Akcija!

Komplet 3 knjig (Drožomanija + Sladka in slana Drožomanija + Umetnost krašenja kruha)

97,20  DDV vključenSave 10,80 

-10%

Najhitrejša pot do boljšega kruha in mojstrstva drožopeke.

Komplet vseh treh knjig:

1. Nagrajena, 4-krat razprodana, najobsežnejša slovenska knjiga Drožomanija v razširjeni in dopolnjeni (že četrti!) izdaji:

  • nauči se speči boljši in bolj zdrav kruh, pico ali sladico, po katerem ne bo tistega težkega občutka v želodcu,
  • preizkusi starodavni recept naših prababic v klasičnih in modernih pekovskih izdelkih, ki bodo naredili vtis nate, tvoje prijatelje in tvoje domače,
  • postani izvrsten/-na poznavalec/-ka kruha (ter drugih sladkih in slanih drožbrot), mok in postopkov ter s svojim znanjem navduši vse okoli tebe.

2. Slana in sladka drožomanija – knjiga, ki te bo izstrelila med mojstre drožopeke:

  • popelji svojo peko na novo raven z izjemnimi recepti, ki te bodo čisto zasvojili,
  • olajšaj si delo s še več zanimivimi nasveti,
  • navduši svoje bližnje z drožastičnimi mojstrovinami iz tvoje pečice.

3. Knjiga Umetnost krašenja kruha – prva slovenska kuharska knjiga, ki je osvojila najprestižnejši naziv – najboljša kuharska knjiga na svetu na svetovnem izboru Gourmand World Cookbook Awards 2022, znanim tudi kot ”kuharski Oskarji”.

  • 20 postopkov krašenja kruha v besedi in sliki, razvrščenih po težavnosti
  • 5 načinov zavijanja kruha, primernih za različne tehnike krašenja
  • 30 motivov za zarezovanje štruce in 36 motivov za zarezovanje hlebca

Komplet 3 knjig

Najhitrejša pot do boljšega kruha in mojstrstva drožopeke.

Komplet je primeren za glutensko ali brezglutensko peko.

Drožomanija

Najboljša knjiga o kruhu na svetu

Leta 2019 je knjiga prejela naziv najboljše knjige o kruhu na svetu po izboru Gourmand International World Cookbook Awards. 

Na več kot 300 straneh najdeš:

  • dragocene informacije o različnih žitih in nasvete za uporabo različnih vrst mok
  • navodila, kako pripraviti in skrbeti za droži, kako gnesti in okrepiti testo ter kako ga oblikovati
  • več kot 45 receptov za kruh in krušne dobrote (npr. najlažji rženko, osnovni beli pšeničnik, drožpica, ajdov’c z orehi, koruznik, bagetke, 100-% pirin kruh), pa tudi za sladke drožaste dobrote, kot je na primer potica
  • recepte za porabo viška droži
  • SOS za droži (najpogostejša vprašanja in odgovori, ki se porajajo ob skrbi za droži in med pripravo testa)
  • pregleden slikoviti diagram peke, slovarček izrazov, prostor za beležke in za lastne recepte.

Umetnost krašenja kruha

Naj tudi tvoje krušne dobrote dobijo prekrasen in unikaten videz in pritegnejo pozornost tvojih najbližjih, prijateljev in znancev. 

Lepo okrašen kruh in iznajdljivo zavit je tudi prekrasno darilo, na katerem se nikoli ne nabere prah 😉 Garantiram!

  • Z nakupom knjige dobiš dostop do videovsebin.

V knjigi dobiš:

  • 20 postopkov krašenja kruha v besedi in sliki, razvrščenih po težavnosti
  • 5 načinov zavijanja kruha, primernih za različne tehnike krašenja
  • Nasveti za peko in hlajenje kruha
  • 30 motivov za zarezovanje štruce
  • Skrb za vzhajalno košarico in kaj uporabiti, če je še nimaš
  • 36 motivov za zarezovanje hlebca
  • 25 videoposnetkov krašenja in zavijanja kruha

    in še marsikaj!

Sladka in slana drožomanija

Večina receptov je iz domačih logov, nekaj pa je tudi tujega navdiha.

Na več kot 300 straneh najdeš:

  • Več kot 77 novih in posodobljenih receptov (večkrat preskušenih in pripravljenih z drožmi), plus ogromno namigov in zamisli (kar še dodatno poveča število receptov)
  • recepti za slane drožbrote (npr. za slane mafine, oblečene olive, ržene hrustljave kruhke, langoš …),
  • tradicionalni recepti za sladke drožbrote (kot so pehtranova potica, kvašeni šarkelj, flancati – krhki in mehki, drožknedli in še in še) ter sodobnejše zamisli (kot so marmeladna zloženka, bučna pita ali rožičeve prepletenke),
  • inovativna uporaba starega kruha in drugih drožbrot (med drugim tudi drožmisu, kruhov hren, ohrovtovi polpeti …),
  • zamisli za vse obroke (zajtrk, malico, kosilo, popoldanski posladek, večerjo, polnočni  prigrizek in seveda glavne zvezde praznične mize),
  • podrobno poslikani in opisani postopki izdelave slanih in sladkih drožbrot (skupaj kar 12 slikovnih postopkov),
  • inovativne ideje pri uporabi droži (kam vse jih lahko podtakneš 😉 )