11.2 Ervin Andrejčič, Špilarjev mlin, 26. 7. 2020 Copy

Navdihujoče drožzgodbe: Ervin Andrejčič, Špilarjev mlin, Slovenija

Toplo dobrodrožli, člani in članice Kluba Drožomanija,

Veseli me, da vam lahko v naslednjih minutah predstavim Ervina Andrejčiča. Spoznala sva se pred petimi leti prek Facebooka. Ervin živi v Grahovem, blizu Cerknice. 

Kakšni so bili začetki dela na kmetiji in mlinarstva? (3.15′) 

Katera žita vse pridelajo na njihovi kmetiji? (7.58′) 

Ali v prihodnosti nameravajo posejati še kakšno novo žito? Moko durum oziroma grano duro? (8.50′)

Koliko žita pridelajo sami in koliko odkupijo od drugih lokalnih ekoloških pridelovalcev? (10.20′)

Zakaj so se odločili za eko kmetovanje? (11.31′)

Kakšni načini mletja moke obstajajo? (12.51′)

Zakaj je boljše mletje na kamen oziroma zakaj se je Ervin odločil za mlin na kamen? (14.58′)

Kakšni so njegovi nasveti za skladiščenje zrnja in skladiščenje moke? (20.38′)

Kje prodajajo njihovo moko? (26.17′)

Kdaj je žito najbolj primerno za žetev? (27.35′)

Kako pa se razlikuje ekološko shranjevanje žita od industrijskega? (32.30′)

Seveda sva se dotaknila tudi različnih tipov moke in o vsaki nekaj povedala. (34.04′)

Ali sejejo svoje seme? (36.23′)

Kako se odločajo glede sort pšenice in ostalih žit? (37.08′)

Kako dosežemo velike luknje v kruhu in kakšne so razlike v pridelavi mok, ki nam te luknje omogočijo? (40.42′)

Navdihujoče drožzgodbe: Ervin Andrejčič, Špilarjev mlin, Slovenija

Toplo dobrodrožli, člani in članice Kluba Drožomanija,

Veseli me, da vam lahko v naslednjih minutah predstavim Ervina Andrejčiča. Spoznala sva se pred petimi leti prek Facebooka. Ervin živi v Grahovem, blizu Cerknice. 

Kakšni so bili začetki dela na kmetiji in mlinarstva? (3.15′) 

Katera žita vse pridelajo na njihovi kmetiji? (7.58′) 

Ali v prihodnosti nameravajo posejati še kakšno novo žito? Moko durum oziroma grano duro? (8.50′)

Koliko žita pridelajo sami in koliko odkupijo od drugih lokalnih ekoloških pridelovalcev? (10.20′)

Zakaj so se odločili za eko kmetovanje? (11.31′)

Kakšni načini mletja moke obstajajo? (12.51′)

Zakaj je boljše mletje na kamen oziroma zakaj se je Ervin odločil za mlin na kamen? (14.58′)

Kakšni so njegovi nasveti za skladiščenje zrnja in skladiščenje moke? (20.38′)

Kje prodajajo njihovo moko? (26.17′)

Kdaj je žito najbolj primerno za žetev? (27.35′)

Kako pa se razlikuje ekološko shranjevanje žita od industrijskega? (32.30′)

Seveda sva se dotaknila tudi različnih tipov moke in o vsaki nekaj povedala. (34.04′)

Ali sejejo svoje seme? (36.23′)

Kako se odločajo glede sort pšenice in ostalih žit? (37.08′)

Kako dosežemo velike luknje v kruhu in kakšne so razlike v pridelavi mok, ki nam te luknje omogočijo? (40.42′)

Uživajte še naprej v slastni drožopeki.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)