77. javljanje v živo, 16. 3. 2022 Copy

Toplo dobrodrožli, tole je naše sedeminsedemdeseto javljanje, 16. 3. 2022, kjer rešujemo skupne izzive in SE DROŽIMO V ŽIVO.

Uvodni nagovor

Vaša vprašanja

(1:30) S peko droži sem malo prekinila. Droži imam že nekaj mesecev v hladilniku, se jih lahko da tudi v zamrzovalnik? 

Ne znam si prav organizirati čas. Kdaj začeti s pripravo testa, da ne bom potem v nočnih urah mesla ali celo pekla kruh. Prosim za nasvet, če mi vi svetujete urnik in potek do peke kruha. 

Rada bi spekla pirin kruh. Vendar vem, da moram začeti z najlažjim 123 kako hitro se kruh naredi.

Seveda moram najprej oživeti in okrepiti droži z SOS-postopkom.

(11:12) Kako da lepo okrastiti kruh,da ne razpoka izven predvidenih razrezov. Kruh bi rada bogato okrasila. Je trik v vzhajanju ali moki? 

Aktualno

(14:11) kmalu prihaja nov recept (drožolada), da nas še malce pogreje ob hladnih večerih

(15:43 ) Nov videotečaj drožaste potice

(18:24) Drožopeka preteklega tedna

[ droži – zamrzovanje droži – hramba droži – urnik peke – daljša fermentacija – krašenje kruha – varnostne zareze – drožolada – videotečaj drožasta potica ]

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)