9.12 Čokoladno-borovničevi pirini mafini Copy

ČOKOLADNO-BOROVNIČEVI PIRINI MAFINI (12 velikih)

Gozdne borovnice so morda že konec, a ameriške so v popolnem razmahu. Te mafine pa lahko zdrožimo tudi s kakšnim drugim sadjem ali pa uporabimo zamrznjene gozdne sadeže.

Drožni nastavek (pripravimo pribl. 6-8 ur pred peko):

50 g puhastih droži 

200 g pirine polnovredne moke

200 g mleka

Glavna masa:

200 g stopljene temne čokolade

110 g masla

100 g sladkorja 

3 jajca

pol žličke sode bikarbone

1 žlička vaniljevega ekstrakta

ščepec soli

Sadje za v mafine:

Vsaj 200 g borovnic ali pa malce več (lahko gozdnih ali ameriških: če uporabimo zamrznjene, jih ne odtajamo)

Priprava mase:

Nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado.

V večji posodi stepemo jajca, sol, sladkor in vaniljev ekstrakt ter pol žličke sode bikarbone (to lahko tudi presejemo, da se znebimo grudic). Prilijemo stopljeno čokolado z maslom, dobro premešamo.

Nato dodamo še podvojen drožni nastavek in zmešamo, da se vse sestavine lepo povežejo v homogeno maso. Takoj spečemo.

Polnjenje modelčkov/pekača:

Sama uporabljam papirnate modelčke, s katerimi obložim pekač. Lahko pa pečemo tudi brez papirčkov, vendar v tem primeru res dobro namastimo pekač.

Maso enakomerno porazdelimo po vdolbinicah, po vrhu nadevamo borovnice, ni nam jih treba potisniti v maso, saj bodo same skočile na sredino mafina med peko.

Peka:

V prej ogreti pečici na 180 stopinjah pribl. 20-25 minut, zgornje in spodnje grelo.

Najbolje teknejo še malce topli ?

ČOKOLADNO-BOROVNIČEVI PIRINI MAFINI (12 velikih)

Gozdne borovnice so morda že konec, a ameriške so v popolnem razmahu. Te mafine pa lahko zdrožimo tudi s kakšnim drugim sadjem ali pa uporabimo zamrznjene gozdne sadeže.

Drožni nastavek (pripravimo pribl. 6-8 ur pred peko):

50 g puhastih droži 

200 g pirine polnovredne moke

200 g mleka

Glavna masa:

200 g stopljene temne čokolade

110 g masla

100 g sladkorja 

3 jajca

pol žličke sode bikarbone

1 žlička vaniljevega ekstrakta

ščepec soli

Sadje za v mafine:

Vsaj 200 g borovnic ali pa malce več (lahko gozdnih ali ameriških: če uporabimo zamrznjene, jih ne odtajamo)

Priprava mase:

Nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado.

V večji posodi stepemo jajca, sol, sladkor in vaniljev ekstrakt ter pol žličke sode bikarbone (to lahko tudi presejemo, da se znebimo grudic). Prilijemo stopljeno čokolado z maslom, dobro premešamo.

Nato dodamo še podvojen drožni nastavek in zmešamo, da se vse sestavine lepo povežejo v homogeno maso. Takoj spečemo.

Polnjenje modelčkov/pekača:

Sama uporabljam papirnate modelčke, s katerimi obložim pekač. Lahko pa pečemo tudi brez papirčkov, vendar v tem primeru res dobro namastimo pekač.

Maso enakomerno porazdelimo po vdolbinicah, po vrhu nadevamo borovnice, ni nam jih treba potisniti v maso, saj bodo same skočile na sredino mafina med peko.

Peka:

V prej ogreti pečici na 180 stopinjah pribl. 20-25 minut, zgornje in spodnje grelo.

Najbolje teknejo še malce topli ?

Veselim se tvojih fotografij v naši spletni drožini v FB-skupini Kluba Drožomanija.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)