Pica z drožmi

Najboljše testo za drožpico

Recipe by Anita Šumer

Čas priprave: pribl. 72 ur

Sestavine

  • Običajna količina testa za 1 pico/osebo: 250 g
  • 120 g moke T500 (90 %)

  • 13 g polnovredne moke (10 % )

  • 87 g vode (65 %) (količino vode prilagodimo izbrani moki)
    Zmešamo, da ni več suhe moke, in pokrijemo.

  • Čez 20 min dodamo:
  • 3 g soli (2 %)

  • 27 g drožnega nastavka (20 %; ki mora biti mehurčkast; 7 g matičnih droži,

Postopek

  • Vse dobro ugnetemo.
  • Nato naredimo 4 serije potegov in prepogibov (stretch and fold) v naslednjih dveh urah, če imamo čas.
  • Testo pustimo še 3–4 ure zunaj, potem oblikujemo kroglice, jih damo v pomokano posodo in jih za pribl. 66 ur postavimo v hladilnik.
  • Preden kroglice uporabimo, se mora njihova velikost približno podvojiti. Če se ne, jih pustimo tako dolgo na sobni temperaturi.
  • Pred oblikovanjem pice se naj kroglice segrejejo na sobno temperaturo. Pico zmerno obložimo ter pečemo na najvišji temperaturi, ki jo dopušča pečica. Sama imam jekleno ploščo Pizza Steel, ki jo pred peko segrevam vsaj 45 min na 275 stopinjah.

OPOMBA

  • Vse količine so približne, prilagodite količino vode svoji moki. Testo ne sme biti redko.

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)