POLETNA DROŽOMANIJA Z ANITO ŠUMER
Preprosto drožastični recepti za poletno ustvarjanje brez pečice
Poletje med ljubitelji in ljubiteljicami peke ni ravno najbolj priljubljeno. Saj si predstavljate; že tako visoke temperature, potem pa še ogreta pečica?
Vendar to ne pomeni, da moraš med poletjem prenehati peči! Peka je zabavna dejavnost in sprostitev čez celo leto. Poleti potrebuješ le malce več prilagajanja.
Ali veš, da se droži ob višjih temperaturah hitreje aktivirajo in množijo ter je tako testo veliko prej pripravljeno na peko? Poletje je torej idealen čas za zagon droži, ker vse tako hitro zbuhti, oziroma zadroži.
V tej EKSKLUZIVNI knjižici za pripravo slastnih poletnih receptov izveš tudi:
- Kako ustvariš svoje prve droži – (potrebuješ samo dve sestavini, ki ju imaš zagotovo doma),
- Skrivni triki in napotki, da bodo tvoje droži zagotovo uspele in konkretna navodila, kako zanje skrbeti,
- 4 preproste recepte, pri katerih ti ne bo treba uporabiti pečice in bodo navdušili vse tvoje najbližje!
Za dostop do *BREZPLAČNE* knjižice s poletnimi recepti vnesi svoje podatke …
5 nasvetov za peko poleti:
- Poslužuj se receptov, ki zahtevajo krajši čas peke. V večini so to lahke kremne tortice, kjer je treba speči le biskvitno dno. V sredino dodaj lahko jogurtovo kremo, ki je idealna za poletne temperature. V kremo lahko dodaš tudi sveže poletno sadje ali pa ga položiš na vrh kreme za čudovit izgled in še prijetnejši okus. To seveda velja pri pripravi drožastih sladic.
- Najbolj optimalen čas peke poleti je zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko se temperature malce spustijo. Priporočam tudi, da med peko redno zračiš, da se vroč zrak ne zadržuje v prostoru in ta hitreje ohladi nazaj.
- V hladilniku vedno hrani steklenico vode, ki jo lahko uporabiš med mešanjem testa. To je odličen pristop k hitremu ohlajanju testa. Ta trik pa lahko uporabiš tudi pri hranjenju droži.
- Zavedaj se, da bodo ob višjih temperaturah droži veliko ‘’živahnejše’’, kruh pa bo vzhajal veliko hitreje kot pozimi. Budno spremljaj dogajanje pri vzhajanju in fermentaciji!
- V droži lahko dodaš tudi 1 % soli, kar bo upočasnilo njihovo delovanje.
- Znižaj vsebnost vode v svojih drožeh, naj bodo bolj goste. Tudi tako bodo manj aktivne.
- Zmanjšaj količino vode za 10%, ki jo uporabiš pri peki, da preprečiš dodatno vlago v zraku.