Bučni kari ali jesen je pred vrati

Današnji recept: bučni kari ali jesen je pred vrati

Jesen je potrkala na vrata in zame je to čudovit letni čas. Poln plodov in darov narave. 

Tokrat sem zdrožila recepturo, ki bo v tem času prijetno ogrela naše telo. Še bolj mi je všeč, ker se k tej jedi odlično poda kruh z drožmi. 

Pa zadrožimo!

To so sestavine:

2 žlici oljčnega olja

60 g sesekljane čebule

350 g na manjše koščke narezane buče hokaido (jaz jo prej olupim, semena lahko spečemo v pečici)

2 stroka drobno sesekljanega česna

1 pločevinka kokosovega mleka

sol, poper

sveža ali posušena bazilika (za dekoracijo)

rožmarin (po želji, meni ful paše, malo mi posloveni jed)

Kot priloga zraven pa še:

kruh z drožmi ALI

riž (skuhamo posebej, sama imam rada basmati ali pa parboiled, tudi polnovredni se lepo prilega) ALI

leča (ki jo zakuhamo v kari med kuhanjem)

Priprava:

Na oljčnem olju posteklenimo čebulo, dodamo bučo in jo dobro prepražimo. Da malce karamelizira, se začne prijemati dna. Vmes sicer nenehno mešamo. To nam da dodaten okus.

Prelijemo s kokosovim mlekom, začinimo s soljo in poprom. Kuhamo na zmernem ognju, da se buča omehča. Kakšnih 20-25 minut. Pred koncem vmešamo še česen.

Če bomo v tej bučnem kariju skuhali še lečo, poglejmo na embalažo, koliko časa se kuha.

Na koncu lahko še malce ”pomečkamo” bučo, da se koščki še bolj razpustijo in se kari zgosti. Lahko pa dodamo žličko droži, ki smo jo raztopili v malce vode. 

Postrežemo s kosom kruha/rižem in po vrhu karija posujemo baziliko, da lep barvni kontrast.

Se že veselim fotografij vaših dobrot v FB-skupini Kluba.

Naj droži in topel jesenski objem,

Anita

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)