Brezplačna 5-dnevna spletna delavnica

SPLETNA DROŽZABAVA BREZ GLUTENA

5 dni do tvojih prvih brezglutenskih droži
Od torka, 4. 10., do petka, 7. 10. 2022, ob 19. uri ter v soboto, 8. 10., ob 9. uri prek platforme Zoom in v zaprti FB-skupini.
Povezavo do delavnice in vse ostale informacije prejmeš prek e-mail sporočila en dan pred dogodkom.

Topel drožasti pozdrav,

sem Anita Šumer in sem navdušena drožomanka, avtorica več mednarodno nagrajenih kuharskih knjig in pekovka z drožmi že več kot 10 let. Moje poslanstvo je peko z drožmi popeljati v čim več domov na enostaven in lahkoten način, ki ti ne vzame veliko časa in truda.

Vesela sem, da želiš pripraviti svoje prve brezglutenske droži.
Naj ti pokažem, kako preprosto je to.

Zakaj ti priporočam brezglutenski kruh?

Kruh z drožmi je veliko boljši ter bolj zdrav od tistega z navadnim kvasom, vseeno pa tudi ta vsebuje gluten in predstavlja velik problem ljudem, ki imajo težave s ščitnico, glutensko preobčutljivostjo, alergijo na pšenico, bolnikom s celiakijo.

Večina pekovskih izdelkov iz pekarn ali trgovin vsebuje gluten, ki ga najdemo v zrnih pšenice, ječmenu, rži, piri in kamutu. Oves v prehrani bolnikov s celiakijo ni priporočljiv, več izveš na delavnici. Gluten pa vsebujejo tudi različni piškoti, pecivo in druga živila. Običajno sedaj trgovine že ponujajo brezglutenska živila, vendar so ta precej draga ali pa vsebujejo ostale nezdrave sestavine.

Peka kruha je lahko zelo enostavna. Ne glede na to, ali glutena ne uživaš zaradi celiakije, je mogoče celiakaš tvoj družinski član ali pa se enostavno samo boljše počutiš brez uživanja glutena … nič ni boljšega od doma pečenega kruha, saj točno veš, kaj vse se skriva v njem.

Izveš tudi zakonitosti pravilne domače brezglutenske peke, da ne pride do kontaminacije, kar ti bo podrobno obrazložila Suzana Kranjec, avtorica knjige Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija.

anita_rosa_pixlr_nova

Ta brezplačna spletna delavnica bo trajala kar 5 dni – saj veš, za uspešne droži je potrebnega tudi malce potrpljenja in doslednega upoštevanja pravih navodil.

Vsak dan ob isti uri se mi pridružiš in skupaj z mano ustvarjaš svoje brezglutenske droži, ki jih nato uporabiš za nadaljnjo peko brezglutenskih dobrot. 

Konec delavnice pa sladko proslavimo. 
Zadnji dan, v soboto ob 9.00 za zajtrk, namreč skupaj z mano spečeš še slastne brezglutenske drožalinke. Njami!

Za pripravo drožalink potrebuješ tudi indijski trpotec (ali v luščinah ali v prahu). Če imaš celiakijo, naj bo trpotec deklarirano brezglutenski.

Na dogodku bo prisotna tudi strokovnjakinja za brezglutensko peko z drožmi Suzana Kranjec Fermentiraj.si – Življenje brez glutena, ki bo na voljo za vsa vprašanja bolnikov s celiakijo za varno pripravo fermentiranega brezglutenskega kruha. 
Suzana Kranjec je pionirka peke fermentiranega brezglutenskega kruha in avtorica knjige Fermentiraj.si Brezglutenska akademija.

Na tej delavnici se naučiš:

  • Pripraviti svoje brezglutenske droži in zakaj je pomembno, da jih poimenuješ,
  • posebnosti brezglutenskih mok in katera je najprimernejša za brezglutensko peko,
  • kako droži uporabiš v peki in koliko si jih moraš pustiti v kozarčku za naprej,
  • kako jih shraniš,
  • prejmeš pa tudi odgovore na svoja vprašanja.

Prijava na brezplačno spletno delavnico
Spletna drožzabava brez glutena

Prijave na to delavnico žal niso več možne, saj so zapolnjena vsa mesta. Hvala za razumevanje. 

Kaj potrebuješ na delavnici?

  • predvsem dobro voljo in veliko motivacije za učenje ter nekaj časa,
  • manjši steklen kozarec na navoj ali patent, velikost do 200 ml,
  • žličko,
  • tehtnico, tako vedno veš, koliko droži imaš na zalogi,
  • (ekološko) proseno ali ajdovo moko. Če imaš celiakijo, poskrbi, da je moka deklarirano brezglutenska.
  • indijski trpotec (ali v luščinah ali v prahu). Če imaš celiakijo, naj bo trpotec deklarirano brezglutenski.

Izberi svoj najljubši pripomoček

Brezplačna 5-dnevna spletna delavnica

SPLETNA DROŽZABAVA BREZ GLUTENA

5 dni do tvojih prvih brezglutenskih droži
Od torka, 4. 10., do petka, 7. 10. 2022, ob 19. uri ter v soboto, 8. 10., ob 9. uri prek platforme Zoom in v zaprti FB-skupini.
Povezavo do delavnice in vse ostale informacije prejmeš prek e-mail sporočila dva dni pred dogodkom.

Na tej delavnici se naučiš:

  • Pripraviti svoje brezglutenske droži in zakaj je pomembno, da jih poimenuješ,
  • posebnosti brezglutenskih mok in katera je najprimernejša za brezglutensko peko,
  • kako droži uporabiš v peki in koliko si jih moraš pustiti v kozarčku za naprej,
  • kako jih shraniš,
  • prejmeš pa tudi odgovore na svoja vprašanja

Prijava na brezplačno spletno delavnico
Spletna drožzabava brez glutena

Prijave na to delavnico žal niso več možne, saj so zapolnjena vsa mesta. Hvala za razumevanje. 

Topel drožasti pozdrav,

sem Anita Šumer in sem navdušena drožomanka, avtorica več mednarodno nagrajenih kuharskih knjig in pekovka z drožmi že več kot 10 let. Moje poslanstvo je peko z drožmi popeljati v čim več domov na enostaven in lahkoten način, ki ti ne vzame veliko časa in truda.

Vesela sem, da želiš pripraviti svoje prve brezglutenske droži.
Naj ti pokažem, kako preprosto je to.

Zakaj ti priporočam brezglutenski kruh?

Kruh z drožmi je veliko boljši ter bolj zdrav od tistega z navadnim kvasom, vseeno pa tudi ta vsebuje gluten in predstavlja velik problem ljudem, ki imajo težave s ščitnico, glutensko preobčutljivostjo, alergijo na pšenico, bolnikom s celiakijo.

Večina pekovskih izdelkov iz pekarn ali trgovin vsebuje gluten, ki ga najdemo v zrnih pšenice, ječmenu, rži, piri in kamutu. Oves v prehrani bolnikov s celiakijo ni priporočljiv, več izveš na delavnici. Gluten pa vsebujejo tudi različni piškoti, pecivo in druga živila. Običajno sedaj trgovine že ponujajo brezglutenska živila, vendar so ta precej draga ali pa vsebujejo ostale nezdrave sestavine.  

Peka kruha je lahko zelo enostavna. Ne glede na to, ali glutena ne uživaš zaradi celiakije, je mogoče celiakaš tvoj družinski član ali pa se enostavno samo boljše počutiš brez uživanja glutena … nič ni boljšega od doma pečenega kruha, saj točno veš, kaj vse se skriva v njem.

Izveš tudi zakonitosti pravilne domače brezglutenske peke, da ne pride do kontaminacije, kar ti bo podrobno obrazložila Suzana Kranjec, avtorica knjige Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija.

anita_rosa_pixlr_nova

Ta brezplačna spletna delavnica bo trajala kar 5 dni – saj veš, za uspešne droži je potrebnega tudi malce potrpljenja in doslednega upoštevanja pravih navodil.

Vsak dan ob isti uri se mi pridružiš in skupaj z mano ustvarjaš svoje brezglutenske droži, ki jih nato uporabiš za nadaljnjo peko brezglutenskih dobrot. 

Konec delavnice pa sladko proslavimo. 
Zadnji dan, v soboto ob 9.00 za zajtrk, namreč skupaj z mano spečeš še slastne brezglutenske drožalinke. Njami!

Za pripravo drožalink potrebuješ tudi indijski trpotec (ali v luščinah ali v prahu). Če imaš celiakijo, naj bo trpotec deklarirano brezglutenski.

Na dogodku bo prisotna tudi strokovnjakinja za brezglutensko peko z drožmi Suzana Kranjec Fermentiraj.si – Življenje brez glutena, ki bo na voljo za vsa vprašanja bolnikov s celiakijo za varno pripravo fermentiranega brezglutenskega kruha. Suzana Kranjec je pionirka peke fermentiranega brezglutenskega kruha in avtorica knjige Fermentiraj.si Brezglutenska akademija.

Kaj potrebuješ na delavnici?

  • predvsem dobro voljo in veliko motivacije za učenje ter nekaj časa,
  • manjši steklen kozarec na navoj ali patent, velikost do 200 ml,
  • žličko,
  • tehtnico, tako vedno veš, koliko droži imaš na zalogi,
  • (ekološko) proseno ali ajdovo moko. Če imaš celiakijo, poskrbi, da je moka deklarirano brezglutenska.
  • indijski trpotec (ali v luščinah ali v prahu). Če imaš celiakijo, naj bo trpotec deklarirano brezglutenski.

Izberi svoj najljubši pripomoček

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)