5. 12. Peka

V predhodno ogreti pečici na 240 stopinj zgornje in spodnje grelo dobro ogrej svojo posodo za peko s pokrovom ali pa narobe obrnjeni pekač.

Testo prestaviš v posodo in prvih 15 minut pečeš pokrito ali s paro.

Potem odkriješ in znižaš temperaturo na 200 stopinj ter pečeš še približno 45-50 minut, da kruh lepo porjavi.

DROŽOPOMBA: Ta čas peke velja za majhne kruhke (za do 150-200 g moke). Če za svoj kruh vzameš večjo količino moke, podaljšaj čas peke za 10 do 20 minut. Pri tem pazi na barvo in po potrebi znižaj temperaturo.

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)