecenljivo, cena individualna enodnevne delavnice je npr. 597 €)
2.
spletno delavnico peke bg-kruha v vrednosti 99 € (zoom tečaj v živo 2 dni, kjer se naučiš speči popolni brezglutenski kruh z luknjicami iz samo 4 sestavin)*
3.
spletno delavnico peke bg-pice v vrednosti 99 € (zoom tečaj v živo 2 dni, kjer zdroživa z vsemi triki in napotki najbolj slastno drožpico)*
4.
spletno delavnico peke bg-potice v vrednosti 99 € (zoom tečaj v živo 2 dni, malo pred prazniki, da bo na tvoji mizi resnično slastna in krasna lepotica potica)*
5.
spletni seminar Vse o drožeh v vrednosti 99 €* (zoom 1-2 uri, kjer se naučiš o fermentaciji, skrbi za droži, različnih vrstah brezglutenske moke in njihovih zakonitostih, urnikih hranjenja in peke, umestitvi droži na preprost način v svoj vsakdan)
6.
deklarirano brezglutenski paket droži, moke in trpotca na tvoj dom v vrednosti 30 €, tako bodo tvoje droži vedno popolne in nikoli ti jih ne bo treba pripravljati od začetka.
7.
2 x zoom srečanji Q&A: Kje pa tebe droži žulijo v vrednosti 99 €*, kjer me lahko vprašaš v živo, karkoli želiš)
8.
srečanje in druženje v živo s podelitvijo diplom, sobota, 11. 1. 2025 (točno lokacijo ti še sporočim, ti si samo rezerviraj datum)
9.
nakupovalne sezname za vse spletne delavnice v živo in urniki peke.
*Vse vsebine bodo v roku 48 ur naložene tudi v spletno učilnico, tako da če ne moreš biti v živo, lahko dostopaš do njih v svojem ritmu. Prav tako bodo vsebine pretakane v živo v podporno Facebook skupino ,če nimaš aplikacije Zoom. Če nimaš Facebooka, mi za podporo in pomoč lahko pišeš tudi na email.
Poleg tega pa ti podarim še doživljenjske dostope do vseh svojih močno poenostavljenih brezglutenskih videotečajev v vrednosti več kot 300 €*:
*Kjer te korak za korakom v kratkih in jedrnatih videoposnetkih vodim do popolnih brezglutenskih drožastih dobrot skupaj z urniki peke.