5. 11. Zarezovanje

Ko je testo naraslo, se je torej vsebina košarice povečala. In postala puhasta, gobasta, je testo pripravljeno za naslednji korak. 

Pred peko je treba testo zarezati, da omogočimo izhajanje plinov med peko in testo ne bi počilo kje po svoje. Preden zarežeš, testo posuj z brezglutensko moko, da bo zarezovanje laže šlo.

Nežno pobožaj.

Za dekorativne zareze so tvoji rezi plitvi, samo kak milimeter ali dva globoki.

Če želiš ustvariti majceno uho, zareži testo pod kotom 45 stopinj. Približno centimeter globoko.

1. DROŽNASVET: Ne boj se zarezati v testo, kar pogumno. Globina reza naj bo vsaj 1 cm za uho.

Za lažje zarezovanje ti priporočam ročno narejen drožič, nož za zarezovanje, najdeš ga TUKAJ.

2. DROŽNASVET: Če želiš iz svojega kruha ustvariti pravo umetnino, si oglej najboljšo kuharsko knjigo na svetu za 2022 TUKAJ.

3. DROŽNASVET: Testo lahko pred peko in zarezovanjem tudi okrasiš s šablono. Komplet 6 šablon te čaka TUKAJ.

4. DROŽNASVET: Če ti je testo malo preveč vzhajalo, ga lahko močno in zelo globoko zarežeš. Tako lahko preprečiš nastanek postojnske jame pod skorjico.

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)