Blog

Fermentirana pirina tortica z drožmi in sadjem (brez jajc, mleka, masla)

Rojstnodnevna ali pa vsakdanja torta za vse prave drožomane in drožomanke. Če tudi ti obožuješ droži, potem je tale fino sfermentirana tortica prava izbira zate ali pa za koga od tvojih najdražjih.

V osnovi je sicer rastlinska, ampak sem v komentarjih dopisala tudi možnost izvedbe z jajci in mlekom in maslom, tako da lahko izbereš svojo favoritko.

Pustni krofi z drožmi

Izjemno se dobro podajo k skodelici kave ali čaja, namočeni v mleko ali pa kar tako. Prava praznična poslastica!

100-% kruh rženko

Izjemno se dobro podajo k skodelici kave ali čaja, namočeni v mleko ali pa kar tako. Prava praznična poslastica!

Cimetove drožzvezdice

Izjemno se dobro podajo k skodelici kave ali čaja, namočeni v mleko ali pa kar tako. Prava praznična poslastica!

Vse, kar morate vedeti o kruhu z drožmi

Kruh, ena najbolj priljubljenih jedi na svetu. Enačimo ga z delom (“S trebuhom za kruhom.”), postavljamo ob bok najosnovnejšim človeškim dobrinam (“Imaš za kruh?”). Kruh je najosnovnejše živilo brez katerega si težko predstavljamo življenje. Je mešanica vode in moke z dodatkom soli, ki s pomočjo vzhajalnega sredstva naraste, nato pa ga pod visoko temperaturo spečemo.  […]

Drožasti mafini

Tile slastni in sočni mafini vam bodo zagotovo polepšali dan, uporabite sadje po želji, slišala pa sem, da se lepo ujemajo tudi s koščki čokolade ?

Česnove drožpalčke

NAMIG: Pečemo jih približno 15-20 min. Toplo dobrodrožli v Sparovi seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Danes bomo zdrožili slastne in okusne česnove drožpalčke. Primerne so tudi za kakšne piknike ali malico na poti. Za približno 12-16 česnovih drožpalčk bomo potrebovali: 300 g bele pšenične moke 120 g vode ali več po občutku […]

Drožasti krekerji

Slasten in preprost prigrizek, ko se vam zahoče nekaj hrustljavega in slanega. In seveda drožastega! Potrebovali bomo: (za približno 4 običajne nizke pladnje) 100 g ržene moke 200 g univerzalne pšenične moke 40 g oljčnega olja 100 g vode 10 g soli 70 g aktivnih puhastih in mehurčkastih droži V vodi raztopimo droži, sol in […]

Drožtestenine

Toplo dobrodrožli v Sparovi seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Danes bomo zdrožili odlične in slastne drožaste testenine.  Podobno različico najdete tudi v moji knjigi Drožomanija.  Zaradi fermentacije testa bodo testenine lažje prebavljive in okusnejše. Nato pa bomo pripravili še zelo preprosto omako z maslom, mletim poprom in parmezanom. Potrebovali bomo, za 4 […]

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)