Slana in sladka drožomanija – 2. knjiga Anite Šumer

Zaljubljena v droži že od 2012

In Love with Sourdough since 2012

Kako do moje nove knjige?

(… sedaj, ko je končno doživela svoj natis)

Toplo pozdravljeni, dragi drožomani in drožomanke!

Komaj že čakam, da vam povem, kaj sem pripravila prav posebej za vas.

Vem, da teh vrstic ne berete po naključju, ampak zato ker ste ljubitelji droži ali že pravi drožomani in drožomanke. Ko enkrat izkusiš, kaj pomeni, da doma spečeš drožaste dobrote, preprosto ni poti nazaj, ampak samo naprej.

Če droži in vse, kar je povezano z njimi, ne bi že leta 2012 zasvojile mene, potem danes ne bi bila tako močno prepričana v to, da vam bo moja drožastična knjiga zelo všeč.

Zakaj sem tako navdušena, vam povem že čez nekaj vrstic.

Za moje zveste sledilce in prijatelje …

Če me redno spremljate ali pa vas je moja prva knjiga Drožomanija povsem navdušila, potem na tej točki verjetno ne potrebujete več nobenih dodatnih informacij o moji drugi knjigi.Če jo želite čim prej imeti pri sebi, kliknite spodnji gumb in si jo naročite v tej drožastični ponudbi …

Če pa si želite najprej izvedeti, kaj vse vas čaka v tej novi knjigi in kakšna je njena cena, pa berite dalje : )

Najprej pa bi vam rada priznala nekaj drugega …

Ko sem se leta 2017 odločila, da napišem svojo prvo knjigo o drožeh, se nisem zavedala, kakšen plaz bom s tem sprožila v širši javnosti.

Pravzaprav sem z ljudmi, ki jih zdrava peka zanima, samo želela deliti zanimive ugotovitve, izkušnje in recepte, ki sem jih razvila, da bi jim tako olajšala peko z drožmi.

Mojega znanja in izkušenj se je nabralo že toliko, da jih je bilo najbolj smiselno zapakirati v knjigo Drožomanija.

Takrat si niti mislila nisem, da bom o drožeh toliko govorila v medijih, pripravila svoj spletni videotečaj, svojo prvo knjigo izdala še v 3. posodobljeni in razširjeni izdaji ter kdaj napisala še drugo knjigo.

Ravno zato še zdaj ne morem verjeti, kakšen pozitiven odziv je doživel moj knjižni prvenec.

Ne samo, da ga je prebralo in ga ima doma že več kot 6.670 ljudi, pač pa so z vseh strani začela deževati pozitivna mnenja ljudi.

Spodaj sta le dve izmed njih …

dr. Manca Košir

DROŽOMANIJA je čudovita knjiga Anite Šumer o posebni peki kruha brez kvasa. Namesto njega gre v testo košček starega testa: iz roda v rod lahko potuje košček za vzhajanje hlebca kruha.

LEPA, LEPA KNJIGA, milo lepa dediščina. Čudovito DARILO družinam in prijateljem in tujcem, da bodo videli eno najlepših tradicij peke kruha pri nas. HVALA IZ SRCA, draga ANITA, čarobnica!”

Helena Frbežar

Knjiga je fantastična. Potrdila je tisto, kar me je moja babica učila in kar sem vsa ta leta delala. Hvala za spomine in delo. Moji otroci imajo zelo radi tak kruh. Žal niso več doma in je kruh za njih samo takrat, ko pridejo domov. Kruh pečem že 50 let. Anita, le tako naprej. Hvala za vse.”

Poleg tega pa so me medse vabili še številni domači in tuji mediji.

Povabilom sem se vedno z veseljem odzvala, saj je moje poslanstvo širjenje ljubezni in navdušenja do peke z drožmi.

Še danes namreč trdno verjamem, da si VSI zaslužimo jesti boljši kruh.

In da  –  pot do tja je “fermentirana” z drožmi.

Vse skupaj je celo privedlo do tega, da je knjiga postala najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 po izboru Gourmand International World Cookbook Awards.

Zakaj vam to razlagam?

Na eni strani bi rada pokazala, kakšno pekovsko »drožasto revolucijo« smo skupaj sprožili tako v Sloveniji kot v tujini.

Da  –  tudi vi ste del naše drožaste družine (oziroma “drožine”), ker berete tole besedilo : )

Po drugi strani pa bi rada povedala, da sem se v tem času svojega srčnega obujanja starodavne tradicije peke z drožmi imela priložnost pogovarjati s številnimi strokovnjaki peke z drožmi, hkrati pa nenehno eksperimentirati pri peki in tako priti do marsikaterega novega drožastega odkritja.

Po treh letih potrpežljivosti in vztrajnosti,vam z velikim veseljem sporočam …

Uspelo mi je!

Vsa nova odkritja, okusne recepture in podrobno razlago sladkega drožnega nastavka mi je uspelo preliti na papir.

In danes bi rada vse to delila z vami.

Predstavljam vam svojo drugo knjigo:

Slana in sladka drožomanija.

Moja želja je bila, da ustvarim nekaj neverjetno drožastičnega, kar bo vam, drage drožomanke in dragi drožomani, v še večjo pomoč in navdih pri peki z drožmi.

Da mi je to zares uspelo, sem morala vložiti leta svojega znanja, truda in izkušenj, a ni mi žal.

Tako kot tudi vam ne bo, ko boste enkrat držali svoj izvod v rokah.

Za moje zveste sledilce in prijatelje …

Če me redno spremljate ali pa vas je moja prva knjiga Drožomanija povsem navdušila, potem na tej točki verjetno ne potrebujete več nobenih dodatnih informacij o moji drugi knjigi.Če jo želite čim prej imeti pri sebi, kliknite spodnji gumb in si jo naročite v tej drožastični ponudbi …

Če pa si želite najprej izvedeti, kaj vse vas čaka v tej novi knjigi in kakšna je njena cena, pa berite dalje : )

Z veseljem vam tudi sporočam, da se je nad knjigo navdušilo že več kot 1.150 drožomanov in drožomank, ki so z mano delili tudi zelo posebna mnenja o njej.

Ob prebiranju teh mi vedno poskoči srce : )

Kaj drožastičnega o knjigi menijo nekateri ljubitelji droženja, ki se z njo že zabavajo

In ja …

Vem, da sem vam nekaj trenutkov nazaj povedala, kaj je bil razlog, da sem se odločila napisati tole drugo knjigo.

Zato da z vami delim vse najnovejše drožaste nasvete, ki sem jih odkrila v zadnjih letih.

Ampak to ni bil edini razlog …

Tale druga knjiga je nastala tudi iz enega dosti globljega, osebnega razloga …

Kot verjetno veste, se je moja zgodba z drožmi začela, ko so mojemu možu Sašu odstranili žolčnik in ni več mogel jesti kruha, pripravljenega s pekovskim kvasom.

Ko nama je končno uspelo najti drožasto rešitev, sva jo z veseljem delila z drugimi.

Verjamem, da mnogi med vami tudi veste, da je konec lanskega leta moj dragi Sašo preminil.

Bila sem pretresena, brez volje in nisem vedela, kako naprej.

Nato pa sem se spomnila na vse delavnice, ki sva jih s Sašem zdrožila skupaj z neizmerno predanostjo.

Spomnila sem se, kako ponosen je bil na najino zgodbo, ki sva jo ustvarila iz moke, vode, soli ter veliko strasti in ljubezni.

In takrat sem vedela, da je ZDAJ čas, da napišem svojo drugo knjigo in v Sašev spomin še več ljudi navdušim za peko z drožmi.

Moja druga knjiga je tako postala terapija …

Po Saševi smrti je bila ravno peka z drožmi tista, ki me je držala in me še drži pokonci. Tudi zdaj se ob vsakem kruhu, ki ga spečem, spomnim nanj. Z drožmi bo vedno ob meni.

Kljub temu da sem bila sama vedno v ospredju, je bil Sašo moja največja opora, brez katere si nisem mogla predstavljati drožomanije. A morala sem zbrati notranjo moč in nadaljevati pot in poslanstvo, ki ga brez njega ne bi odkrila v sebi.

V svojo drugo knjigo sem tako izlila vso svojo ljubezen do Saša in verjamem, da boste to začutili tudi vi, dragi drožomani in drožomanke.

Zdaj bi vam rada razkrila, kaj vse sem po neštetih urah droženja zapisala v novo knjigo …

  • Kar 77 svežih in posodobljenih receptov (vsakega izmed njih sem večkrat preizkusila in ga za vas izpopolnila do potankosti)
  • Seznam VSEH sestavin za slano kot za sladko peko (da vam nikoli ne bo treba ugibati, kaj potrebujete)
  • In še mnogo drugih namigov in zamisli (ki bodo poživili vaše drožaste pustolovščine)
  • Malo poznane načine uporabe droži (presenečeni boste, kam vse jih lahko “podtaknete”)
  • Zakaj so pekovski odstotki in zaporedje dodajanja sestavin KLJUČNI za uspešno peko z drožmi (vse to je dobro vedeti, da boste čim bolj ponosni na svoje izdelke)
  • Kratek povzetek nasvetov za vzdrževanje zdravih droži (da bodo vedno v dobri formi za vaše drožbrote)
  • Popolna predstavitev sladkega drožnega nastavka v besedi in sliki (ker je bilo to v prvi knjigi zgolj omenjeno in ker me je veliko ljudi spraševalo po podrobnejši razlagi)
  • Prebrisane drožaste zamisli za VSE obroke v dnevu (zajtrk, malico, kosilo, popoldanski posladek, večerjo, polnočni prigrizek in seveda glavne zvezde praznične mize)
  • Zanimivo uporabo droži za peko tradicionalnih sladkih in slanih drožbrot (kot so pehtranova potica, kvašeni šarkelj in flancati ter preste) ter sodobnejših zamisli (kot so marmeladna zloženka, bučna pita ali rožičeve prepletenke)
  • Številne recepte za uporabo starega kruha in drugih drožbrot (da res porabimo vse do zadnje drobtinice)

Zakaj menim, da je Slana in sladka drožomanija KLJUČNA za vas – ravno v tem času?

Kot veste, nam peka z drožmi prinaša lažje prebavljive in s tem bolj zdrave pekovske izdelke. Da ne govorim o tem, kako okusni so!

Glede na povečana povpraševanja po pomoči in novih idejah pri drožopeki v svoji spletni skupnosti Drožomanija sem prepričana, da knjiga prihaja v pravem času – sploh zaradi povečane skrbi za zdravje.

Presrečna sem, da je knjiga KONČNO izdana in bo kmalu že lahko v vaših rokah, da boste lahko še bolje in samozavestneje ustvarjali z drožmi.

Kakšna je ta drožastična ponudba?

Cena knjige Slana in sladka drožomanija je 29,97 EUR.

Za tiste, ki se boste odločili in knjigo kupili prek te spletne strani, pa sem pripravila še nekaj.

Ker sem ravno navdušena nad izidom knjige, bi rada vse skupaj še dodatno zadrožila s prav posebnim DARILOM … 

#1  DARILO

Če se odločite za nakup knjige prek te spletne strani, boste v roku treh dni po nakupu na vaš e-mail naslov prejeli brezplačni dostop do videoposnetka s pripravo sladkega drožnega nastavka, ki je bil v prvi knjigi samo omenjen.

Ker velja, da videno ni enako kot prebrano, verjamem, da si boste s tem GRATIS posnetkom zagotovili uspešen prvi sladko drožni nastavek  : )

Kako lahko izkoristite to drožastično ponudbo?

Povsem preprosto.

Nekaj vrstic nižje vas čaka prikupen gumb, ki vas bo popeljal v mojo spletno trgovinico.

Mojo novo knjigo preprosto dodate v košarico in nato z vam prijaznim obrazcem zaključite nakup.

Knjigo bom za vas nato dala na pošto v roku treh dni.

Prav tako na vašo e-pošto prejmete dostop do videoposnetka priprave sladkega drožnega nastavka – povsem brezplačno za vas.

A naj vam samo še prijazno prišepnem …

Natisnila sem omejeno količino izvodov te nove knjige, kar pomeni, da se zna zgoditi, da se ta drožastična ponudba kmalu izteče.

Če spodnji gumb še deluje, pomeni, da še imam nekaj izvodov.

Zato ga kliknite in naročite svoj izvod Slane in sladke Drožomanije zdaj …

Komaj čakam, da vam pokažem vse, kar se da pričarati z drožmi : )

Topel drožasti pozdrav in naj droži,

Anita Šumer

P.S. Glede na to, da ima moja prva knjiga tudi dobrodelno noto – 2 € vsakega prodanega izvoda namreč namenim 6-letni Lizi s cerebralno paralizo za njene terapije – sem se odločila, da bom z dobrodelnostjo nadaljevala tudi pri drugi knjigi.

Tudi tukaj bom od vsake prodane knjige 2 € namenila društvuHumanitarček zaProjekt VIDA, ki pomaga starostnikom izboljšati in polepšati življenje.

Zato vas vabim, da kliknete spodnjo povezavo, si zagotovite mojo novo knjigo, prejmete gratis darilce in obenem pripomorete k dobrodelnosti.

P.P.S. Verjamem, da vas je zgornje besedilo nad mojo drugo knjigo že dodobra navdušilo, hkrati pa se zavedam, da vam morda nisem odgovorila na vsa vaša vprašanja.

Ravno zato sem vam spodaj prilepila najpogostejša vprašanja (in odgovore) ter še obilico pozitivnih mnenj iz naše skupnosti.

Morda vam pa oni pomagajo sprejeti pravo odločitev : )

Najpogostejša vprašanja in odgovori

#1 Ta knjiga ni za vas:

  • če se s svetom droži še niste spoznali,
  • če ste šele na začetku svoje poti v svet droži,
  • če nimate izkušenj s skrbjo za svoje droži,
  • če vam peka kruha in krušnih izdelkov predstavlja še (pre)velik izziv.

Knjiga je pravzaprav namenjena ljubiteljem peke z drožmi, ki jim gredo osnovni drožasti izdelki že zelo dobro od rok.

Če pa se najdete v eni izmed zgoraj omenjenih točk, potem vam toplo priporočam, da kliknete to povezavo in naročite mojo prvo knjigo Drožomanija.

V njej sem se posvetila tudi najbolj začetnim korakom priprave drožastih dobrot.

#2 Kdo sem Anita Šumer?

Sem neizmerno zaljubljena v droži in ta moja strast je postala tudi moje poslanstvo. Peko z drožmi poučujem po Sloveniji in po svetu, sem ambasadorka pobude Quest for Sourdough in avtorica mednarodne uspešnice Drožomanija, ki je na voljo v 3 jezikih in kmalu še v 3 novih.

Sicer pa sem univerzitetna diplomirana prevajalka in profesorica angleškega jezika, a to je samo moja formalna izobrazba. Od nekdaj sem rada ustvarjala in se ukvarjala s športom.

A samo sebe sem našla v peki z drožmi.

To je moja meditacija, sprostitev, možnost, da se umetniško izražam in hkrati delim svojo strast in navdušenje do te zdrave in slastne peke z drugimi.

Kruh in druge dobrote z drožmi pripravljam že od leta 2012.

V svetu sem postala znana, ko sem svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu @sourdough_mania, kjer imam po dobrih treh letih več kot 82.200 sledilcev z vsega sveta.

Peka z drožmi me je popeljala tudi po svetu. Peko z drožmi poučujem doma in v tujini, na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, na Hrvaškem, v Angliji, Belgiji, Franciji, na Kitajskem in na Nizozemskem.

Ustanovila sem tudi prvo slovensko Facebook skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 22.400 drožoljubov.

#3 Ali so v knjigi praktične informacije?

Seveda, v knjigi so vsi postopki razloženi v besedi in sliki, da greste lahko takoj v akcijo!

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#4 Anita, zakaj Slana in sladka drožomanija?

Dobro vprašanje …

Prvo knjigo sem naslovila le Drožomanija, zato se mi je zdelo prav, da pri drugi knjigi jasno povem, da obstajajo tako slane kot tudi sladke drožbrote.

Pri drožeh res ni omejitev.

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#5 Anita, jaz že izkušeno pečem z drožmi. Ali sploh potrebujem to knjigo?

Najprej, iskrene čestitke za uspešno pečenje drožastih dobrot!

To me neizmerno veseli!

Takole je …

Ko sem napisala prvo knjigo, sem vanjo vložila ves svoj trud, takratno znanje in izkušnje.

A kljub temu ni bilo prostora za vse, kot je na primer podrobna razlaga sladkega drožnega nastavka.

Hkrati sem v dobrih dveh letih od izdaje svoje prve knjige veliko potovala in imela delavnice po vsem svetu, kjer sem se marsikaj novega naučila.

Zato v drugo knjigo dodajam 77 NOVIH receptov za peko z drožmi in mnogo drugih uporabnih vsebin na kar 288 straneh.

Tudi če moje prve knjige še niste prebrali, a ste kljub temu zaljubljeni v droži, vam bo ta knjiga prišla zelo prav.

Če pa ste jo že, potem vam bo nova knjiga dala mnogo novih navdihov in raznolikost pri peki drožbrot.

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#6 Ali je Slana in sladka drožomanija na voljo tudi v knjižnicah in knjigarnah?

Dobro vprašanje.

Odločila sem se, da tokrat knjiga ne bo na voljo v knjižnicah ali knjigarnah.

Vsaj v bližnji prihodnosti ne.

Ko/Če se bo to zgodilo, pa vas bom seveda vse drožomane in drožomanke o tem obvestila.

Do takrat pa …

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#7 Ali je Slana in sladka drožomanija na voljo tudi kot e-knjiga (Kindle) ali avdio knjiga?

Ne.

Naj vam razložim, zakaj …

Kot zvočna knjiga vam kuharska knjiga najbrž ne pride ravno prav.

In Slana in sladka drožomanija je knjiga, za katero verjamem, da jo mora imeti vsak pravi drožoman in drožomanka na svoji knjižni polici in čim večkrat na kuharskem pultu in v rokah.

A to je le moje osebno mnenje, prepričana sem, ko jo boste dobili v roke, se boste z mano strinjali : )

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#8 Kakšen je strošek poštnine?

Poštnina na pošiljko stane 3,99 evra.

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#9 Kako poteka naročilo knjige?

Korak 1: Sprejmete odločitev in kliknete spodnji gumb, ki vas bo preusmeril na naslednji korak.

Korak 2: Na tem koraku knjigo dodate v košarico in kliknite ”Oddaj naročilo”

Korak 3: V zadnjem koraku vnesete vse potrebne podatke ter izberete način plačila in naslov dostave.

Korak 4: Kliknete gumb “Oddaj naročilo” in s tem naročite svoj izvod.

Korak 5a: V nekaj dneh vam bo paket dostavil prijazen GLS-kurir ali poštar Pošte Slovenija, ki vas bo prej seveda poklical in se dogovoril za čas in datum prevzema.

Korak 5b: V roku 48 ur po naročilu knjige na svoj e-naslov prejmete povezavo do videoposnetka s pripravo sladkega drožnega nastavka, ki ga ob nakupu knjige dobite povsem *BREZPLAČNO*.

Preprosto.

P. P. P. S. Pozitivnih odzivov prvih bralcev knjige je že kar nekaj, zato jih z veseljem delim z vami …

Pišite miPogoji poslovanjaPiškotkiGDPRVračilo blagaPlačilo in dostavaFotografije: Nik Jarh Anita Šumer

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)