9.16 Brezglutenska rastlinska fermentirana čokoladna tortica Copy

Draga drožina, danes z vami delim tole slastno čokotortico, ki ima dodatno dozo beljakovin 🙂 

1. korak: 

Večer prej zmešaš in pokriješ:

  • 30 g puhastih brezglutenskih droži
  • 100 g ovsenega napitka
  • 50 g mandljeve moke (lahko uporabiš tudi riževo, a odstotek beljakovin bo manjši)
  • 40 g prosene moke

2. korak: 

Naslednje jutro stopiš na nizki temperaturi:

  • 20 g kokosovega masla
  • 100 g temne čokolade
  • 50 g sončničnega olja
  • ščep soli
  • pol žličke vanilijevega ekstrakta

Odstaviš in vmešaš 50 g kokosovega/rjavega sladkorja in pol žličke sode bikarbone. Pri tem paziš, da ni grudic sode v zmesi 😉

3. korak:

Zmešaš in počakaš, da želira:

  • pol žličke trpotca, luščine
  • 30 g toplega ovsenega napitka (tako bo hitreje želiral, lahko pa zmešaš in daš posodo v toplo vodo)

Končna zmes:

Združiš vse korake v eni posodi, 1+2+3. Dobro premešaš, da ni grudic.

Daš v pekač (moj ima premer 18 cm), obložila sem ga z zmočenim papirjem za peko.

PEKA:

V predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah približno 30-35 minut, dokler zobotrebec ni čist, ko ga zapičiš v tortico.

Hvaležna zate, da se drožimo skupaj.Uživaj in tortico podeli še s kom. 

Naj droži in se krasi,

Anita

p.s. maline se krasno priležejo k tej drožbroti, s svojo kislino jo dodatno osvežijo. Pa tudi kakšna stepena smetana se lepo ujema s to kombinacijo.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)