CELODNEVNO DROŽENJE V ŽIVO
Praktično-prikazna delavnica
2. 12. 2023 od 9.00 do 16.00 v Sorževem Mlinu
Skupaj drožimo približno 8 ur, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
Število mest na delavnici je omejeno na 6, da se lahko detaljno posvetim prav vsakemu udeležencu.
CELODNEVNO DROŽENJE V ŽIVO
Praktično-prikazna delavnica
2. 12. 2023 od 9.00 do 16.00 v Sorževem Mlinu
Skupaj drožimo približno 8 ur, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
Število mest na delavnici je omejeno na 6, da se lahko detaljno posvetim prav vsakemu udeležencu.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
Primerno za

peko z glutenom
Primerno za

peko z glutenom
PREJMEŠ TUDI DARILO V VREDNOSTI 149 €

- IZVEZEN PREDPASNIK
- POTISKANA VREČKA
- 3. KNJIGA - UMETNOST KRAŠENJA KRUHA
- ŠABLONA KLASJA ZA KRAŠENJE
- VEVNICA
- KUHALNICA
- 2 KG EKO PŠENIČNE MOKE
- 1 KG EKO RŽENE MOKE
- 3X DROŽI
- KOZAREC ZA DROŽI
- NALEPKA ZA DROŽI
- BROŠURA Z RECEPTI


ČESA SE NAUČIŠ NA DELAVNICI?
- se spoznaš z drožmi, kaj sploh so, zakaj so tako koristne za naše zdravje,
- izveš, zakaj so tako pripravljeni pekovski izdelki prijaznejši do našega telesa,
- naučiš, kako skrbeti za droži, ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu,
- naučiš postopka priprave belega pšeničnegakruha od začetka do konca (zamesitev, dodajanje droži, oblikovanje, izrezovanje, peka ...),
- naučiš postopka priprave rženega kruha od začetka do konca (zamesitev, dodajanje droži, oblikovanje, izrezovanje, peka ...),
- naučiš postopka priprave pice od začetka do konca (zamesitev testa, oblikovanje, nadevanje in peka v krušni peči),
- naučiš postopka priprave pogače ljubaže od začetka do konca (zamesitev, dodajanje droži, oblikovanje, dodajanje olja, peka ...),
- zamesiš osnovno testo za pico/kruh/pogačo ljubačo,
- spoznaš značilnosti različnih vrst moke in kako delati z njimi,
- vidiš in izveš, kdaj je testo primerno vzhajano za nadaljnjo obdelavo, nikoli več premalo vzhajano ali preveč,
- naučiš pravilno zarezati testo - zakaj in kako,
- naučiš pravilno shraniti kruh in ostale pekovske izdelke,
- spoznaš, kako peko z drožmi vključiti v svoj vsakdan,
- izveš raznorazne trike in napotke iz moje več kot 11-letne prakse,
ČESA SE NAUČIŠ NA DELAVNICI?
- se spoznaš z drožmi, kaj sploh so, zakaj so tako koristne za naše zdravje,
- izveš, zakaj so tako pripravljeni pekovski izdelki prijaznejši do našega telesa,
- naučiš, kako skrbeti za droži, ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu,
- naučiš postopka priprave belega pšeničnegakruha od začetka do konca (zamesitev, dodajanje droži, oblikovanje, izrezovanje, peka ...),
- naučiš postopka priprave rženega kruha od začetka do konca (zamesitev, dodajanje droži, oblikovanje, izrezovanje, peka ...),
- naučiš postopka priprave pice od začetka do konca (zamesitev testa, oblikovanje, nadevanje in peka v krušni peči),
- naučiš postopka priprave pogače ljubaže od začetka do konca (zamesitev, dodajanje droži, oblikovanje, dodajanje olja, peka ...),
- zamesiš osnovno testo za pico/kruh/pogačo ljubačo,
- spoznaš značilnosti različnih vrst moke in kako delati z njimi,
- vidiš in izveš, kdaj je testo primerno vzhajano za nadaljnjo obdelavo, nikoli več premalo vzhajano ali preveč,
- naučiš pravilno zarezati testo - zakaj in kako,
- naučiš pravilno shraniti kruh in ostale pekovske izdelke,
- spoznaš, kako peko z drožmi vključiti v svoj vsakdan,
- izveš raznorazne trike in napotke iz moje več kot 11-letne prakse,



KAJ VSE JE VKLJUČENO V CENO?
- predpriprava (6 ur),
- 3x droži (2x sveže in 1x pakirane)
- ekološke sestavine za uporabo na delavnici (moka, sol)
- vsi pripomočki za uporabo na delavnici,
- darilo v vrednosti 149 €,
- degustacija kruha, pogače, pice,
- znanje in izkušnje iz 11-letne drižprakse, da vam ni treba ponavljati istih napak in se lahko hitreje in preprosteje naučite speči zdrav, boljši kruh iz samo 3 sestavin.
- vsa hrana in pijača na delavnici - ekološko in domače.
Preprosteje namreč ne gre.
KAJ VSE JE VKLJUČENO V CENO?

- predpriprava (6 ur),
- 3x droži (2x sveže in 1x pakirane)
- ekološke sestavine za uporabo na delavnici (moka, sol)
- vsi pripomočki za uporabo na delavnici,
- darilo v vrednosti 149 €,
- degustacija kruha, pogače, pice,
- znanje in izkušnje iz 11-letne drižprakse, da vam ni treba ponavljati istih napak in se lahko hitreje in preprosteje naučite speči zdrav, boljši kruh iz samo 3 sestavin.
- vsa hrana in pijača na delavnici - ekološko in domače.
Preprosteje namreč ne gre.
OGLEJ SI FOTOGRAFIJE S PREJŠNJIH DELAVNIC






OGLEJ SI FOTOGRAFIJE S PREJŠNJIH DELAVNIC






KAJ DRUGI PRAVIJO O DELAVNICI?




“Imela sem priložnost udeležiti se Anitine delavnice peke z drožmi v Zagrebu. Mislila sem, da imam pri peki kruha vsaj osnovo. In kako sem se zmotila. Anita nas je naučila, kako pripraviti ržen kruh, pšeničnega, kolač z drožmi in pico. Anita predaja svoje znanje s takšno lahkotnostjo, da jo je užitek poslušati. Z veliko potrpežljivosti razlaga postopek, nas vodi skozi reševanje zapletov in težav in poskrbi za super končni rezultat. Zagotovo me je okužila z drožomanijo in za to sem ji neizmerno hvaležna!”
5/5
Petra Jelenić,
najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška
“Drožomanija, delavnica z Anito Šumer, je bila popestritev in krasna izkušnja peke kruha z drožmi. Prijetno vzdušje, motivirani udeleženci in dobrote izpod rok Anite so nam polepšale nedeljsko druženje v restavraciji Fudo. Komaj čakamo novih delavnic!”
5/5
Simona Zdovc,
FUDO, Maribor
KAJ DRUGI PRAVIJO O DELAVNICI?




“Imela sem priložnost udeležiti se Anitine delavnice peke z drožmi v Zagrebu. Mislila sem, da imam pri peki kruha vsaj osnovo. In kako sem se zmotila. Anita nas je naučila, kako pripraviti ržen kruh, pšeničnega, kolač z drožmi in pico. Anita predaja svoje znanje s takšno lahkotnostjo, da jo je užitek poslušati. Z veliko potrpežljivosti razlaga postopek, nas vodi skozi reševanje zapletov in težav in poskrbi za super končni rezultat. Zagotovo me je okužila z drožomanijo in za to sem ji neizmerno hvaležna!”
5/5
Petra Jelenić,
najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška
“Drožomanija, delavnica z Anito Šumer, je bila popestritev in krasna izkušnja peke kruha z drožmi. Prijetno vzdušje, motivirani udeleženci in dobrote izpod rok Anite so nam polepšale nedeljsko druženje v restavraciji Fudo. Komaj čakamo novih delavnic!”
5/5
Simona Zdovc,
FUDO, Maribor
PARTNERJI
PARTNERJI




Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.