Blog

Drožalinke

Toplo dobrodrožli, danes bomo zdrožili posebne palačinke z drožmi ali kot jih ljubkovalno poimenujem sama – drožalinke. Če se morda sprašujete, zakaj bi droži sploh dali vanje, vam svetujem le to, poskusite in videli boste razliko ? Zmes bo bolj puhasta in lažje prebavljiva ter seveda okusnejša. 4. dan nam pri pripravi droži ostane nekaj […]

Kaj sploh so droži? Pripravimo jih.

SOS: Če med postopkom zmes ne narašča več, vzemite eno žličko in jo dajte v svež kozarec in dodajte 30 g moke in 30 g vode. Po potrebi ponovite. Če uporabite katero drugo vrsto moke, bodite pozorni na to, da naj bo zmes res gosta, ne sme teči. Toplo dobrodrožli v Sparovi seriji ABC peke […]

Kaj sploh so droži?

Kaj se skriva v drožeh, da testo zaradi njih vzhaja? Prav ste prebrali, testo lahko vzhaja tudi brez kvasa, kupljenega v trgovini! Vse, kar potrebujemo, sta moka in voda, ki, pomešani skupaj v pravem razmerju in ob primernih pogojih, fermentirata. Ta proces sprožijo naravno prisotni mikroorganizmi, in sicer mlečnokislinske bakterije in divje kvasovke. S fermentacijo […]

Drožpolpeti

Za poletne piknike sem pripravila recept za odlične drožpolpete, ki jih ponudiš v drožastih bombetkah. Enostavna in hitra priprava.

Veganski pirin kolač z drožmi

Hitra in slastna sladica, predvsem pa zdrava, bo navdušila tebe in vse tvoje bližnje! Biskvit je sočen in ravno prav sladek, vse to pa dopolni še sadje, ki ga dodamo na vrh biskvita.

Drožalinke

Ne vem, če poznam koga, ki ne bi oboževal palačink! ? Skoraj prepričana sem, da si med njimi tudi ti, zato te moram navdušiti za moje prav posebne palačinke – DROŽALINKE.
V masi za palačinke so tudi puhaste in mehurčkaste droži, zaradi katerih je masa bolj puhasta, palačinke pa še bolj slastne in lažje prebavljive.

Pica z drožmi

Zagotovljeno najboljše drožasto testo za pico, ki vedno uspe! Naj bo tudi testo za pico bolj prijazno tvoji prebavi, vseeno pa nič manj slastno.

Buhteljni z drožmi

Mmm … mehki, puhasti in polnjeni s slastno marmelado. Po možnosti še topli. Idealna sladica ali prigrizek v malce hladnejših dneh.

Pa zadrožimo

Za kakovostne droži potrebujemo kakovostne sestavine: ekološko moko in neklorirano vodo. Prvi teden in naslednjih nekaj mesecev bodo naše droži občutljive. Zato priporočam uporabo moke iz ekološko pridelanih žit, mletih na kamen, in neklorirano vodo.  Klor je namreč tisti, ki uničuje bakterije in kvasovke, brez katerih ni naravne fermentacije. Uporabimo lahko filtrirano vodo ali postano, […]

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)