Knjiga Umetnost krašenja kruha

44,00  DDV vključen

Posebna ponudba za materinski dan – izkoristi kar 25% popust. Velja samo do 25. 3. 2024.

 

Prva slovenska kuharska knjiga, ki je osvojila najprestižnejši naziv – najboljša kuharska knjiga na svetu na svetovnem izboru Gourmand World Cookbook Awards 2022, znanim tudi kot ”kuharski Oskarji”.

  • 20 postopkov krašenja kruha v besedi in sliki, razvrščenih po težavnosti
  • 5 načinov zavijanja kruha, primernih za različne tehnike krašenja
  • 30 motivov za zarezovanje štruce in 36 motivov za zarezovanje hlebca

Ustvarjanja čudovitih hlebčkov in štruc kruha se lahko nauči vsak, čeprav morda na prvi pogled izgledajo zahtevne.

Na zalogi

Dober kot kruh, lep kot slika

Knjiga UMETNOST KRAŠENJA KRUHA je nastajala najdlje.​

Imela sem jo v mislih že pri pisanju 1. knjige Drožomanija, ki je izšla že 2017. Čeprav sem ves čas razvijala svoje tehnike krašenja kruha, sem dala prednost drugi knjigi Slana in sladka drožomanija.

V prvih dveh knjigah te naučim peči izvrstne slane in sladke drožaste dobrote.

S tretjo knjigo pa usvojiš različne tehnike krašenja svojih dobrot, naj bodo pripravljene z drožmi ali kvasom.

Naj tudi tvoje krušne dobrote dobijo prekrasen in unikaten videz in pritegnejo pozornost tvojih najbližjih, prijateljev in znancev. 

Lepo okrašen kruh in iznajdljivo zavit je tudi prekrasno darilo, na katerem se nikoli ne nabere prah 😉 Garantiram!

 

Kaj vse najdeš v knjigi, ki je edinstvena v Sloveniji in v svetu

  • 20 postopkov krašenja kruha v besedi in sliki, razvrščenih po težavnosti
  • 5 načinov zavijanja kruha, primernih za različne tehnike krašenja
  • Več kot 220 vrhunskih fotografij fotografa Nika Jarha in stilistke Barbare Remec
  • Estetsko in lahkotno oblikovane strani mednarodno nagrajene oblikovalke Petje Montanez
  • Oblikovanje hlebca in štruce ter 2 osnovna recepta (z drožmi ali kvasom)
  • 9+ let izkušenj ogromno trikov in nasvetov iz več kot 9-letne prakse krašenja kruha
  • Nasveti za peko in hlajenje kruha
  • 30 motivov za zarezovanje štruce
  • Več navdiha kjer s tabo delim še druge Instagram račune, ki si sledimo že več let
  • Skrb za vzhajalno košarico in kaj uporabiti, če je še nimaš
  • 36 motivov za zarezovanje hlebca
  • 25 videoposnetkov krašenja in zavijanja kruha

Nauči se 5 tehnik krašenja kruha in kako kombinirati vse tehnike

ŠABLONIRANJE
Res najpreprostejši način za krašenje kruha. Zaupam ti, kako si lahko izdelaš svojo šablono ali kaj vse že lahko uporabiš doma. V knjigi najdeš kar 3 vrste šabloniranja po korakih in s tabo delim trike in nasvete, da bodo tvoji motivi ostri in jasni ter obstojni.

SLIKANJE NA TESTO
Naj tvoje testo ali že pečen kruh postane pravo slikarsko platno. Vse, kar potrebuješ za to ustvarjanje, je zapisano v tem poglavju: katera barvila so najboljša, kdaj jih nanašati in s čim.

KOMBINIRANJE VSEH TEHNIK
Ker je pomemben pravi vrstni red, v tem poglavju obdelava ravno to. Na osnovi portreta z naslovnice in kruha sončnice se naučiš, v katerem vrstnem redu uporabljaš tehnike, ki sva jih prej že dobro izmojstrila.

POSIPI
Z raznolikimi posipi lahko hitro in enostavno popestriš videz kruha. V knjigi pa te čakajo tudi zamisli za ustvarjanje motivov raznovrstnih oblik in kaj vse lahko uporabiš zanje, poleg tega pa tudi recept za najboljše drožlepilo, s katerimi se bodo tvoji posipi držali testa kot pribito. Zate sem zbrala kar 6 postopkov, ki so prikazani v besedi in sliki.

LEPOTIČENJE KRUHA
Poglavje, kjer kruh okrasiš z okraski iz testa in še z rožicami. Spoznaš, kako pripraviti posebno testo za izdelavo okraskov, katere rožice so najprimernejše in kako jih posušiš, da ohranijo barve, kdaj in kako jih naneseš. Skupaj tako izdelava košarico in jo napolniva s cvetjem.

ZAREZOVANJE
Tole ostro umetniško igranje je najpogostejši način krašenja kruha. In tudi najobsežnejše poglavje v knjigi. Naučiš še, kdaj je testo pravilno vzhajano, kateri kot zareze je pravi, kako globoka naj bo zareza, kaj narediti, da ti kruha med peko ne bo razneslo in da ostane tvoj motiv nedotaknjen. Opisanih in poslikanih je kar 6 različnih motivov zarezovanja.

Spoznaj 5 različnih načinov zavijanja kruha z videoposnetki

  • Z nakupom knjige dobiš dostop do videovsebin.
  • Da bo tvoja umetnina še bolj zasijala, jo zavij na unikaten način. Zagotovo imaš že skoraj vse doma.
  • Načini, ki jih najdeš v knjigi, so preprosti, a v svoji preprostosti srčni in prekrasni.
  • In letos namesto drugih daril podari umetelno okrašen kruh, naj bo s kvasom ali z drožmi.

Tudi jaz rada podarjam…

Zato bom od vsake prodane knjige namenila 2 € Inštitutu Lunina vila. …“Lunina vila, Inštitut za zaščito otrok, so. p., je zasebna, neprofitna organizacija v Sloveniji, katere poslanstvo je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih (zlorabe, zanemarjanje, spolne zlorabe, smrt bližnjega, dolgotrajna bolezen, imigracija …). Lunino vilo vodi prepričanje, da lahko z nudenjem varnega, sočutnega in prijaznega okolja, otrokom, ki so doživeli kakršno koli obliko travme omogoči, da premagajo njene negativne posledice in iz nje zrastejo v zdrave in srečne mladostnike in kasneje odrasle osebe.”