4. 3. 3. dan

Zdaj bi še morala biti vidna aktivnost v kozarcu, kakšni majhni mehurčki. Če pa jih še ni, pa samo potrpežljivo. Moje prosene droži so bile aktivne že po 3 dnevih. A ker sta vsak prostor in moka drugačna, lahko pri tebi traja dlje časa.

Ponovno dodaš 15 g vode, premešaš in nato še 20 g prosene moke. Naj bo gosto, naj ne teče. Premešaš, pokriješ in pustiš na sobni temperaturi. 

DROŽNASVET: Če opaziš aktivnost prej, lahko nahraniš droži, takoj ko opaziš, da narastejo.

Pri deklarirano brezglutenskih mokah (pomembno pri celiakiji) zna trajati malce dlje. Zato potrpežljivo.

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)