14.9 Drožvaflji Copy

Toplo dobrodrožli, danes bomo zdrožili slastne in puhaste vaflje. Zaradi ambasadorstva v projektu The Quest for Sourdough sem bila že večkrat v Belgiji in nanjo me vežejo nadvse prijetni in okusni spomini. Belgijskih vafljev se res nikoli ne naveličam! Mi jih bomo seveda pripravili z drožmi. 

Potrebovali bomo:

300 g puhastih, mehurčkastih in aktivnih droži

2 jajci (lahko izpustite, če želite veganske vaflje)

50 g olja ali stopljenega masla

2 ščepca soli

četrt žličke sode bikarbone

mleto vaniljo

sladkor po želji

Za dekoracijo pa še:

stepeno smetano ali grški jogurt, jagode, svežo meto, marmelado ipd.

Pa kar na droženje:

Droži naj bodo pred pripravo res krasne in puhaste, kot so te. Jajci z mešalnikom penasto umešajte, dodajte sol, stopljeno maslo ali olje, sladkor po želji in mleto vaniljo. Zmes naj bo puhasta, nato dodajte še droži in na koncu sodo. Vmes prižgite aparat za peko vafljev. Ko dodate sodo, je zmes takoj pripravljena za peko. Vaflje specite do želene obarvanosti in nato ohladite na rešetki, da ne postanejo prehitro mehki. Zdaj pa jih le še obložite z želenim nadevom in uživajte, tako kot bom sedaj jaz : )

Lep drožasti pozdrav in naj droži,

vaša Anita

Opozorilo: Zaradi gledanja serije vas lahko zagrabi drožomanija 😉

Še več informacij in receptov najdete v moji 1. knjigi Drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/knjiga-drozomanija/) ter v njenem nadaljevanju Slana in sladka drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/slana-in-sladka-drozomanija-nadaljevanje-svetovne-knjizne-uspesnice-drozomanija/)

*Vsebina je pripravljena v sodelovanju s podjetjem SPAR Slovenija.

sl_SISlovenian

Kako ustvariš svoj domači kvas

[fluentform id="4"]