22. – 24. oktober 2021

VIRTUALNI TEČAJ ZA DROŽZAČETNIKE KONČNO PONOVNO ODPIRA VRATA ...

Kako enostavno do svojega prvega kruha z drožmi v samo 3 dneh?

Prvi koraki v svet droženja in peka tvojega prvega drožhlebčka z mojstrico drožopeke Anito Šumer …

Play Video

Vrata prijav zapiramo čez ...

Dni
Ur
Minut
Sekund

Prijazen drožopomnik: število udeležencev je omejeno na 50, saj se želim posvetiti vsakemu posebej. Zato s prijavo nikar ne čakajte predolgo, ker se lahko vrata zaprejo tudi prej. 

Če si želiš peči boljši kruh in s tem poskrbeti za svoje zdravje ter za zdravje svojih najbližjih – drožastično, si na pravem mestu! : )

Skupaj bomo odpihnili vse strahove pred drožmi, naredili prve korake in ti prihranili kup drožskrbi, časa, živcev in neuspelih poskusov.

Pridroži se mini virtualnem drožtečaju peke tvojega prvega drožhlebčka …

Ta tečaj je zate, če ...

  • se želiš lotiti peke z drožmi, pa si sami tega ne upate,
  • si s peko z drožmi šele začel/-a (si drožzačetnik/-ca) ter potrebuješ nekaj vzpodbude in podpore pri prvih korakih,
  • si že pogumno zadrožil/-a, a si zaradi številnih težav obupal/-a (kruh ne vzhaja, je prekisel, ne veš, kako peko z drožmi umestiti v vsakdan ipd.),
  • lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom v živo. 

Ops, tukaj sem pomotoma ... A me vseeno zanima: kaj so sploh droži?

Pravzaprav nekaj čisto preprostega – naravni kvas iz samo dveh sestavin: moke in vode. 

Ko jih začiniš s časom, potrpežljivostjo in vztrajnostjo, pa dobiš čudovit okus in omamen vonj …

Najboljše pri tem pa je, da po uživanju ni tistega težkega in napetega občutka, kakršnega pogosto povzročijo razne dobrote z navadnim kvasom.

Poleg tega imajo droži številne pozitivne učinke na tvojo prebavo, ne povzročajo nenadnih skokov sladkorja v krvi, mlečna kislina v njih pa ima blagodejen vpliv na tvojo črevesno sluznico.

Kaj o mini tečaju droženja pravijo udeleženci?

Zelo so mi koristili praktični prikazi, to, da je Anita vmes pogledala kako mi gre, mi dala dodaten nasvet.

Kot bi bila v moji kuhinji.

Všeč mi je njena preprostost, odprtost in motivacija.

Ko res nič ne komplicira.

Ana T. 

Nad Anitinim mini začetnim tečajem drožopeke sem bila zelo presenečena.

Predstavljala sem si, da je peka z drožmi zelo zapletena, zato sem z uporabo droži vseskozi oklevala.

Dejansko pa nas je Anita pripeljala do prelepega hlebčka s parimi čisto preprostimi napotki in pokazala, da je gojenje in uporaba droži tako zelo preprosta, da lahko poskusi čisto vsak.

Sabina V. J.

Spletni tečaj priporočam tistim, ki nimajo veliko časa in bi se peke z drožmi radi naučili hitro …

Čisto prvi drožasti kruh sem z njeno pomočjo pripravila na njeni delavnici, tokrat pa sem se odločila še za njen spletni tečaj.

Pri vsakem koraku smo se srečali v živo v spletni predavalnici.

Skupaj smo nahranili droži, preverili, kako so narasle, skupaj umesili testo in se naučili potegov in prepogibov.

Najbolj od vsega pa mi je všeč, ker te Anita tudi časovno vodi od hranjenja droži do peke kruha.

Barbara R. 

Kruhec smo pojedli, še preden sem ga uspela sploh fotografirati …

Glede na moje prejšnje poskuse lahko rečem, da je bil ta končno tisti “tapravi”.

Tebi in odlično izpeljanemu tečaju se lahko zahvalim, da končno razumem postopek priprave kruha in skrb za droži.

Bravo!

Tvoja pozitivna energija je neizmerna in zelo nalezljiva! Le tako naprej. Pravi sonček si 🌞

Vanja M.

Kako bo vse skupaj potekalo?

Da bo začetek res preprost, ti bom po pošti poslala svoje močne in stabilne droži RUDL.

Tako ti za pripravo svojih ni treba skrbeti (in si najpomembnejši del že obkljukal/-a).

Virtualni tečaj pa bo potekal prek spletne aplikacije ZOOM, ki si jo naložiš na svoj računalnik, tablico ali telefon.

Brez skrbi: vse napotke prejmeš na svoj e-naslov.

Kdaj začnemo s tečajem?

Začnemo v petek, 22. oktobra 2021, zaključimo pa v nedeljo, 24. oktobra 2021

Drožili se bomo v živo v manjši skupini 50 drožomank in drožomanov.

Izgledalo pa bo nekako tako …

22. oktober 2021

Petek, 19.00

Skupaj aktiviramo Rudla in se pogovorimo, kaj sploh so droži, kako zanje skrbimo in kakšen je SOS korak, če slučajno zakislijo (odslej boš vedno vedel/-a, kakšne so zdrave in aktivne droži).

22. oktober 2021

23. oktober 2021

Sobota

8.00 
Sami ponovno nahranite Rudla, da bo puhast in mehurčkast ter v res dobri formi za zames kruha.

14.00 
Zamesimo “ta belega” pšeničnika, nahranimo ostanek droži ter poklepetamo o tem, kako namnožimo večjo količino droži, kako jih shranimo v hladilnik in koliko droži potrebujemo za peko. Z vami delim tudi svoj urnik hranjenja droži – tako bo vaša peka z drožmi postala zares lahkotna in preprosta.

20.00 
Preverimo, kako je testo vzhajalo; nato ga oblikujemo ter se pogovorimo, koliko časa ga pustimo na sobni temperaturi in kdaj ga damo v hladilnik. V tem koraku izveste vse o tem, kako lahko peko z drožmi na najboljši možen način umestite v svoj vsakdan.

23. oktober 2021

24. oktober 2021

Nedelja

8.00 
Preverimo, ali je testo primerno vzhajano (izveste, kateri so znaki vzhajanosti) in primerno za peko. Pripravimo se na peko. Z vami delim, zakaj moramo testo zarezati, kako ga zarezati in tudi kdaj ne.

Prav tako prejmete navodila, kako ga spečemo v pečici, da bo imel kruhec hrustljavo skorjico in sočno sredico.

10.00 
Pogovorimo se, kdaj je kruh pečen, kako ga hladimo in kako ga shranimo. Naredimo še kratek povzetek vsega.

Na koncu pa vas čaka še majhno presenečenje. 🙂

24. oktober 2021

Kaj potrebujem za sodelovanje?

Kaj točno dobim z nakupom virtualnega tečaja drožopeke?

Kakšna je moja naložba v drožznanje?

S tabo bom delila čisto vse trike in nasvete iz večletne prakse – vse, kar običajno delim na svojih celodnevnih delavnicah v živo. 

Cena za udeležbo običajno znaša 247 €. 

A pri tečaju preko spleta odpade večina siceršnjih stroškov (najem prostora, prevoz, pripomočki …). 

Zato si lahko vstopnico za svoje mesto na virtualnem mini drožtečaju prvih korakov droženja in peke prvega drožhlebčka zagotoviš že za drožastičnih 55 € (DDV že vključen) ter tako prihraniš kar 192 €.

Ob nakupu BREZPLAČNO prejmeš droži Rudl (so močne, stabilne in pripravljene za peko).

A pozor! Če že dobro skrbiš za droži in z njimi že uspešno pečeš, ta tečaj NI primeren zate.

Kako rezerviram svoje mesto?

Če želiš, da se virtualno prikažem v tvoji kuhinji in te podrobno vodim korak za korakom (od prve merice moke in vode pa do slastnega drožhlebčka), klikni na gumb spodaj …

Mini tečaj se bo avtomatsko dodal v tvojo košarico, ti pa le še zaključiš nakup.

Takoj po naročilu na svoj e-naslov prejmeš potrdilo naročila. 

Preveri promocije ali neželeno pošto – včasih smukne tja. 

V roku 24 ur od plačila boš na svoj e-naslov prejel/-a še vse potrebne informacije o izvedbi.

Prav tako pa boš na naslov, ki ga boš vnesel/-a, prejel/-a droži Rudl (še pred tečajem, zato je zelo pomembno, da se prijaviš čimprej).

BONUS drožbrote

Za udeležence tečaja sem zdrožila še 3 drožastična darilca …

1.

Recept za drožalinke

Po koncu drožtečaja ti bodo zagotovo uspele: poln/-a boš znanja, droži pa boš imel/-a že nahranjene.

2.

Triki in nasveti za uporabo testa za pripravo drožpice in pogače

Dve najbolj priljubljeni drožbroti mojih sledilcev. Ne brez razloga. 😉

3.

Urnik peke kruha med vikendom

S pravim urnikom ti ne bo ušel noben korak, ti pa boš na koncu vikenda drožzmagovalec/-ka.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijaviš se najkasneje do ponedeljka, 18. oktobra (do 23.59h) oz. do zapolnitve mest.

Naj namignem, da smo na vseh dosedanjih virtualnih drožtečajih vsa mesta razprodali praktično takoj, zato tudi tokrat pričakujem nekaj gneče …

In ker so mesta zaradi kvalitetne izvedbe tečaja omejena, se lahko zgodi, da se ponudba zaključi že pred tem datumom.

Pa še Rudla moram ustrezno namnožiti in ga poslati po pošti – čimprej, da še pravočasno pride do tebe. : )

Če ti je zadišalo in bi rad/-a naredil/-a prvi korak do uspešnega usvajanja droži, klikni na gumb spodaj in rezerviraj svoje mesto.

Komaj čakam, da se vidimo!

Naj droži!

Anita Šumer

Anita Šumer

Strastna ljubiteljica droži in avtorica Drožomanije, najbolje prodajane knjige o kruhu na svetu

Imam še nekaj vprašanj ...

Nič hudega. Točno v ta namen bomo ustvarili zaprto Facebook skupino izključno za člane tega tečaja.

Tudi tja bom v živo prenašala dogajanje v realnem času, če se morda kdo ne bi mogel pridrožiti na zoomu.

In tako te bodo v skupini počakali tudi posnetki. : )

Pestro bo. : )

Dobil/-a boš vso podporo in odgovore na vprašanja, ki se ti bodo v času trajanja tečaja porajala.

Po vsakem končanem zoom srečanju boš do naslednjega srečanja lahko pokazal/-a tudi fotke tvojega drožustvarjanja.

In z veseljem jih bom pokomentirala!

Seveda, kar vprašaj. 🙂

Prosim, piši na info@drozomanija.si in odgovorila ti bom v roku 12 ur.

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)