5. 6. Vzhajanje v posodi

Uporabi prozorno in pravokotno ali kvadratno posodo. Tako potem tudi najbolje vidiš, ali je testo kaj vzhajalo, opaziš mehurčke na spodnji strani in spremembo prostornine. Pokriješ in zaradi tega lahko kasneje tudi laže oblikuješ testo. Pustiš na sobni temperaturi.

Vzhajaš toliko časa, da testo naraste za kakšnih 20-30 %. Spodaj na dnu bodo vidni mini mehurčki in testo bo puhasto, mehko in odzivno.

DROŽNASVET: Ko daš testo v posodo, si lahko s krednim flomastrom označiš višino.

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)