PRVA BREZGLUTENSKA DELAVNICA Z DROŽMI
Praktično-prikazna delavnica v živo z Anito Šumer
18. 3. 2025 od 17.30 do 20.00 na Brezovici pri Ljubljani
Skupaj drožimo dobri 2 uri, naučimo pa se vsega o brezglutenskih drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
PRVA BREZGLUTENSKA DELAVNICA Z DROŽMI
Praktično-prikazna delavnica v živo z Anito Šumer
18. 3. 2025 od 17.30 do 20.00 na Brezovici pri Ljubljani
Skupaj drožimo dobri 2 uri, naučimo pa se vsega o brezglutenskih drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
Primerno za

peko BREZ glutena
Kljub skrbi in poznavanju postopkov pa ne morem garantirati povsem 100-% brezglutenskih pogojev. Se bom pa potrudila po svojih najboljših močeh.
Zato je obisk delavnice za bolnike s celiakijo na lastno odgovornost in presojo.
Tudi kruh, ki ga prinesem že pečenega na delavnico, bolnikom s celiakijo odsvetujem za degustacijo.
V kolikor imaš celiakijo in se želiš prijaviti na delavnico, mi prosim to sporoči na info@drozomanija.si.

KAJ VSE JE VKLJUČENO V CENO?
- predpriprava (3 ure),
- brezglutenske droži,
- ekološke sestavine (moka, sol)
- kuhalnica,
- brošura z recepti, svinčnik,
- degustacija brezglutenskega kruha,
- znanje in izkušnje iz 13-letne drožprakse, da vam ni treba ponavljati istih napak in se lahko hitreje in preprosteje naučite speči zdrav, boljši kruh iz samo 3 sestavin.
Preprosteje namreč ne gre.
PREJMEŠ TUDI DARILO V VREDNOSTI 40 €

- DEKLARIRANO BREZGLUTENSKI PAKET EKOLOŠKIH IZDELKOV (bg-droži, prosena moka, indijski trpotec),
- RECEPT ZA BREZGLUTENSKI KRUH
- KNJIŽICA Z NAVODILI ZA UPORABO DROŽI,
- SVINČNIK
- BRENDIRANA KUHALNICA ZA MEŠANJE


ČESA SE NAUČIŠ NA DELAVNICI?
V skoraj 3 urah se:
- se spoznaš z drožmi, kaj sploh so, zakaj so tako koristne za naše zdravje,
- izveš, zakaj so tako pripravljeni pekovski izdelki prijaznejši do našega telesa,
- naučiš, kako skrbeti za droži, ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu,
- naučiš postopka priprave kruha od začetka do konca,
- zamesiš osnovno testo za pico/kruh/pogačo ljubačo,
- spoznaš značilnosti različnih vrst moke in kako delati z njimi,
- vidiš in izveš, kdaj je testo primerno vzhajano za nadaljnjo obdelavo, nikoli več premalo vzhajano ali preveč,
- naučiš oblikovanja testa za hlebec ali štruco,
- naučiš pravilno zarezati testo - zakaj in kako,
- naučiš speči kruh, da bo tvoja skorjica hrustljava
- naučiš pravilno shraniti kruh
- spoznaš, kako peko z drožmi vključiti v svoj vsakdan,
- izveš raznorazne trike in napotke iz moje več kot 13-letne prakse,
OGLEJ SI FOTOGRAFIJE S PREJŠNJIH DELAVNIC - PEKA Z NAVADNIMI DROŽMI






KAJ DRUGI PRAVIJO O DELAVNICAH V ŽIVO?




Petra Jelenić,
najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška
Simona Zdovc,
FUDO, Maribor
VEČ O LOKACIJI

Studio se nahaja 20 minut vožnje iz centra Ljubljane. Pred poslopjem je na voljo dovolj parkirnih mest, prav tako je v neposredni bližini avtobusna postaja primestnega avtobusa Ljubljana – Vrhnika, št. 47.
Naslov: Vrhniška cesta 25, Dragomer, 1351 Brezovica.
Več informacij o lokaciji najdeš TUKAJ.


PARTNERJI
