11.13 Jimmy Griffin, 3. 10. 2021 Copy

Navdihujoče drožzgodbe: Jimmy Griffin, Irska

Toplo dobrodrožli, dragi člani in drage članice Kluba Drožomanija.

Danes se bomo drožili z mojstrom laminacije. V goste sem povabila Jimmya Griffina, peka 6. generacije v družini Griffin. Njihova pekarna je bila ena izmed redkih pekarn na Irskem, ki je vedno ostala zvesta drožem in peki z drožmi. V pogovoru sva laminirala tako zgodbe kot recepte, ki nas vse vabijo k vztrajanju, kreiranju in peki iz ljubezni. 

(1:30) Jimmy, si 6. generacija pekov v svoji družini. Kako se je začelo?

(7:37) Je bilo glede na dediščino pekov v družini pričakovano, da bo pot vodila v pekarno?

(9:17) Kot mojster laminacije, nam lahko poveš kaj več o laminaciji in tvojih knjigah? Kako je nastala knjiga Umetnost laminacije?

(12:16) Knjiga je prevedena v več jezikov, v katere jezike je bila prevedena?

(13:40) Koliko receptov razkrivaš v drugi knjigi? Ali so kakšni primerni tudi za začetnike?

(15:39) In četrta knjiga?

Družinski recepti razkrivajo recepture iz bogate družinske zakladnice pekarniških receptur. V knjigi je tudi nekaj zanimivih zgodb, ki so se družinskim članom zgodile.

(17:30) Kako je jegulja povezana z 2m  kruhom, ki tehte približno 8kg?

(18:43) Kje je možno kupiti knjige?

(19:40) Laminacija in njeni največji izzivi?

(21:10) Če se nam zgodi, da namesto lepe strukture satovja dobimo briosh strukturo. Kaj je šlo narobe, kako lahko popravimo?

(24:26) Kje se lahko naučimo kakšnih trikov in napotkov?

(25:40) Laminacija je proces z več kot 20 postopki – je potrebno upoštevati zaporedje?

(27:30) Ponovna potrditev, da so za dobre rezultate ključne sestavine in struktura testa.

(29:09) Kaj pa proteini?

(29:35) Zakaj je pomembna hidracija testa?

(37:17) Povabilo k vztrajnosti, predanosti in delu iz ljubezni za uspehe na vseh področjih.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)