Tvoja košarica

Slana in sladka drožomanija – 2. knjiga Anite Šumer – Nova verzija – FACEBOOK

Zaljubljena v droži že od 2012

In Love with Sourdough since 2012

Za vse ljubitelje peke …

Za vse ljubitelje peke …

Kako do bolj *ZDRAVIH*

slanih in sladkih pekovskih dobrot,

ki se kar stopijo v ustih …

Kako do bolj

*ZDRAVIH* slanih in 

sladkih pekovskih

dobrot, ki se kar

stopijo v ustih …

Brez posledic napenjanja, obteženega želodca in slabega počutja.

Brez posledic napenjanja, obteženega želodca islabega počutja.

Toplo pozdravljeni.

Veseli me, da si želite peči bolj zdrave pekovske dobrote, saj s tem poskrbite zase in svoje najdražje.

To pa je tudi vodilo mojega truda – da čim več ljudi vzljubi naravno in bolj zdravo peko dobrot.

Sama sem namreč mnenja, da si prav vsak izmed nas to zasluži in da se tega lahko nauči prav vsak!

In ja ‒ najlepše pri vsem skupaj je …

Ta način peke so uporabljale že naše prababice in ne gre za nekaj,

kar bi si izmislili včeraj.

Ta način peke so uporabljale

že naše prababice in ne gre za

nekaj, kar bi si izmislili včeraj.

Seveda govorim o drožeh ‒ naravnem kvasu, ki s pomočjo malih skrivnosti vaše slane in sladke dobrote spremeni v zdrave poslastice.

In na tej strani boste izvedeli vse, kar potrebujete za peko slastnih slanih in sladkih drožbrot.

Še pred tem pa bi se vam rada na kratko predstavila …

Moje ime je Anita Šumer in sem strastna gurmanka, ustvarjalka in ljubiteljica peke z drožmi na 1001 način.

Od leta 2012 mi je do danes zaradi te ljubezni uspelo navdušiti čez 110.000 ljudi po vsem svetu z drožoživljenjem in ravno to mi daje navdih, da ustvarjam iz dneva v dan.

Preden gremo dalje, bi rada ovrednotila bistvo te naravne peke, ki postaja čedalje bolj priljubljena, in se vprašamo …

Kaj sploh so droži?

Kaj sploh so droži?

Čisto preprosto ‒ droži so naravno vzhajalno sredstvo oziroma zmes iz moke in vode, ki na toploti sčasoma začne fermentirati ali po domače ‒ vreti.

A bolj kot to je pomembnejše vprašanje …

Kaj se skriva v drožeh, da testo zaradi njih vzhaja?

Kot najbrž veste fermentacijo sprožijo naravno prisotni mikroorganizmi oz. mlečnokislinske bakterije ali divje kvasovke.

Tako kot imajo na primer razni zorjeni siri, mehurčkasto pivo, žlahtna vinska kapljica, suhomesne dobrote ter kislo zelje in repa zaradi postopka fermentacije izvrsten in unikaten okus, se podobno zgodi tudi z drožmi oziroma izdelki z drožmi.

Mikroorganizmi, ki so očem nevidni, so tisti “krivci”, ki droženje spremenijo v pravo čarovnijo in poskrbijo za božanski okus.

Najpomembnejša lastnost tega čudovitega domačega kvasa pa je njegova obstojnost.

Najpomembnejša lastnost tega čudovitega domačega kvasa pa je njegova obstojnost.

S pravilnim postopkom se lahko z uspelimi drožmi zabavate več let.

Meni je to uspelo pred osmimi leti z mojim Rudlom, s katerim še danes ustvarjava pregrešne drožbrote.

Edino, kar bi si za tisto obdobje želela je, da bi imela nekoga, ki bi mi vse preverjene postopke predstavil na dlani. S tem pa bi se izognila vsem neuspelim poskusom in slabi volji.

A ne razumite me narobe …

Vem namreč, da je mogoče ustvarjati božanske pekovske dobrote tudi s klasičnim kvasom ali celo kakšnim drugim vzhajalnim sredstvom.

Zato se verjetno sprašujete …

Ali so pekovske dobrote z drožmi res bolj zdrave?

Ali so pekovske dobrote

z drožmi res bolj zdrave?

Naj vam razložim bolj po domače, in sicer vam predstavljam kar 3 razloge, zakaj je dobrota z drožmi bolj zdrava za vas …

  • Droži so torej edino fermentirano vzhajalno sredstvo, ki poskrbi, da v vašem telesu ostane več hranilnih snovi, ki so pomembni za presnovo, dobro kri in nenazadnje vaše počutje.
  • Mlečnokislinske bakterije rodu lactobacillus ‒ ki se nahajajo v drožeh ‒ razgradijo sestavljene ogljikove hidrate (škrob) v enostavne (sladkor) in pri tem sproščajo mlečno in ocetno kislino. Ta pa poskrbi, da telo vsrka več mineralov.
  • Z enostavnimi sladkorji se nato hranijo kvasovke, pri tem pa proizvajajo etanol in ogljikov dioksid, zaradi katerega testo vzhaja. Pri tem pa vi ne občutite nikakršnega napenjanja.

A obstaja še nekaj, kar mene osebno čustveno zelo močno veže z drožmi, poleg vseh zgoraj naštetih lastnosti …

A obstaja še nekaj, kar mene osebno čustveno zelo močno veže z drožmi, poleg vseh zgoraj naštetih lastnosti …

Gre za to, da je peka z drožmi v mojem življenju ustvarila velik preobrat in pustila močan pečat v mojem srcu.

Ne, ne gre za “osnovnošolsko” zaljubljenost, ampak počutje mojega sedaj že pokojnega moža, ki so mu takrat odstranili žolčnik, se je povsem obrnilo na bolje.

Poskusila sva namreč VSE, a edino, kar je ohranilo najino ljubezen do pekovskih dobrot, so bile droži.

Tako se je začela moja drožzgodba, ki danes na primer v Facebook skupini šteje že skoraj 23.000 ljubiteljev droženja, ki se vsakodnevno aktivno udeležujejo razprav ter s ponosom objavljajo fotografije svojih umetnin.

A še bolj kot to me veseli dejstvo, da si vsi ti moji sledilci s tem delajo tudi izredno pomembno uslugo svojemu zdravju.

In ja – morda se vse skupaj (peka z drožmi) sliši zelo preprosto.

Saj gre namreč le za zmes moke in vode, kajne?

Drži!

Pa vendar …

Ali je to vse, kar moramo vedeti o drožeh?

Ali je to vse, kar moramo vedeti o drožeh?

Seveda ne.

Če bi vam želela ta trenutek predati vse skrivnosti, malo poznane trike in nasvete za uspešno droženje slastnih slanih in sladkih drožbrot, bi potrebovala nešteto ur.

Obstaja namreč en kup skrivnosti, postopkov in malih korakov, ki so potrebni za uspeh.

Prav tako je moč najti že na stotine drožastih receptov za razne drožbrote, ki vsaj meni vedno prebudijo domišljijo.

Dobro, Anita, kako lahko torej najhitreje pričnemo ustvarjati zdrave slane in

sladke drožbrote?

Dobro, Anita, kako lahko

torej najhitreje pričnemo ustvarjati zdrave slane in

sladke drožbrote?

Takole je …

Na srečo sem našla način, kako lahko najhitreje predam vse svoje znanje in izkušnje o peki slanih in sladkih drožbrot. Vse skupaj mi je po dolgem času uspelo preliti na papir in nastala je knjiga po imenu Slana in sladka drožomanija.

V njo sem zapakirala vsa nova odkritja, številne okusne recepture (večkrat preverjene) in podrobno razlago sladkega drožnega nastavka.

AMPAK …

Slana in sladka drožomanija je moja DRUGA knjižna uspešnica in je primerna za tiste, ki z drožmi že pečete. Prav zaradi obsežnosti svoje prve knjige, nisem v drugi podrobno opisovala začetne postopke droženja in usvajanja droži.

Če ste nekdo, ki za droži sliši prvič, ali pa vam droženje še ni povsem uspelo, vam priporočam, da si najprej izberete mojo prvo knjigo Drožomanija. Vsebino te lahko najdete TUKAJ.

Po drugi strani pa …

V primeru, da ste se z droženjem že spoznali in vam ne predstavlja posebnih težav, je knjiga Slana in sladka drožomanija zagotovo prava izbira za vas.

Če ste po kakšnem slučaju morda eden izmed 6.670 bralcev moje prve knjige … ste pa lahko povsem brez skrbi, saj boste v tej knjigi odkrili popolnoma nove dimenzije droženja ‒ te pa vas znajo kar presenetiti : )

Skratka …

Predstavljam vam svojo drugo knjigo:

Slana in sladka drožomanija.

Predstavljam vam svojo 

drugo knjigo:

Slana in sladka drožomanija.

Z veseljem vam tudi sporočam, da se je do danes nad knjigo navdušilo že več kot 1.150 drožomanov in drožomank, ki so z mano delili tudi zelo posebna mnenja o njej.

Ob prebiranju teh mi vedno poskoči srce : )

Kaj drožastičnega o knjigi menijo nekateri ljubitelji droženja, ki se z njo že zabavajo

Kaj drožastičnega o knjigi menijo nekateri ljubitelji droženja, ki se z njo

že zabavajo

Ja – to je tisto, kar me žene naprej.

In na tej točki predlagam, da si kar pogledamo, kaj vse sem zapakirala v to svojo drugo knjigo …

  • Kar 77 svežih in posodobljenih receptov (vsakega izmed njih sem večkrat preizkusila in ga za vas izpopolnila do potankosti)
  • Seznam VSEH sestavin za slano kot za sladko peko (da vam nikoli ne bo treba ugibati, kaj potrebujete)
  • In še mnogo drugih namigov in zamisli (ki bodo poživili vaše drožaste pustolovščine)
  • Malo poznane načine uporabe droži (presenečeni boste, kam vse jih lahko “podtaknete”)
  • Zakaj so pekovski odstotki in zaporedje dodajanja sestavin KLJUČNI za uspešno peko z drožmi (vse to je dobro vedeti, da boste čim bolj ponosni na svoje izdelke)
  • Kratek povzetek nasvetov za vzdrževanje zdravih droži (da bodo vedno v dobri formi za vaše drožbrote)
  • Popolna predstavitev sladkega drožnega nastavka v besedi in sliki (ker je bilo to v prvi knjigi zgolj omenjeno in ker me je veliko ljudi spraševalo po podrobnejši razlagi)
  • Prebrisane drožaste zamisli za VSE obroke v dnevu (zajtrk, malico, kosilo, popoldanski posladek, večerjo, polnočni prigrizek in seveda glavne zvezde praznične mize)
  • Zanimivo uporabo droži za peko tradicionalnih sladkih in slanih drožbrot (kot so pehtranova potica, kvašeni šarkelj in flancati ter preste) ter sodobnejših zamisli (kot so marmeladna zloženka, bučna pita ali rožičeve prepletenke)
  • Številne recepte za uporabo starega kruha in drugih drožbrot (da res porabimo vse do zadnje drobtinice)

Zakaj menim, da je Slana in sladka drožomanija KLJUČNA za vas – ravno v tem času?

Zakaj menim, da je Slana in

sladka drožomanija KLJUČNA

za vas – ravno v tem času?

Kot veste, nam peka z drožmi prinaša lažje prebavljive in s tem bolj zdrave pekovske izdelke. Da ne govorim o tem, kako okusni so!

Glede na povečana povpraševanja po pomoči in novih idejah pri drožopeki v svoji spletni skupnosti Drožomanija sem prepričana, da knjiga prihaja v pravem času – sploh zaradi povečane skrbi za zdravje.

Ravno zato sem še toliko bolj presrečna, da mi je v letošnjem letu (2020) uspelo izdati to z recepti obogateno knjigo, ki že navdušuje ljubitelje naravne peke.

In s pomočjo nje boste lahko prav tako kot oni tudi vi še bolje in samozavestneje ustvarjali z drožmi.

Vas pa na tej točki verjetno že zanima …

Kakšna je ta drožastična ponudba?

Kakšna je ta drožastična ponudba?

Cena knjige Slana in sladka drožomanija je 29,97 EUR.

Za tiste, ki se boste odločili in knjigo kupili prek te spletne strani, pa sem pripravila še nekaj.

Ker sem ravno navdušena nad izidom knjige, bi rada vse skupaj še dodatno zadrožila s prav posebnim DARILOM …

Ker sem ravno navdušena nad izidom knjige, bi rada vse skupaj še dodatno zadrožila s prav posebnim DARILOM …

#1  DARILO

Če se odločite za nakup knjige prek te spletne strani, boste v roku treh dni po nakupu na vaš e-mail naslov prejeli brezplačni dostop do videoposnetka s pripravo sladkega drožnega nastavka, ki je bil v prvi knjigi samo omenjen.

Ker velja, da videno ni enako kot prebrano, verjamem, da si boste s tem GRATIS posnetkom zagotovili uspešen prvi sladko drožni nastavek  : )

Kako lahko izkoristite to drožastično ponudbo?

Kako lahko izkoristite to drožastično ponudbo?

Povsem preprosto.

Nekaj vrstic nižje vas čaka prikupen gumb, ki vas bo popeljal v mojo spletno trgovinico.

Mojo novo knjigo preprosto dodate v košarico in nato z vam prijaznim obrazcem zaključite nakup.

Knjigo bom za vas nato dala na pošto v roku treh dni.

Tako da …Če si želite naročiti svoj izvod knjige in že čez nekaj dni veselo ustvarjati v svoji kuhinji, kliknite gumb spodaj in opravite naslednji korak …

Komaj čakam, da vam pokažem vse, kar se da pričarati z drožmi : )

Topel drožasti pozdrav in naj droži,

Anita Šumer

P.S. Glede na to, da ima moja prva knjiga tudi dobrodelno noto – 2 € vsakega prodanega izvoda namreč namenim 6-letni Lizi s cerebralno paralizo za njene terapije – sem se odločila, da bom z dobrodelnostjo nadaljevala tudi pri drugi knjigi.

Tudi tukaj bom od vsake prodane knjige 2 € namenila društvuHumanitarček zaProjekt VIDA, ki pomaga starostnikom izboljšati in polepšati življenje.

Zato vas vabim, da kliknete spodnjo povezavo, si zagotovite mojo novo knjigo, prejmete gratis darilce in obenem pripomorete k dobrodelnosti.

P.P.S. Verjamem, da vas je zgornje besedilo nad mojo drugo knjigo že dodobra navdušilo, hkrati pa se zavedam, da vam morda nisem odgovorila na vsa vaša vprašanja.

Ravno zato sem vam spodaj prilepila najpogostejša vprašanja (in odgovore) ter še obilico pozitivnih mnenj iz naše skupnosti.

Morda vam pa oni pomagajo sprejeti pravo odločitev : )

Najpogostejša vprašanja in odgovori …

Najpogostejša vprašanja in odgovori …

#1 Ta knjiga ni za vas:

  • če se s svetom droži še niste spoznali,
  • če ste šele na začetku svoje poti v svet droži,
  • če nimate izkušenj s skrbjo za svoje droži,
  • če vam peka kruha in krušnih izdelkov predstavlja še (pre)velik izziv.

Knjiga je pravzaprav namenjena ljubiteljem peke z drožmi, ki jim gredo osnovni drožasti izdelki že zelo dobro od rok.

Če pa se najdete v eni izmed zgoraj omenjenih točk, potem vam toplo priporočam, da kliknete to povezavo in naročite mojo prvo knjigo Drožomanija.

V njej sem se posvetila tudi najbolj začetnim korakom priprave drožastih dobrot.

#2 Kdo sem Anita Šumer?

Sem neizmerno zaljubljena v droži in ta moja strast je postala tudi moje poslanstvo. Peko z drožmi poučujem po Sloveniji in po svetu, sem ambasadorka pobude Quest for Sourdough in avtorica mednarodne uspešnice Drožomanija, ki je na voljo v 3 jezikih in kmalu še v 3 novih.

Sicer pa sem univerzitetna diplomirana prevajalka in profesorica angleškega jezika, a to je samo moja formalna izobrazba. Od nekdaj sem rada ustvarjala in se ukvarjala s športom.

A samo sebe sem našla v peki z drožmi.

To je moja meditacija, sprostitev, možnost, da se umetniško izražam in hkrati delim svojo strast in navdušenje do te zdrave in slastne peke z drugimi.

Kruh in druge dobrote z drožmi pripravljam že od leta 2012.

V svetu sem postala znana, ko sem svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu @sourdough_mania, kjer imam po dobrih treh letih več kot 82.200 sledilcev z vsega sveta.

Peka z drožmi me je popeljala tudi po svetu. Peko z drožmi poučujem doma in v tujini, na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, na Hrvaškem, v Angliji, Belgiji, Franciji, na Kitajskem in na Nizozemskem.

Ustanovila sem tudi prvo slovensko Facebook skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 22.400 drožoljubov.

#3 Ali so v knjigi praktične informacije?

Seveda, v knjigi so vsi postopki razloženi v besedi in sliki, da greste lahko takoj v akcijo!

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#4 Anita, zakaj Slana in sladka drožomanija?

Dobro vprašanje …

Prvo knjigo sem naslovila le Drožomanija, zato se mi je zdelo prav, da pri drugi knjigi jasno povem, da obstajajo tako slane kot tudi sladke drožbrote.

Pri drožeh res ni omejitev.

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#5 Anita, jaz že izkušeno pečem z drožmi. Ali sploh potrebujem to knjigo?

Najprej, iskrene čestitke za uspešno pečenje drožastih dobrot!

To me neizmerno veseli!

Takole je …

Ko sem napisala prvo knjigo, sem vanjo vložila ves svoj trud, takratno znanje in izkušnje.

A kljub temu ni bilo prostora za vse, kot je na primer podrobna razlaga sladkega drožnega nastavka.

Hkrati sem v dobrih dveh letih od izdaje svoje prve knjige veliko potovala in imela delavnice po vsem svetu, kjer sem se marsikaj novega naučila.

Zato v drugo knjigo dodajam 77 NOVIH receptov za peko z drožmi in mnogo drugih uporabnih vsebin na kar 300 straneh.

Tudi če moje prve knjige še niste prebrali, a ste kljub temu zaljubljeni v droži, vam bo ta knjiga prišla zelo prav.

Če pa ste jo že, potem vam bo nova knjiga dala mnogo novih navdihov in raznolikost pri peki drožbrot.

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#6 Ali je Slana in sladka drožomanija na voljo tudi v knjižnicah?

Dobro vprašanje.

Odločila sem se, da tokrat knjiga ne bo na voljo v knjižnicah.

Vsaj v bližnji prihodnosti ne.

Ko/Če se bo to zgodilo, pa vas bom seveda vse drožomane in drožomanke o tem obvestila.

Do takrat pa …

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#7 Ali je Slana in sladka drožomanija na voljo tudi kot e-knjiga (Kindle) ali avdio knjiga?

Ne.

Naj vam razložim, zakaj …

Kot zvočna knjiga vam kuharska knjiga najbrž ne pride ravno prav.

In Slana in sladka drožomanija je knjiga, za katero verjamem, da jo mora imeti vsak pravi drožoman in drožomanka na svoji knjižni polici in čim večkrat na kuharskem pultu in v rokah.

A to je le moje osebno mnenje, prepričana sem, ko jo boste dobili v roke, se boste z mano strinjali : )

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#8 Kakšen je strošek poštnine?

Poštnina na pošiljko stane 3,99 evra.

Kliknite tukaj in si naročite knjigo >>

#9 Kako poteka naročilo knjige?

Korak 1: Sprejmete odločitev in kliknete spodnji gumb, ki vas bo preusmeril na naslednji korak.

Korak 2: Na tem koraku knjigo dodate v košarico in kliknite ”Oddaj naročilo”

Korak 3: V zadnjem koraku vnesete vse potrebne podatke ter izberete način plačila in naslov dostave.

Korak 4: Kliknete gumb “Oddaj naročilo” in s tem naročite svoj izvod.

Korak 5a: V nekaj dneh vam bo paket dostavil prijazen GLS-kurir ali poštar Pošte Slovenija, ki vas bo prej seveda poklical in se dogovoril za čas in datum prevzema.

Korak 5b: V roku 48 ur po naročilu knjige na svoj e-naslov prejmete povezavo do videoposnetka s pripravo sladkega drožnega nastavka, ki ga ob nakupu knjige dobite povsem *BREZPLAČNO*.

Preprosto.

P. P. P. S. Pozitivnih odzivov prvih bralcev knjige je že kar nekaj, zato jih z veseljem delim z vami …

Pišite miPogoji poslovanjaPiškotkiGDPRVračilo blagaPlačilo in dostavaFotografije: Nik Jarh Anita Šumer

100 % povračilo

če z nakupom ne boš zadovoljen/-a

100 % varen nakup

PayPal / MasterCard / Visa