14.2 Drožalinke Copy

Toplo dobrodrožli, danes bomo zdrožili posebne palačinke z drožmi ali kot jih ljubkovalno poimenujem sama – drožalinke. Če se morda sprašujete, zakaj bi droži sploh dali vanje, vam svetujem le to, poskusite in videli boste razliko 😉 Zmes bo bolj puhasta in lažje prebavljiva ter seveda okusnejša.

4. dan nam pri pripravi droži ostane nekaj zmesi, ki jo lahko preprosto uporabimo za te slastne pirine polnovredne drožalinke.

Za pripravo testa boste potrebovali:

70 g droži

2 jajci

300 g mleka

100 g pirine polnovredne moke

sol                                                                                                                                          

NAMIG: Za veganske palačinke izpustite jajci ter uporabite rastlinski napitek.

Za peko boste potrebovali:

ponev

maslo/olje

Dekoracija:

Jabolčna čežana, marmelada in sezonsko sadje

Postopek:

V višji posodi z metlico zmešamo droži, mleko, jajca, pirino moko in sol. Pustimo pokrito zunaj na toplem vsaj kakšnih 8 ur ali pa 3 ure na toplem in nato še vsaj 12 ur v hladilniku. Če bo zmes pregosta, lahko dodate pred peko še malce mleka.

Na srednjem ognju v ponvi stopimo maslo, lahko uporabimo tudi olje, ter spečemo slastne drožalinke.

Postrežemo z jabolčno čežano, domačo marmelado in sezonskim sadjem ali svežim sirom z medom in sadjem.

Pa dober tek.

Mmmm, res so okusne, zdrožite jih še vi : )

Lep drožasti pozdrav in naj droži!

Anita

Še več informacij in receptov najdete v moji 1. knjigi Drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/knjiga-drozomanija/) ter v njenem nadaljevanju Slana in sladka drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/slana-in-sladka-drozomanija-nadaljevanje-svetovne-knjizne-uspesnice-drozomanija/)

*Vsebina je pripravljena v sodelovanju s podjetjem SPAR Slovenija.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)