EKSPRESNO POENOSTAVLJENO DROŽENJE = HITREJE NE GRE
Praktično-prikazna delavnica v živo
27. 2. 2025 od 17.30 do 20.00 na Pohorju
Planica nad Framom, turistična kmetija Kovačnik
Skupaj drožimo dobri 2 uri, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
EKSPRESNO POENOSTAVLJENO DROŽENJE = HITREJE NE GRE
Praktično-prikazna delavnica v živo
27. 2. 2025 od 17.30 do 20.00 na Pohorju
Planica nad Framom, turistična kmetija Kovačnik
Skupaj drožimo dobri 2 uri, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
EKSPRESNO POENOSTAVLJENO DROŽENJE = HITREJE NE GRE
Praktično-prikazna delavnica v živo
29. 5. 2024 od 17.30 do 20.00 na Primorskem
Vinjole nad Portorožem
Skupaj drožimo dobri 2 uri, naučimo pa se vsega o drožeh in peki z njimi na poenostavljen način. Tako, da prav vsi razumejo.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Ta delavnica je zate:
- ki nimaš še nič izkušenj z drožmi, a se želiš naučiti peke z njimi, torej peke boljšega in bolj zdravega kruha in pekovskih izdelkov
- ki že imaš nekaj izkušenj z drožpeko, a jo želiš z Anito še nadgraditi,
- ki iščeš izvirno, nepozabno ter slastno darilo, pravo doživetje (obletnice, rojstni dnevi ali druge priložnosti), zase ali za svoje najdražje,
- ki lažje kot receptom iz knjig slediš praktičnim navodilom in
- ki se želiš v kratkem času naučiti osnove in uspešno začeti peči z drožmi, ki ne vzame veliko časa ali truda.
Primerno za

peko z glutenom

KAJ VSE JE VKLJUČENO V CENO?
- predpriprava (3 ure),
- 2x droži (1x sveže in 1x pakirane)
- ekološke sestavine (moka, sol)
- kuhalnica,
- brošura z recepti, svinčnik,
- degustacija kruha,
- znanje in izkušnje iz 11-letne drižprakse, da vam ni treba ponavljati istih napak in se lahko hitreje in preprosteje naučite speči zdrav, boljši kruh iz samo 3 sestavin.
Preprosteje namreč ne gre.
PREJMEŠ TUDI DARILO V VREDNOSTI 22 €

- SVEŽE DROŽI RUDL NA DELAVNICI
- 1 KG EKOLOŠKE PŠENIČNE MOKE ŠPILARJEV MLIN
- BROŠURA Z VSEMI RECEPTI ZA KRUH, PICO, POGAČO, PECIVO, DROŽALINKE, RŽENKA
- SVINČNIK
- BRENDIRANA KUHALNICA ZA MEŠANJE
- PAKETEK DROŽI RUDL ZA DOMOV


ČESA SE NAUČIŠ NA DELAVNICI?
V dobrih 2 urah se:
- se spoznaš z drožmi, kaj sploh so, zakaj so tako koristne za naše zdravje,
- izveš, zakaj so tako pripravljeni pekovski izdelki prijaznejši do našega telesa,
- naučiš, kako skrbeti za droži, ko obvladaš to, gre vse ostalo kot po maslu,
- naučiš postopka priprave kruha od začetka do konca,
- zamesiš osnovno testo za pico/kruh/pogačo ljubačo,
- spoznaš značilnosti različnih vrst moke in kako delati z njimi,
- vidiš in izveš, kdaj je testo primerno vzhajano za nadaljnjo obdelavo, nikoli več premalo vzhajano ali preveč,
- naučiš oblikovanja testa za hlebec ali štruco,
- naučiš pravilno zarezati testo - zakaj in kako,
- naučiš speči kruh, da bo tvoja skorjica hrustljava
- naučiš pravilno shraniti kruh
- spoznaš, kako peko z drožmi vključiti v svoj vsakdan,
- izveš raznorazne trike in napotke iz moje več kot 11-letne prakse,
VEČ O LOKACIJI

Na turistično kmetijo Kovačnik se vedno rada vračam. Navdušena sem na njihovo skrbnostjo, toplino, predanostjo.
Poznamo se že vrsto let, ko me je Barbara prvič povabila, da pri njih organiziram delavnico peke z drožmi.
Od 2017 naše prijateljstvo in sodelovanje cvetita in kipita kot dobro nahranjene droži.
Pri Kovačnikih ali v nebesih na Pohorju od prve delavnice dalje pečejo kruh z drožmi.
Imajo tudi sobe in apartmaje. Ter odlično okusno domačo hrano.
Več informacij o lokaciji najdeš TUKAJ.







OGLEJ SI FOTOGRAFIJE S PREJŠNJIH DELAVNIC
Sicer z delavnice v Ljubljani, a tudi na Štajerskem bomo podobno zadrožili!






KAJ DRUGI PRAVIJO O DELAVNICI?




“Imela sem priložnost udeležiti se Anitine delavnice peke z drožmi v Zagrebu. Mislila sem, da imam pri peki kruha vsaj osnovo. In kako sem se zmotila. Anita nas je naučila, kako pripraviti ržen kruh, pšeničnega, kolač z drožmi in pico. Anita predaja svoje znanje s takšno lahkotnostjo, da jo je užitek poslušati. Z veliko potrpežljivosti razlaga postopek, nas vodi skozi reševanje zapletov in težav in poskrbi za super končni rezultat. Zagotovo me je okužila z drožomanijo in za to sem ji neizmerno hvaležna!”
5/5
Petra Jelenić,
najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška
“Drožomanija, delavnica z Anito Šumer, je bila popestritev in krasna izkušnja peke kruha z drožmi. Prijetno vzdušje, motivirani udeleženci in dobrote izpod rok Anite so nam polepšale nedeljsko druženje v restavraciji Fudo. Komaj čakamo novih delavnic!”
5/5
Simona Zdovc,
FUDO, Maribor
PARTNERJI


