9.2. Drožastični rjavčki ali browniji Copy

DROŽASTI RJAVČKI

Recept (za pekač velikosti 31 cm x 18 cm):

Drožni nastavek, pripravimo 6-9 ur prej

30 g matičnih droži

130 g pšenične bele moke

100 g vode

Zmešamo vse sestavine v gosto zmes in pustimo pokrito na sobni temperaturi, da se podvoji in postane puhasta in mehurčkasta.

Glavna masa:

400 g temne čokolade

250 g masla

100 g rjavega sladkorja

40 g kakava

2 ščepca soli

2 žlički vaniljevega ekstrakta 

4 jajca

puhaste in mehurčkaste droži ☺

Namig: po želji dodamo pražene in sesekljane lešnike za posip

MASA: 

Nad vodno kopeljo v veliki posodi stopimo maslo in čokolado, dodamo sladkor in nato še vaniljev ekstrakt. Dobro premešamo, da se sladkor nekoliko raztopi. Odstavimo z vodne kopeli in pustimo, da se malce ohladi celotna zmes. Posebej umešamo jajca s soljo in jih nato primešamo čokoladni zmesi. Dodamo še kakav in puhaste ter mehurčkaste droži. Z metlico vse skupaj dobro in na hitro zmešamo skupaj, da dobimo homogeno maso. Zmes bo dokaj tekoča in svilnato svetleča.

Pekač namastimo in vanj nalijemo zmes za drožaste rjavčke. Parkrat s pekačem udarimo po pultu, da odstranimo morebitne zračne mehurčke. Po želji posujemo po vrhu sesekljane lešnike.

PEKA: 

Pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinjah približno 25 minut. Ko v rjavčke zapičimo zobotrebec, naj bo na koncu še malce zmesi. Pečejo se namreč še nekoliko časa, ko jih vzamemo iz pečice. Takoj po peki rjavčke obrnemo na glavo na papir za peko in pustimo, da se ohladijo (če nam seveda uspe). 

Namig: Najboljši so stari vsaj 1 dan, še bolje več, če jih prej ne zmanjka.

URNIK PRIPRAVE:

Če želimo rjavčke za zajtrk:

Pozno zvečer z mrzlo vodo pripravimo drožni nastavek in ga pustimo na pultu, da se čez noč podvoji.

Zgodaj zjutraj umešamo zmes in spečemo.

Če želimo rjavčke za posladek po kosilu:

Zgodaj zjutraj z mrzlo vodo pripravimo drožni nastavek in ga pustimo na pultu.

Ko se podvoji, nekje v 6-9 urah, umešamo zmes za rjavčke in spečemo.

Okus je takšen, kot bi ugriznil v mehko čokolado, toplo priporočam!

Pa slasten drožotek, podelite fotografije rjavčkov v naši zaprti skupini Kluba na Facebooku 🙂

Naj droži,

vaša Anita

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)