3. 4. Katera moka najhitreje zaštarta

Po mojih izkušnjah prosena najhitreje zaštarta, nato ajdova (ki sicer se na začetku rada obarva roza, kar je normalno), nato koruzna. Drugi poročajo tudi o tefovi moki. Ko začneš z eno moko, potem to moko tudi kasneje uporabi za hranjenje droži. Ne zmešaj jim prehrane, torej za njihovo hranjenje ne uporabi enkrat prosene, nato ajdove in potem koruzne. Lahko pa ene droži uporabiš za vse vrste kruha in drugih pekovskih izdelkov.

1. DROŽOPOMBA: V primeru celiakije uporabi deklarirano brezglutensko moko in pazi, da ne pride do navzkrižne kontaminacije z živili, sestavinami, ki vsebujejo gluten.

2. DROŽOPOMBA: Tudi riževa moka je hitra pri zagonu droži, spije pa več vode kot npr. prosena.

3. DROŽOPOMBA: Roza barva se pri ajdovih drožeh pojavi zaradi oksidacije. Lahko odstraniš vrhnjo plast in jo kompostiraš. Preostanek nahraniš.

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)