EKSPRESNO POENOSTAVLJENO DROŽENJE = HITREJE NE GRE
Praktično-prikazna delavnica v živo - GLUTENSKA
27. 11. 2025 od 17.30 do 20.00
Lavričeva koča na Gradišču, Šentvid pri Stični
Skupaj drožimo skoraj 3 ure, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
Na voljo 8 mest.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
Primerno za

peko z glutenom

KAJ VSE JE VKLJUČENO V CENO?
- predpriprava (3 ure),
- 2x droži (1x sveže in 1x pakirane)
- ekološke sestavine (moka, sol)
- kuhalnica,
- brošura z recepti, svinčnik,
- degustacija kruha,
- znanje in izkušnje iz 13-letne drožprakse, da ti ni treba ponavljati istih napak in se lahko hitreje in preprosteje naučiš speči zdrav, boljši kruh iz samo 3 sestavin.
Preprosteje namreč ne gre.
PREJMEŠ TUDI DARILO V VREDNOSTI 44 €

- SVEŽE DROŽI RUDL NA DELAVNICI
- 1 KG EKOLOŠKE PŠENIČNE MOKE ŠPILARJEV MLIN
- BROŠURA Z VSEMI RECEPTI ZA KRUH, PICO, POGAČO, PECIVO, DROŽALINKE, RŽENKA
- SVINČNIK
- BRENDIRANA KUHALNICA ZA MEŠANJE
- PAKETEK DROŽI RUDL ZA DOMOV


ČESA SE NAUČIŠ NA DELAVNICI?
V skoraj 3 urah se:
- se spoznaš z drožmi, kaj sploh so, zakaj so tako koristne za naše zdravje,
- izveš, zakaj so tako pripravljeni pekovski izdelki prijaznejši do našega telesa,
- naučiš, kako skrbeti za droži, ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu,
- naučiš postopka priprave kruha od začetka do konca,
- zamesiš osnovno testo za pico/kruh/pogačo ljubačo,
- spoznaš značilnosti različnih vrst moke in kako delati z njimi,
- vidiš in izveš, kdaj je testo primerno vzhajano za nadaljnjo obdelavo, nikoli več premalo vzhajano ali preveč,
- naučiš oblikovanja testa za hlebec ali štruco,
- naučiš pravilno zarezati testo - zakaj in kako,
- naučiš speči kruh, da bo tvoja skorjica hrustljava
- naučiš pravilno shraniti kruh
- spoznaš, kako peko z drožmi vključiti v svoj vsakdan,
- izveš raznorazne trike in napotke iz moje več kot 11-letne prakse,
VEČ O LOKACIJI
Naj planinska koča 2025!
Nad Šentvidom pri Stični se dviga hrib Gradišče s cerkvijo sv. Miklavža na 519 metrih nadmorske višine, tik pod vrhom pa stoji Lavričeva koča, poimenovana po podjetniku in ljubitelju narave Josipu Lavriču; znana je po odprtosti vse leto, prijaznih poteh primerih tudi za družine, lepo razgledni lego in dobri ponudbi hrane, ob tem pa vabi na razne dogodke in ustvarjalne dejavnosti.
Naslov: Lavričeva koča, Gradišče, Petrušnja vas 38, 1296 Šentvid pri Stični
OGLEJ SI FOTOGRAFIJE S PREJŠNJIH DELAVNIC






KAJ DRUGI PRAVIJO O DELAVNICI?




Petra Jelenić,
najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška
Simona Zdovc,
FUDO, Maribor
PARTNERJI


Pogoji odpovedi




