EKSPRESNO POENOSTAVLJENO DROŽENJE = HITREJE NE GRE
Praktično-prikazna delavnica v živo - GLUTENSKA
19. 3. 2025 od 17.30 do 20.00 na Brezovici pri Ljubljani
Studio Fržek
Skupaj drožimo dobre 3 ure, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
Primerno za

peko z glutenom

KAJ VSE JE VKLJUČENO V CENO?
- predpriprava (3 ure),
- 2x droži (1x sveže in 1x pakirane)
- ekološke sestavine (moka, sol)
- kuhalnica,
- brošura z recepti, svinčnik,
- degustacija kruha,
- znanje in izkušnje iz 13-letne drožprakse, da ti ni treba ponavljati istih napak in se lahko hitreje in preprosteje naučiš speči zdrav, boljši kruh iz samo 3 sestavin.
Preprosteje namreč ne gre.
PREJMEŠ TUDI DARILO V VREDNOSTI 40 €

- SVEŽE DROŽI RUDL NA DELAVNICI
- 1 KG EKOLOŠKE PŠENIČNE MOKE ŠPILARJEV MLIN
- BROŠURA Z VSEMI RECEPTI ZA KRUH, PICO, POGAČO, PECIVO, DROŽALINKE, RŽENKA
- SVINČNIK
- BRENDIRANA KUHALNICA ZA MEŠANJE
- PAKETEK DROŽI RUDL ZA DOMOV


ČESA SE NAUČIŠ NA DELAVNICI?
V dobrih 3 urah se:
- se spoznaš z drožmi, kaj sploh so, zakaj so tako koristne za naše zdravje,
- izveš, zakaj so tako pripravljeni pekovski izdelki prijaznejši do našega telesa,
- naučiš, kako skrbeti za droži, ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu,
- naučiš postopka priprave kruha od začetka do konca,
- zamesiš osnovno testo za pico/kruh/pogačo ljubačo,
- spoznaš značilnosti različnih vrst moke in kako delati z njimi,
- vidiš in izveš, kdaj je testo primerno vzhajano za nadaljnjo obdelavo, nikoli več premalo vzhajano ali preveč,
- naučiš oblikovanja testa za hlebec ali štruco,
- naučiš pravilno zarezati testo - zakaj in kako,
- naučiš speči kruh, da bo tvoja skorjica hrustljava
- naučiš pravilno shraniti kruh
- spoznaš, kako peko z drožmi vključiti v svoj vsakdan,
- izveš raznorazne trike in napotke iz moje več kot 11-letne prakse,
VEČ O LOKACIJI

STUDIO FRŽEK
Studio se nahaja 20 minut vožnje iz centra Ljubljane. Pred poslopjem je na voljo dovolj parkirnih mest, prav tako je v neposredni bližini avtobusna postaja primestnega avtobusa Ljubljana – Vrhnika, št. 47.
Naslov: Vrhniška cesta 25, Dragomer, 1351 Brezovica.
Več informacij o lokaciji najdeš TUKAJ.


OGLEJ SI FOTOGRAFIJE S PREJŠNJIH DELAVNIC






KAJ DRUGI PRAVIJO O DELAVNICI?




“Imela sem priložnost udeležiti se Anitine delavnice peke z drožmi v Zagrebu. Mislila sem, da imam pri peki kruha vsaj osnovo. In kako sem se zmotila. Anita nas je naučila, kako pripraviti ržen kruh, pšeničnega, kolač z drožmi in pico. Anita predaja svoje znanje s takšno lahkotnostjo, da jo je užitek poslušati. Z veliko potrpežljivosti razlaga postopek, nas vodi skozi reševanje zapletov in težav in poskrbi za super končni rezultat. Zagotovo me je okužila z drožomanijo in za to sem ji neizmerno hvaležna!”
5/5
Petra Jelenić,
najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška
“Drožomanija, delavnica z Anito Šumer, je bila popestritev in krasna izkušnja peke kruha z drožmi. Prijetno vzdušje, motivirani udeleženci in dobrote izpod rok Anite so nam polepšale nedeljsko druženje v restavraciji Fudo. Komaj čakamo novih delavnic!”
5/5
Simona Zdovc,
FUDO, Maribor
PARTNERJI

